ILU הוא מיזם קולינריה ואירוח, שהוקם לפני כשנתיים, המאגד קבוצה של שפים, אנשי אירוח ויין, אשר יוצרים יחד אירועים פרטיים, אירועי פופ אפ ועוסקים בהקמה וייעוץ למסעדות. אם תרצו, מעין קואופרטיב המייצר הפקות קולינריות או כפי שאנשי המיזם מכנים זאת: "מסעדה שזזה ממקום למקום".
מדובר בקבוצה שלחבריה רזומה מרשים של ניהול המטבחים והמסעדות הטובות והמוכרות בארץ- ממסעדת ”הסלון“ וקבוצת המסעדות של אייל שני בארץ ובעולם, ”בר 51“ ו“מונא“, קבוצת R2M, ”פרונטו“, טאיזו, ”טופולינו“ האגדית מירושלים ועוד רבות וטובות. הקבוצה מתאספת לכל פרויקט, אירוע או ארוחה בהרכב אחר, המתאים לו בצורה הטובה ביותר.
החל מ-1 באפריל ולמשך שבועיים, צוות ILU עתיד להשתלט על החלל של מסעדת ברוט המיתולוגית שנסגרה בחודש שעבר, על מנת לפתוח את אחת המסעדות היותר מסקרנות שכולה מושתתת על טהרת הקיימות תחת השם GABAGOOL.
בשונה ממרבית האירועים של ILU, שבדרך כלל מציעים ארוחות סגורות ויוקרתיות, מסעדת הפופ אפ GABAGOOL תהיה פתוחה לקהל הרחב כשהיא נסובה סביב האוכל הכי פשוט, חם, מנחם, והכי חשוב – טעים, כמו שהמטבח האיטלקי – אמריקאי יודע לספק.
הפרטים הקטנים מאחורי הפופ הראשון מסוגו בארץ
למעשה GABAGOOL היא המסעדה הראשונה בארץ אותה מקים יקב, יקב הרי גליל שסגור למבקרים מאז תחילת המלחמה בשל קרבתו לגבול לבנון. במיזם זה תיקח חלק גם חברת "נספרסו" שחברה ליקב לכבוד פרויקט הקיימות השנתי שחוזר זו הפעם השלישית על מנת ליצר את החיבור הטבעי והמבורך בין הקיימות, הקולינריה הישראלית, היין והקפה. ערך הקיימות מהווה אחד מערכי הליבה של נספרסו ויקב הרי גליל. משנת 2017 הקומפוסט המבוסס על קפה של נספרסו שמופרד לאחר תהליך מחזור הקפסולות, משמש את יקב הרי גליל לדישון מרבית כרמיו. שיתוף הפעולה בין החברות הוביל לשיתוף הפעולה הנוכחי בפרויקט הקיימות הקולינרית.
"זה קונספט שאנחנו חולמים לעשות כבר המון זמן" מספר אדם סולד, שף ואחד הבעלים של ILU. "התחשק לנו לעשות משהו פתוח, לקהל הרחב, לעשות כיף. רצינו ללכת עם זה עד הסוף והפעם לא לייצר חוויה חד פעמית, אלא חוויה הוליסטית עם מיתוג וחשיבה על הפרטים הקטנים ביותר, אפילו ברמה של בגדים ייחודיים לצוות. לקוח שייכנס למסעדה הזאת, ירגיש כאילו מדובר במוסד שקיים כבר 30 שנה, המקום יעבור עיצוב מחדש בעזרת בקבוקי יין ישנים ואמנות תואמת על הקירות והכול יחד ייצר חוויה שלמה".
GABAGOOL תהיה מסעדה בהשראת סופרנוס ומעדניות איטלקיות בניו ג'רזי אבל במקום הרחוב בניו ג'רזי היא תפעל בתפאורה של נחלת בנימין פינת מונטיפיורי. "רצינו להביא במסגרת פרויקט הקיימות של יקב הרי גליל ונספרסו, אוכל אמיתי וחוויה נגישה פשוטה וטעימה", מסביר סולד.
כפי שהבנתם האווירה ב- GABAGOOL תהיה משוחררת. אפשר יהיה להזמין בה סנדוויץ' וכוס יין, או לפתוח שולחן עם מבחר מנות מהתפריט. אם תרצו תוכלו גם לקחת סנדוויץ' לדרך או פשוט לשבת ולאכול אותו על הספסל ברחוב. את הארוחות ילוו יקב הרי גליל עם יין שיוגש בכוסות נמוכות ובמחיר אטרקטיבי ביותר של החל מ- 25 שקלים לכוס לצד מנה! "הכל יהיה כאן פשוט ומדוייק", מבטיחים לנו אנשי ILU. תבואו לאכול ולשתות וזה יהיה לא יקר. תזמינו מהקופה ותקבלו לשולחן עם מפות אדומות משובצות כמובן".
ומה בתפריט?
הבשר, העופות והנקניקים אשר יוגשו במקום יהיו בעלי תקן "חי בריא“ (”מרעה גולן“, “משק מלמד“ ומשק כרמלים), הירקות יגיעו ישירות מחקלאים ומגדלים קטנים מהדרום והצפון. האוכל שיוגש יהיה טעים, מקומי ועל טהרת הקיימות. בתפריט, הכתוב בגיר על הלוח, תוכלו למצוא מנות כמו: סנדוויץ' מיטבולס ובצל מוחמץ; סנדוויץ' מלאנזנה עם נתח חציל אפוי, סקמורזה, רוטב הבית ובשמל; בייקד זיטי שהוא מאפה פריך מבחוץ ומענג מבפנים של פסטה קצרה במילוי תרד, ריקוטה, אספרגוס ושמן נענע; צ'יקן פרמז'ן על טוסט שסופג מלא רוטב; עוף וברוקולי צלויים בפרמזן עם רוטב יין לבן, שום וצלפים; זיתים מטוגנים ממולאים בנקניקיה מפורקת; ארטישוק סיציליאני עם פירורי לחם, פטרוזיליה, אנשובי, גרידת לימון ופקורינו ולקינוח יוגשו תערובות קפה אורגניות של נספרסו וגם טירמיסו ואפוגטו קנטוצ'יני.
המסעדה תפתח ב-1/4 ותפעל עד ה-13/4, בימים שני-חמישי ושבת 18:00-23:00 ובשישי 12:00-16:00. אין הזמנת מקומות, פשוט להגיע.
GABAGOOL, נחלת בנימין 36 (פינת מונטיפיורי), תל אביב