>> עסקים קטנים, הירשמו לאינדקס הגדול של העסקים הקטנים
>> לא מצליחים להירשם לאינדקס הגדול? כיתבו לנו
גלידה גלילית. בוזה | צילום: יעל רוזנר הקיץ החם והאינסופי בישראל הפך אותנו למעצמת גלידות. למרות שמדובר במאכל של קיץ, רוב הגלידריות בישראל פועלות במשך כל חודשי השנה ומציעות לישראלים מגוון אינסופי של טעמים מכל הסוגים. לקראת יום העסקים הקטנים שיתקיים ב-2-3 בינואר, יצאנו לסיבוב בגלידריות מיוחדות ברחבי הארץ, לראות מה הם מכינים לנו.
שם העסק: בוזה
כתובת: כיכר מרכזית תרשיחא (רחוב השוק פינת מעלה המסגד)
בעל העסק: אדם זיו ועלא סויטאת
הסיפור מאחורי העסק
בוזה (גלידה בערבית), היא גלידה גלילית טרייה, המיוצרת מדי יום מחומרי גלם טבעיים ובאיכות הגבוהה ביותר. גלידות שמנת במבחר טעמים גדול וסורבה מפירות עונתיים.
"כל הגלידות שלנו מיוצרות במקום ממש מאפס. אנחנו לא משתמשים במחיות טעם ואבקות שמגיעות מאיטליה, ולא בשום מוצרי מדף, אלא רק בחומרי גלם שמיוצרים על ידינו. לדוגמא: בשביל לייצר גלידה בטעם עוגיות חמאה, אנחנו אופים עוגיות חמאה ומהן מכינים את הגלידה".
מנת חורף בבוזה | צילום:
צילום ביתי
איך הוא קם
"תמיד אהבתי גלידה והסתובבתי בעולם בחיפוש אחר גלידות טובות. לפני שלוש שנים הגעתי לאיים הקנריים ושם הכרתי זוג שהייתה להם גלידריה קטנה, הם ראו שאני מתלהב מהגלידה והתחילו להכניס אותי לעבוד במטבח, לאט לאט למדתי את הטכניקות ואת כל הסודות של העסק. אחרי תקופה החלטתי לקחת את הנושא יותר ברצינות ונסעתי לפירנצה איטליה ללמוד את הנושא. תוך כדי המסע נרקם החלום לחזור הביתה לגליל, למקום עם חומרי גלם טובים ליד הבית ולעשות עסק משלי במקום בו נולדתי. להביא ידע וציוד איטלקיים ולשלבם עם המסורת שלנו באוכל ועם חומרי הגלם הגליליים. פגשתי את עלא, הצעתי לו לקחת חלק בעסק, הוא התלהב ופתחנו את העסק".
הפיקנטריה
החלק הכי פיקנטי בבוזה הוא המיקום. "חשבתי שיהיה משעמם לפתוח סתם גלידריה בגליל", מסביר אדם, "אז החלטתי לפתוח אותה במקום עם מסורת של חיי רחוב, ובחרתי בתרשיחא. כפר ערבי בגליל זה הדבר הכי דומה לכפר איטלקי, שיש בישראל. החיים הרבה יותר מעניינים בכפר. השותפות שלי ושל עלא, צעיר ערבי וצעיר יהודי, היא מאד מיוחדת ומביאה אווירה מיוחדת למקום. זה מקום של ילדים, של שמחה, מקום של נורמליות שנותן הרבה תקווה".
קטע מיוחד עם לקוחות
"יש לנו לקוחות יהודים, ערבים, דרוזים וצ'רקסים מכל הישובים בסביבה, ואנחנו משתדלים להתחבר למסורת של כל הלקוחות שלנו. יש לנו למשל מנה שנקראת ארוחת ארבע, בהשראת ארוחת ארבע שהייתה מוגשת בבית הילדים בקיבוץ וכללה טוסט וגלידת חורף. ומצד שני יש לנו כנאפה וסחלב, כולם מחומרי גלם מקוריים המיוצרים במקום".
