אם אתם נמצאים בטיקטוק, כנראה שנתקלתם בסרטונים מקומראן. המסעדה הכשרה שממוקמת ברחוב ארבעה בתל אביב הפכה לאחת המסעדות המבוקשות בעיר בזכות השילוב שהיא מציעה בין אוכל, אלכוהול ואווירת מועבט שקשה להישאר אדישים אליה. הגענו אל המסעדה ביום ראשון, יום שברוב המקומות בעיר נחשב להכי חלש בשבוע, והתפלאנו לראות שהמסעדה מלאה לחלוטין. שם המקום והעיצוב שואבים השראה ממערת קומראן במדבר יהודה, עם קירות שמדמים, איך לא, מערה וכדים שממוקמים בין בקבוקי האלכוהול השונים על הבר.
כשהתיישבנו, הגישו תפריט, ומיד שאלו אם נרצה לבחור את המנות בעצמנו. כשהתלבטנו, הסבירו לנו שיש אפשרות לבניית ארוחה. זה שירות שבדרך כלל מוצע לשולחנות גדולים, אבל המלצרים הסבירו שזה לגמרי אפשרי גם בשולחנות קטנים שמתקשים. אחרי מספר שאלות על העדפות הקולינריות שלנו ושתי כוסות יין לפתיחת הערב, המנות החלו לזרום לשולחן.
את התפריט של המסעדה מוביל מושיק רוט, שגם היה במקום לפקח שהכל עובד כשורה. טעמנו לא מעט מנות, רובן המוחלט היו מוצלחות מאוד, כשבגזרת המצטיינים אפשר למצוא טורטליני ארטישוק ירושלמי (שהיה פשוט מעולה), סשימי אינטיאס מוצלח שהוגש ברוטב מתקתק שנתן לו קיק מעניין ואצבעות לוקוס מטוגנות, מנה שקשה לטעות איתה ועדיין הייתה יוצאת דופן, בעיקר בזכות הסלטון הירוק והנפלא שהוגש לצדה. המנה היחידה שאכזבה הייתה ברוסקטה דג לבן, בה הדג היה פרוס מעט עבה מדי והיחס בין הלחם לדג היה לא מוצלח ועם הרבה יותר מדי לחם.
אבל זה לא הכל: ככל שהערב התקדם כמות הצ'ייסרים שנמזגו (ללא עלות) ליושבי הבר עלתה בהתאם, והשתלבו נהדר עם הקוקטיילים המוצלחים של המקום. הפלייליסט, שבתחילת הערב הורכב ממוזיקה ים תיכונית יחסית רגועה בשילוב עם להיטי פופ שונים, השתנה לאט לאט לקו ים תיכוני מועבטי לחלוטין, ואז החגיגה האמיתית התחילה.
בסביבות 23:00, כשכבר רוב יושבי המקום שיכורים, הבר רובו ככולו היה על השולחנות, יחד עם הברמנים שצלצלו בפעמונים ושרו בקולי קולות "מאמי זה נגמר", "תמיד אוהב אותי", "תגידו לה" ועוד שלל להיטים ים תיכוניים, מקלאסיקות, דרך שירים מהעשור הקודם ועד הלהיטים הנוכחיים. בלי לשים לב, השעה הייתה כבר 1:30, והתחלנו להתנדנד לכיוון היציאה שבעים, עייפים ובעיקר מרוצים.
@avivzada #ששוןשאולוב #קומראן #אפטרפארטי ♬ צליל מקורי - Aviv Zada
@udishalem #אושרכהן #עבודה #ברמן #קומראן #1 #אווירה #שמחה #3 #אהבה @Qumran Tel Aviv ♬ צליל מקורי - spotify_tiktok
זה הזמן לציין שאחת המעלות הכי גדולות של קומראן היא השירות. מרגע שהתיישבנו ועד הרגע שהלכנו נהנינו משירות אדיב מאוד, סבלני וגם כיפי מאוד. לעיתים השתייה התעכבה מעט בשל העומס, אבל זה היה שולי ביחס לחוויית השירות הכוללת, שהייתה מהטובות והחמות שנתקלתי בה במסעדה בארץ מזה הרבה זמן. ומה עם המחירים? גבוהים, שלא נאמר גבוהים מאוד. הקוקטיילים במקום מתומחרים במחיר של 89 שקלים, גבוה בהרבה מהממוצע ברוב המקומות, וגם המנות יקרות מאוד. השולחן שלנו הגיע לסכום של יותר מ-1000 שקלים לזוג, יקר מאוד למסעדה, אבל קומראן כאמור מציעה חוויה שהיא הרבה יותר מרק אוכל.