מה אתם עושים כשמתחשק לכם להכין מרק? מוצאים מתכון, מצטיידים בכמה מצרכים, מדליקים כיריים ופשוט עושים את זה. עכשיו בואו נחזור אחורה בערך 3,000 שנים, אל תקופת התנך, שבה הגוגל היחיד היה השכנה מהמאהל הקרוב והכיריים היו כמה עצים שהדלקתם בעמל רב. ובכן, מתברר שכבר בתקופה הקדמונית, אבות אבותינו אכלו ממש לא רע. למעשה, יש כמה מאכלים שהמשיכו לככב במטבח שלנו מאז ועד היום, ואנחנו לחלוטין יכולים להבין למה.
נזיד עדשים
כשיעקב קנה מעשיו את הבכורה באמצעות נזיד עדשים מהביל, הוא כנראה ידע מה הוא עושה. המאכל התנכי המנחם הזה מלווה אותנו מאז ועד היום, וברשת תוכלו למצוא שפע של גרסאות טעימות ומזינות במיוחד שלו. המנה הבאה היא האהובה עלינו מכולן.
טאבולה שבעת המינים
שבעת המינים נזכרים במקרא בספר דברים: ”אֶרֶץ חִטָּה וּשְׂעֹרָה וְגֶפֶן וּתְאֵנָה וְרִמּוֹן אֶרֶץ זֵית שֶׁמֶן וּדְבָשׁ". למזלנו, כל המינים המופלאים הללו השתמרו עד היום, ובזכותם מנה סטנדרטית יכולה להפוך לחלום. רוצים דוגמה? קחו סלט טאבולה שגרתי, תוסיפו לו קצת דבלים, ענבים וסירופ רימונים, ותבינו על מה אנחנו מדברים.
משקה חלב ודבש
"חלב ודבש תחת לשונך" נאמר ב"שיר השירים", והמשמעות היא אדם המשמיע דברים נעימים וטובים. עכשיו ניקח את הביטוי הזה ונתרגם אותו קולינרית. התוצאה היא משקה חלב מתובל מהאגדות, סליחה, מהמקרא. יש בו דבש, חלב, קינמון, ציפורן ובקיצור הרבה דברים טובים שיחממו לכם את הגוף ואת הנפש ביום סגריר.
משה בתיבה
אם משה המקראי היה יודע שהשיט הפסטורלי שלו על סירה מגומא במי היאור הוא ההשראה למתכון הילדים האולטימטיבי שהוכן במקור על ידי רות סירקיס, הוא כנראה היה מבקש לרשום על זה פטנט. נכון, שיא הבריאות זה לא, אבל הפעם לגמרי נפרגן לכם אם תחליטו להכין אותו. לילדים, נו. ברור.
למתכון משה בתיבה, גרסת שנות האלפיים
מה אתם עושים כשמתחשק לכם להכין מרק? מוצאים מתכון, מצטיידים בכמה מצרכים, מדליקים כיריים ופשוט עושים את זה. עכשיו בואו נחזור אחורה בערך 3,000 שנים, אל תקופת התנך, שבה הגוגל היחיד היה השכנה מהמאהל הקרוב והכיריים היו כמה עצים שהדלקתם בעמל רב. ובכן, מתברר שכבר בתקופה הקדמונית, אבות אבותינו אכלו ממש לא רע. למעשה, יש כמה מאכלים שהמשיכו לככב במטבח שלנו מאז ועד היום, ואנחנו לחלוטין יכולים להבין למה.
נזיד עדשים
כשיעקב קנה מעשיו את הבכורה באמצעות נזיד עדשים מהביל, הוא כנראה ידע מה הוא עושה. המאכל התנכי המנחם הזה מלווה אותנו מאז ועד היום, וברשת תוכלו למצוא שפע של גרסאות טעימות ומזינות במיוחד שלו. המנה הבאה היא האהובה עלינו מכולן.
טאבולה שבעת המינים
שבעת המינים נזכרים במקרא בספר דברים: ”אֶרֶץ חִטָּה וּשְׂעֹרָה וְגֶפֶן וּתְאֵנָה וְרִמּוֹן אֶרֶץ זֵית שֶׁמֶן וּדְבָשׁ". למזלנו, כל המינים המופלאים הללו השתמרו עד היום, ובזכותם מנה סטנדרטית יכולה להפוך לחלום. רוצים דוגמה? קחו סלט טאבולה שגרתי, תוסיפו לו קצת דבלים, ענבים וסירופ רימונים, ותבינו על מה אנחנו מדברים.
משקה חלב ודבש
"חלב ודבש תחת לשונך" נאמר ב"שיר השירים", והמשמעות היא אדם המשמיע דברים נעימים וטובים. עכשיו ניקח את הביטוי הזה ונתרגם אותו קולינרית. התוצאה היא משקה חלב מתובל מהאגדות, סליחה, מהמקרא. יש בו דבש, חלב, קינמון, ציפורן ובקיצור הרבה דברים טובים שיחממו לכם את הגוף ואת הנפש ביום סגריר.
משה בתיבה
אם משה המקראי היה יודע שהשיט הפסטורלי שלו על סירה מגומא במי היאור הוא ההשראה למתכון הילדים האולטימטיבי שהוכן במקור על ידי רות סירקיס, הוא כנראה היה מבקש לרשום על זה פטנט. נכון, שיא הבריאות זה לא, אבל הפעם לגמרי נפרגן לכם אם תחליטו להכין אותו. לילדים, נו. ברור.
למתכון משה בתיבה, גרסת שנות האלפיים
לחם מהיר בלי שמרים
כשאבותינו מיהרו לצאת ממצרים הם חיפשו דרך קלה לערבב כמה מצרכים בסיסיים ולהכין לחם - בלי התפחות ובלי בלגן. 3,000 שנה קדימה, ונראה שזמן הוא עדיין מצרך יקר. כולנו מחפשים דרכים לחסוך שעות בישול והתעסקות מיותרת בזמן שאנחנו מתמרנים בין קריירה לבין גידול משפחה לבין עוד בדיקת קורונה. הלחם הזה עונה על כל הדרישות האלה, והוא אפילו טעים. אבל ממש.
צלי בקר
"אַךְ בָּשָׂר בְּנַפְשׁוֹ דָמוֹ לֹא תֹאכֵלוּ" נאמר בספר בראשית, והכוונה הייתה כנראה לאיסור אכילת בשר עם דם, כיוון שהוא מסמל את החיים. אז הנה הגרסה של רון יוחננוב לבשר מבושל היטב, נימוח וסמיך, פלוס שדרוג - תוספת של פטריות וערמונים. וההכנה? קלי קלות, כמובן.
למתכון צלי בקר עם פטריות וערמונים
לחצו לבחירת סיפור התנך האהוב עליכם