אם אתם חובבי וויסקי, אתם יודעים שוויסקי הוא הרבה יותר מ"רק דרינק". כל בקבוק מביא עמו שנים של עשייה, סבלנות ומסורת המייצרת סיפור שלם. ככל שהוויסקי מבוגר יותר - ככה הסיפור הופך למורכב ועשיר יותר. בימים אלו מקיימת סדנת טעימות של המותג גלנפידיך ברחבי הארץ סדנה בשם "טעימת סדרת הגרנד", המכניסה את המשתתפים שלה למסע אל לב היוקרה של המזקקה הסקוטית. חמש טעימות, שלוש מהן מבקבוקים מסדרת הגרנד ושתיים נוספות מחוץ לסדרה - טעימות ששוות יחד מעל ל-100 שנות יישון.

"ההיכרות הראשונה של רוב צרכני וצרכניות הוויסקי עם גלנפידיך היא דרך סדרת הדגל שלנו", מסביר עומר (עומף) גנור, השגריר הרשמי של גלנפידיך בישראל. "בסדרה הזו אנחנו מראים את ה-DNA של הוויסקי שלנו שהוא סינגל מאלט פירותי קלאסי מאזור הספייסייד שבסקוטלנד. הוא ניחן בטעמי תפוח ואגס הבאים לידי ביטוי באופן מעט שונה בכל מהדורה בסדרה, המייצגת את המסורת בעשייה של גלנפידיך".

"עוד סדרה מעניינת היא הסדרה הניסיונית שלנו, ה"אקספרימנטל", מוסיף גנור. "שם בריאן קינסמן, המאלט מאסטר הנוכחי של גלנפידיך, יוצא מהגבולות הקלאסיים ונותן לעצמו יד חופשית. סדרה זו מייצגת את החדשנות בעשייה של גלנפידיך ואת היותה פורצת דרך".

גנור מסביר כי "סדרת הגרנד היא בעצם מפגש בין שתי הסדרות הללו - מפגש שהוא התעלות. מצד אחד יישון ארוך בחביות מסורתיות כמו בסדרת הדגל. מצד שני יישון נוסף, 'פיניש', בחביות ייחודיות, עם עבודת המאלט מאסטר, רב האמן - הקורצת לסדרה הניסיונית. זה נדיר בתעשייה השמרנית הזו לקחת וויסקי שהוא כבר בן 23, ואז להעביר אותו ליישון נוסף של ארבעה חודשים בחביות נוספות, בהן תסס יין לבן (לדוגמה). כל מזקקה אחרת פשוט הייתה מבקבקת אותו כמהדורה בת 23 וזהו. אבל במזקקת גלנפידיך כמו אצל גלנפידיך, תמיד יש משהו מיוחד ושונה. בסדרת הגרנד אנחנו 'מעיזים' פעמיים - גם בעשייה עצמה, ועוד יותר בזה שהיא כוללת וויסקי כל כך מבוגר".

בקבוקי וויסקי גלנפידיך (צילום: אמיר יעקובי)
בקבוקי וויסקי גלנפידיך | צילום: אמיר יעקובי

אז אילו מהדורות כוללת סדרת הגרנד שאפשר לטעום בסדנה הזו? ראשית, הגרנד רזרב. מדובר בסינגל מאלט בן 21 שנה, העובר פיניש בחביות בהן יושן רום. הוא לוקח את הטעמים הקלאסיים גלנפידיך, מאזור הספייסייד החורפי שבצפון סקוטלנד, אל המקום היותר קיצי וטרופי - עם טעמים של אננס, בננה וג'ינג'ר.

שנית, הגרנד קרו. סינגל מאלט בן 23 שנה העובר פיניש בחביות מאלון צרפתי בהן התסיסו יין לבן. אסור לנו לומר מה שמו של היין, אבל אפשר לרמוז שהוא הולך לתסוס שוב בבקבוקים ואז להפוך ליין המבעבע הצרפתי היוקרתי בעולם... בהתאם לייחודיות הזו, הגרנד קרו הוא וויסקי חגיגי שתפתחו באירוע עם חברים, כזה שמציינים בו משהו מיוחד ואומרים "או-לה-לה!". יש לו טעמי פרי בשל, אגס כמעט מקורמל מרוב שהוא מתוק, וגם ניחוחות של בריוש טרי.

לסיום, הגרנד קורון. זה הוויסקי המלכותי של גלנפידיך, בן 26 שנה. כשמוזגים מבקבוק כזה - צריך לעצור רגע ולחשוב "איפה הייתי לפני 26 כשהוויסקי שאני כרגע מוזג רק נכנס לראשונה לחביות?". הגרנד קורון מבלה את השנתיים האחרונות שלו בחביות בהן יושן קוניאק מבוגר בדרגת XO. חוויית טעמים קטיפתית שמתאימה במיוחד לסוף ארוחה דשנה, עם שקדים ומרציפן ותבלינים חמים.

"גלנפידיך מאוד אוהבת את הקהל הישראלי", מסביר גנור כיצד הסדנה הזו מעידה על הקשר בין המזקקה הוותיקה לשוק הישראלי. "לא סתם יש מהדורה מיוחדת של גלנפידיך רק לישראל, ה-12 שנה האמריקן אוק. אבל לגלנפידיך חשוב שיכירו את כל המנעד הרחב של המהדורות שלה, ולכן אנחנו יוצאים עם הסדנאות הללו של טעימת סדרת הגרנד - במטרה לבוא ולהנגיש לקהל הישראלי גם בקבוקים מבוגרים, יוקרתיים, כאלו שבכל סדנה יש כמה משתתפים שהם יותר צעירים מחלק מהבקבוקים".

וכן, הסדנה הזו והבקבוקים הוותיקים והיוקרתיים שבה מעידים גם על המסורת הארוכה של גלנפידיך, דבר שבטח לא זר לתרבות הישראלית. "דווקא התרבות הישראלית והאקלים הישראלי מאוד מתאימים לסדרת הגרנד" מסכם גנור. ה"אווירה הטרופית והחמה של הטעמים בגרנד רזרב, השמחה והרצון לחגוג ולהיות ביחד של הגרנד קרו, ובעיני - הכי הכי בגרנד קורון. אנחנו הישראלים אוהבים משפחה ומשפחתיות, ומעבירים סיפורים וגם חפצים מדור לדור. הגרנד קורון המבוגר הוא ביטוי למסירה הזו, לסבלנות הזו - לחכות יותר מרבע מאה עד שהוויסקי יהיה מדויק והמאלט מאסטר יהיה מרוצה זה לא מובן מאליו. ובסופו של דבר, גלנפידיך היא מזקקה משפחתית", הוא מסכם.

אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות!