1 ממלאים סיר עמוק במים ומכניסים את הכרוב בשלמותו. מביאים לרתיחה ובכל פעם שעלים חיצוניים מתרככים מקלפים אותם ומניחים בצד שיתקררו (דרך נוספת היא להכניס את הכרוב למקפיא ללילה שלם. כשמוציאים אותו משם העלים רכים).
2 מכינים אורז רגיל (כוס אורז, שתי כוסות מים) ומניחים להתקרר.
3 שמים את הבשר הטחון בקערה, מגררים פנימה בצל ומוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה. מוסיפים את האורז המוכן ומתבלים בפפריקה, כורכום, פלפל לבן ומלח לפי הצורך.
4 לוקחים עלה כרוב, מסירים ממנו את החלק הקשה (ה"עורק" הראשי) ופורסים על משטח העבודה. מניחים במרכז העלה מעט מהמילוי ומקפלים: סוגרים משמאל ואז מימין, ומגלגלים עד שנוצר מעין אגרול. ממשיכים כך עם כל העלים.
צילום:
סמדר וקנין
צילום:
סמדר וקנין
5 מסדרים את העלים המגולגלים צמוד צמוד בתבנית חד פעמית (או סיר שטוח שיכול להיכנס לתנור), כשהסגירה כלפי מטה.
6 מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל לקוביות, מטגנים קלות בסיר קטן ומוסיפים את רסק העגבניות. מתבלים בפפריקה, פלפל שחור גרוס ומרק עוף או מלח, מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומבשלים דקה.
7 מכבים את הלהבה וסוחטים לתוך הסיר לימון שלם. מערבבים, ושופכים את הרוטב על הכרוב שבתבנית.
8 מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומניום, ואופים 40 דקות ב-180 מעלות. מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות, לצמצום הנוזלים. אפשרות נוספת: מבשלים את הממולאים על להבה נמוכה.