כמו בכל סוף שנה, גם השנה מגזין האוכל האירופי הנחשב FoodNavigator חזר לבדוק האם התחזיות העולמיות לגבי הטרנדים השונים בתחום המזון והמשקאות התממשו או שמה המומחים טעו.
התחזיות בהן צדקו המומחים:
עליי של מוצרים דלי או נטולי אלכוהולֿ
עוד בסוף 2023, המומחים דיברו על העידן החדש שלנו עם אלכוהול או יותר נכון, בלעדיו - וזה בולט במיוחד בשוק של משקאות נטולי אלכוהול - שצפויים לרשום עלייה של -7% בין השנים 2023 ל-2027, כשמוצרים דלי אלכוהול רשמו עלייה של 3%. עם זאת, חשוב לציין שירידת הצריכה באלכוהול נרשמו דווקא במותגים זולים, ומשקאות הפרימיום מנגד אף התחזקו.
התחזקות השימוש בבינה מלאכותית בתחום המזון
פייר? קשה לחשוב על מישהו שהיה מהמר נגד אחת מהמהפכות הטכנולוגיות הגדולות אי פעם, אבל בלתי אפשר שלא להתפעל מהקצב המהיר של התפתחות הבינה המלאכותית - גם בתחום המזון. המון חברות השתמשו השנה בבינה מלאכותית כדי לשפר את שרשרת האספקה וייצור המזון שלהן - והתוצאות לא פחות ממדהימות. מישהו יכול להמר נגד זה בשנה הבאה?
התרופה החדשנית שמשנה הכל
תרופות המבוססות על GLP-1 הן חלק מקבוצת טיפולים חדשניים לסוכרת מסוג 2 ולהשמנת יתר. התרופות נועדו לחקות את פעולת ההורמון GLP-1 הטבעי בגוף, שמסייע בוויסות רמות הסוכר בדם ובשליטה על התיאבון. השינויים שהתרופה גורמת בתזונה הובילו גם לכמה תופעות נלוות מצוינות, כמו למשל הוספת חלבון לתזונה שלהם.
התחזיות בהן טעו המומחים:
הפינוקים הבריאים ממשיכים לשלוט
Healthy Indulgence (התפנקות בריאה) היה אחד הטרנדים המובילים של 2023 והמומחים חשבו שיהיה קשה לשמור בעולם המזון והמשקאות על קשר בין שני העולמות שלפעמים נראים מנוגדים, אבל הטרנד נשאר רלוונטי ואף התחזק ב-2024. שוקולד מריר שמכיל סופר-פוד, מוס חלבון ועוד שלל פינוקים בריאים הוכיחו שאפשר ליהנות מפינוקים מתוקים - ועדיין להישאר בריאים.
חלבון מחרקים? לא תודה
מומחים רבים חשבו שהעובדה שחרקים הם מקור מצוין לחלבונים יעזרו להפוך אותם עם השנים למאכלים יותר מקובלים במערב - אבל זה פשוט לא קורה. למרות כתבות שדיברו על חדירת חלבוני החרקים לשוק האירופאי וההשפעה החיובית התופעה על התזונה והדיאטה של לא מעט משתתפים, הנתונים מראים שהייתה ירידה של 1.5% בצריכת החלבון מחרקים במהלך 2024.