איך אתם מתכוננים ליום העסקים הקטנים
עבור הבעלים של בוזה, יום העסקים הקטנים הוא יום הולדת לסניף החדש שלהם בצומת הגומא. "חנות קטנה וחדשה שמוכרת כרגע רק גלידה אך בעתיד היא תמכור עוד מוצרים שלנו, יהיו בה גם מקומות ישיבה ועוד מוצרים מתחום הפינוקים והשתייה החמה".
הטבה ליום העסקים הקטנים
מבצע של שתיה חמה עם הגלידה - אספרסו ב5 ש"ח והפוך ב-7 ש"ח.
שם העסק: GELA - גלידת בוטיק בעבודת יד
כשרה, צמחונית וטבעונית. ג'לה | צילום:
ג'ני גפטר
כתובת: הרואה 45 פינת בן גוריון 108 ר"ג / שכונת אזורים, רחובות
בעל העסק: גיא וגל טשקנט
הסיפור מאחורי העסק
ברשת "ג'לה מותק של גלידה" ניתן למצוא מעל ל 30 טעמים חדשים ומיוחדים, חלקם מושקים לראשונה לחיך הישראלי. רשת ג'לה נמצאת בבעלות גל וגיא טשקנט, והגלידה מיוצרת טריה במקום, כל יום, על ידי הבעלים והשף גיא.
"הכרנו והתאהבנו על גביע גלידה", מספרת גל טשקנט."האהבה המשותפת שלנו לגלידה הולידה את רעיון הקמת רשת ג'לה, עם דגש על שכונתיות. אנחנו לא מחפשים לפתוח סניפים במקומות מרכזיים, אנחנו דווקא מחפשים את ההווי השכונתי, המשפחתי בו EVERYBODY KNOWS YOUR NAME".
איך הוא קם
כשגיא וגל הכירו, גיא עבד בשיווק באחת המחלבות בארץ. "קמתי כל יום בשלוש בבוקר, חורף קיץ סתיו אביב בריא חולה, בכל מצב", מספר גיא. "בהחלטה של רגע, החלטנו לטוס לאיטליה, לנפוש ולראות איך מכינים את התחביב והאהבה של שנינו, גלידה.
טסנו לאיטליה לתערוכת הגלידות וכבר בטיסה חזרה הכל היה ברור לנו כשמש וללא מילים מיותרות. מתחתנים, מוכרים את הקו של המחלבה, לוקחים הלוואה, ופותחים רשת גלידריות איטלקית שתעניק משהו מיוחד ואחר ללקוחותיה בישראל. משהו שעוד אין כאן".
חפשו את הוופל הבלגי
הפיקנטריה
במהלך חודשי החופש הגדול והחגים הגדולים בישראל, מעביר גיא טשקנט, שף ובעלי הרשת, סדנאות שילמדו את הילדים איך מכינים גלידה לבד, הבדלים בין סורבה לגלידה ועוד. "לא רק שנלמד איך להכין גלידות משילובים שונים של טעמים, גם הילדים יכולים לטעום ולהתנסות במהלך הסדנא מה שהופך אותה לחוויה מושלמת" אומר גיא. הסדנאות מועברות חינם בסניף הרשת ברחובות ומותנות רק בהרשמה מראש.
בנוסף, מציעים ברשת ג'לה את האפשרות להרכיב ולהזמין באופן אישי איזה טעם שרוצים ובאיזה סוג גלידה מועדף. "אם בא לכם לארח חברים לארוחת ערב, ואתם אוהבים קוקוס ומעדיפים דיאט, אנחנו נכין בדיוק את הטעם האהוב ובאיזה גרסה של גלידה שתרצו", מסביר גיא טשקנט.
קטע מיוחד עם לקוחות
בסניפיה של רשת ג'לה אפשר לראות קהל מעריץ מסגנונות שונים ומקהלים מגוונים. רשת ג'לה דואגת לכל הלקוחות שלה, ומציעה גלידה כשרה, צמחונית וטבעונית.
