שם:
מאיה יעקבס

גיל:
46

מה את עושה בחיים?
מנכ"לית עמותת "צלול".

סטטוס:
בזוגיות

מתי קיימות הפכה להיות חלק מחייך?
"כשהצטרפתי לעמותת 'צלול' לפני 7 שנים. לפני כן הייתי מודעת, לפעמים מחזרתי קצת, אבל לא הרבה יותר".

איך את פועלת למען קיימות במהלך חייך?
"אני מקפידה להשתמש בכמה שפחות פלסטיק - החומר הנצחי שבאופן פרדוקסלי משמש למוצרים חד פעמיים (כוסות, צלחות, סכו״ם, קשיות, שקיות, בקבוקי משקה, ניילון נצמד, בלונים ועוד). כמו כן אני חוסכת מאוד במים, קונה רק את מה שצריך כדי לזרוק פחות לפח, משתדלת להשתמש פחות ברכב הפרטי ויותר בתחבורה ציבורית ואופניים, אוכלת בשר רק פעם-פעמיים בשבוע, את שאריות הקפה שופכת לעציצים, משתדלת לחסוך בנייר ולא מדפיסה אם אני לא חייבת, וגם אז רק על שני צדדים או דף טיוטה. כדי לחסוך בזיהום אוויר אני גם מכבה אור בחדרים שאינם בשימוש, מקפידה על גובה הטמפרטורות במזגן, את דוד המים בבית מחממת בגז, לצערי אין בבניין שלנו דודי שמש".


מה את ממליצה למי שרוצה להצטרף למהפכה?
"'טביעת הרגל האקולוגית' של הישראלים היא בין הגדולות בעולם. ישראלים משתמשים בהרבה יותר מדי פלסטיק חד פעמי, מבזבזים מים וחשמל, אוכלים המון בשר, שיאני קניות באינטרנט ובקניונים וזוללים את המשאבים של כדור הארץ בלי חשבון. כמו בדיאטה, כשחושבים פעמיים לפני שמכניסים לפה, כך צריך להתנהג גם בצרכנות. אנשים קונים הרבה יותר מדי דברים, שהם לא באמת צריכים, בכסף שאין להם. אני ממליצה לעבוד על המודעות ולשנות התנהגות, להשתמש ולקנות רק מה שממש צריך".

ואיך אפשר לדעתך לתרום לקיימות בצעד קטן ויומיומי שלא דורש הרבה מאמץ?
"הסתכלו על החומרים שאתם משתמשים בהם, העדיפו חומרים טבעיים על פלסטיק בכל מוצר, כולל בצעצועים לילדים. שימו לב לערכים החברתיים והסביבתיים של החברות מהן אתם קונים. בכל פעם שאנחנו נמנעים מרכישה מיותרת, אנחנו גם חוסכים בכיס וגם עוזרים לסביבה. הפרידו אשפה, תמחזרו, העדיפו תוצרת מקומית בחקלאות, אופנה ובכל מוצר שתבחרו. העדיפו מזון טרי שאינו באריזה, סעו בתחבורה ציבורית ובאופניים".