"אין כמעט רשתות גלידה כשרות בישראל, אומרת טשקנט, אבל לנו זה היה חשוב. גם בשביל ההווי המשפחתי שלנו, שיהיה יום מנוחה אחד בבית לכולנו כמשפחה, וגם בשביל לתת מענה לאוכלוסיה ענקית שבדר"כ לא יכולה ליהנות מהרשתות הקיימות האחרות מכייוון שהן לא כשרות ופתוחות בשבת".
רשת ג'לה מציעה גם גלידה לצמחונים וטבעונים, ותו התמיכה של הויגן פרנדלי, ארגון הטבעונים הפעיל, הופך אותה לפופולארית מאוד בקרב קהל הטבעונים.
לאחרונה הציגה הרשת, לראשונה בישראל, וופל בלגי לטבעונים. וופל בלגי ללא ביצים וללא חלב עם קצפת צמחית, וסירופים המקשטים את הוופל מיוצרים באיטליה וניתן לקבלם במגוון טעמים כגון תות, אוכמניות ודובדבן. הוופל הטבעוני שהושק לא מזמן בסניפי הרשת כבר זוכה לתגובות סוחפות מצד הקהל. בנוסף מציעה רשת ג'לה לראשונה אפשרות לרכוש ערכות של חומר הגלם עצמו של הוופל הטבעוני, להכנה עצמית בבית.
איך אתם מתכוננים ליום העסקים הקטנים
"אנחנו נהנים לייצר בכל יום טעמים חדשים המותאמים לקהל לקוחותינו המגוון. בכל יום גיא, גלסייר ושף הרשת, מייצר וממציא טעמים חדשים, כך שתמיד יש לנו מגוון רחב לכל הקהלים המגיעים אלינו לסניפים", מסבירה גל טשקנט.
הטבה ליום העסקים הקטנים
2 הטבות ליום עסקים קטנים:
- כל הקונה כדור גלידה ברשת ג'לה ביום עסקים קטנים, יקבל כדור נוסף מתנה
- הנחה על הוופל הבלגי של רשת ג'לה, תקפה גם על הוופל הרגיל וגם על הוופל הטבעוני הראשון בישראל – 29 ש"ח במקום 40 ש"ח.
שם העסק: גלידה פינגווין
נולדה עוד בפולין. גלידה פינגווין | צילום:
תומר ושחר צלמים
כתובת: רוטשילד כפר סבא
בעל העסק: צבי אריה
הסיפור מאחורי העסק
גלידרית פינגווין התחילה בתור חלום ילדות מתוק של צבי אריה קריסטל ורעייתו הלנה, שלמדו את סוד הכנת הגלידה בבית הוריהם בגטאות של פולין, בתנאים פרימיטיביים, ללא כלים וללא אמצעים, ערב מלחמת העולם השניה. כשעלו לארץ אחרי המלחמה הביאו איתם את הסוד לישראל ופתחו את גלידרית פינגווין.
איך הוא קם
גלידריית פינגווין הוקמה בשנת 1951 ע"י צבי אריה קריסטל והלנה רעייתו. עוד בהיותם בפולין, מיד לאחר מלחמת העולם השניה, הגו בראשם את הרעיון להקמת מפעל גלידה בארץ ישראל החמה. מיד עם הגיעם לארץ הקודש החלו בני הזוג בתהליך הגשמת חלומם. הם רכשו ציוד לייצור גלידה והחלו ברענון הסודות והתאמת הגלידה למוצרי הגלם הישראליים.
שמה של הגלידריה הוא על שמה של הגלידה האמריקאית, אותה נהגו לאכול בגטאות, לפני שהחלו לייצר את הגלידה שלהם. "היינו מלקקים גלידה מקומית מתוצרת אמריקאית, ששמה היה "פינגווין לודה", (גלידה בפולנית)".
צבי אריה, ראש המשפחה, נפטר בטרם עת ולא זכה ליהנות מהגשמת חלומו לאורך זמן, אולם אשתו ובנו החליטו להמשיך ולקיים את העסק. עם השנים גדלה המשפחה, ולמרות תקופת הצנע, המיתון והקשיים הכלכליים, דבקו במשימה והמשיכו לייצר גלידה טעימה ומשובחת עד היום.
מכל הארץ באים לאכול בפינגווין | צילום:
תומר ושחר צלמים
הפיקנטריה
גלידה פינגווין מביאה את הגלידה אל הלקוחות הביתה, באמצעות האוטו גלידה המקסים, שמגיע לכל אירוע ומהווה אטרקציה אמיתית. את האוטו גלידה של פינגווין ניתן להזמין לכל סוגי האירועים, והוא מגיע עם מבחר טעמים לבחירתכם.
קטע מיוחד עם לקוחות
"נדיר שיש אנשים שבאים לכאן בפעם ראשונה. באים אלינו אנשים שמספרים שהיו קונים פה כשסבא שלי עוד היה בחיים והיום הם מביאים את הילדים שלהם. זו גלידה שנאחזים בה דורי דורות. יש גם טלפונים ב-11 בלילה, של אנשים שמבקשים שלא נסגור כי הם באים במיוחד מתל אביב".
איך אתם מתכוננים ליום העסקים הקטנים
אנחנו קיימים כבר מעל 60 שנה אז קצת קשה לנו לחדש. אבל אנחנו היה פה ביום העסקים הקטנים, בכל מזג אוויר, בשביל להמשיך ולפנק את הלקוחות שלנו. פעם היינו סוגרים בחורף אבל בשנים האחרונות החלטנו להמשיך לעבוד כל השנה, כי הישראלים התרגלו לאכול גלידה גם בחורף, ואנחנו לא רוצים למנוע מהם את התענוג.
הטבה ליום העסקים הקטנים
מבחר מבצעים על הטעמים הותיקים שלנו שהולכים איתנו כבר עשרות שנים
שם העסק: scoop גלידה איטלקית מקורית
מייצרים את כל הטעמים שהלקוחות אוהבים. SCOOP | צילום:
scoop
כתובת: דנמרק 1 פתח תקווה
הסיפור מאחורי העסק
אחרי קרוב ל-40 שנה בהן פעלה ברציפות גלידריה במתחם תחנת הדלק ליד בית החולים בילינסון בפ"ת (תל חנן, קופי טיים), נולדה גלידריית scoop מתוך הרצון ליצור המשכיות לפעילות ארוכת השנים.
איך הוא קם
"בתחילת 2012 הוחל בתיכנון והקמה של חנות נוחות בתוך תחנת הדלק, מהלך שהוביל שנה קודם לכן לסגירת הגלידה שפעלה במתחם. באחת הישיבות הועלה רעיון להמשיך לקיים את הגלידה בתוך החנות שנבנתה. לאחר הרבה שעות של גילגול הרעיון ועזרה מצד גלידריות ותיקות בהבנת השוק הוחלט על הקמת מותג פרטי של גלידריות איכות אשר מייצרות את הגלידה במקום".
הפיקנטריה
"הדבר הייחודי שלנו הוא שאנחנו מייצרים את הגלידה במקום. יש לנו גלידרייר בשם אמיר שהפך לאומן של ייצור גלידה בתוך שנה בלבד והיום הוא מייצר גלידות מעוצבות ומקושטות ברמה הגבוהה ביותר שיש והטעם כמובן מנצח".
"קטע שלנו עם לקוחות הוא לייצר את כל הטעמים האהובים והמוכרים ולהיות כמה שיותר קשובים ומכוונים ללקוח. אנחנו מבקשים מכל עובר אורח לטעום את כל הטעמים בשביל לקבל חוות דעת, רעיונות של לקוחות נלקחים בחשבון וטעמים חדשים כמו גלידה ללא סוכר או שוקולד מריר נוצרו לאור הביקוש של הלקוחות".
איך אתם מתכוננים ליום העסקים הקטנים
"ביום העסקים הקטנים הגלידרייה תייצר את כל הטעמים האהובים והמוכרים, גם את אלה שירדו מפס הייצור כמו חלבה, מרשמלו, דרדסים ועוד טעמים מדהימים".
הטבה ליום העסקים הקטנים
כל כדור ב 5 ש"ח בלבד רק ביום העסקים הקטנים
>> עסקים קטנים, הירשמו לאינדקס הגדול של העסקים הקטנים