אי אפשר לסיים ארוחה משובחת בלי כוס קפה איכותית ומדויקת, המשלימה את החוויה. בנספרסו מבינים את החיבור הטבעי בין קפה לקולינריה, הבא לידי ביטוי בשיתופי פעולה בין מותג הקפה האהוב לבין שפים ומסעדות ברחבי העולם. כמובן שגם ישראל על המפה - לא רק עם מגוון של תערובות שונות המותאמות למכונות העסקיות של נספרסו ולתפריטים של מסעדות מובילות בישראל, אלא גם עם פרויקטים מיוחדים שאסור לפספס, כמו זה שעומד לקרות ממש בימים הקרובים. חברת נספרסו חברה ליקב הרי גליל, המקיים זו השנה השלישית ברציפות את פרויקט הקיימות השנתי, וכך נוצר החיבור הטבעי והמבורך בין קיימות, קולינריה ישראלית, יין וקפה.
פרויקט קיימות יוצא דופן עם חיבור לקולינריה
אחד מערכי היסוד של נספרסו הוא ערך הקיימות והפרויקט הנוכחי משלב בין תמיכה בקהילת הקולינריה בימים מורכבים אלו, לצד שמירה על הסביבה. במסגרת הפרויקט שפים מובילים מהמרכז יארחו שפים מהצפון, בתקופה בה מסעדות רבות בצפון מושבתות בשל המצב בארץ. השפים יציעו תפריטים המבוססים על ערכי הקיימות, כמו אפס פסולת, Nose to Tail, שימוש בתוצרת חקלאית מקומית ועוד. מי שיוביל את הקו הקולינרי של הפרויקט הוא השף רז רהב ממסעדת OCD וקבוצת TENNE.
אז מה מצפה לנו במסגרת הפרויקט? בין התאריכים 1 עד ה-13 באפריל תוקם מסעדת פופ-אפ בחלל מסעדת ״ברוט״ לשעבר, בנחלת בנימין 36, תל אביב. הפופ-אפ בשם GABAGOOL יגיש סטריט-פוד איטלקי משובח וכמובן יין של יקב הרי גליל, הסגור בימים אלו למבקרים בשל הקרבה לגבול לבנון, לצד תערובות קפה אורגניות איכותיות של החטיבה העסקית של נספרסו.
בנוסף, במסגרת פרויקט הקיימות בין התאריכים 1 עד ה-14 באפריל, יקרו עוד הרבה דברים מרגשים בקולינריה של תל אביב - בזכות כישרונות מהצפון שיגיעו להתארח. מסעדת aka בהובלת איתי קושמרו תארח את השף האייקוני אורי ירמיאס, הלא הוא אורי בורי; השף עלאא מוסא ממסעדת לוקס בחיפה יתארח במסעדת ג'ורג' וג‘ון המהוללת; מסעדת סנטה קתרינה של השף תומר אגאי תארח את הפיצרייה הטובה ביותר מחיפה, ניאופוליטן; השף חיים טיבי יתארח במסעדת צ'נה שבהובלת השף גיל דהאן; ומסעדת מנרה תארח את יקב הרי גליל המפונה בימים אלו מקיבוץ יראון. את כל הפרטים ולינק להזמנת מקום בארוחות המיוחדות הללו תמצאו כאן.
ניר כץ, סמנכ"ל החטיבה העסקית בנספרסו ישראל מסביר: "בחטיבה העסקית אנו מציעים ללקוחותינו פתרונות קפה לכל עסק על פי צרכיו. החיבור של קפה נספרסו לקולינריה הינו חיבור טבעי המציע חוויה מיוחדת ובלתי מתפשרת, לצד קולינריה גבוהה והוא בא לידי ביטוי בשיתופי פעולה עם שפים ומסעדות ברחבי העולם וגם בישראל. בפרויקט הקיימות הקולינרית, בחרנו להביא שפים מהצפון להתארח אצל שפים מובילים במרכז, למען המשך עשייה פורייה בתחום ושיתופי פעולה יצירתיים וחדשניים, בתקופה לא פשוטה".
במסגרת הפרויקט יבוא לידי ביטוי החיבור הטבעי בין נספרסו לעולם הקולינריה. למותג הקפה ולחטיבתו העסקית יש מכונות קפה המתאימות לכל עסק על פי צרכיו - משרדים קטנים, חברות גדולות, בתי מלון, מוסדות וכמובן מסעדות. בארץ, החברה מציעה 6 מכונות עסקיות ו-20 תערובות קפה איכותיות שונות בתחום העסקי, עם מגוון טעמים מדויקים לסיום ארוחה משובחת ומתאימים לשילוב עם קינוחים. שפים ברחבי העולם מציעים קינוחים אשר הוכנו במיוחד לאכילה לצד שתיית תערובת קפה מסוימת של נספרסו.
נספרסו מציעה גם את סדרת התערובות האקסקלוסיביות של החטיבה העסקית, אשר פותחו והותאמו עבור מסעדות יוקרה. משפחת התערובות האקסקלוסיביות מספקת ללקוחות חוויית קפה פרימיום להשלמת החוויה הקולינרית, עם מבחר של תערובות קפה ייחודיות ומשובחות ממקורות גידול נדירים ויוצאי דופן. את תערובות הקפה האקסקלוסיביות ניתן למצוא במסעדות שף יוקרתיות ובמלונות יוקרה שונות ברחבי העולם, בהן ספרד ואיטליה, אשר הכניסו אותן לתפריט המסעדה.
פרויקט הקיימות הקולינרית הוא הזדמנות מצוינת לטעום את הקפה המשובח של נספרסו כחלק מחוויה קולינרית גבוהה כאן בישראל, ועל הדרך לתמוך בקהילה ובערכי קיימות ושמירה על הסביבה. פרויקט שבוע הקיימות יימשך שבועיים, בין ה-1 ל-14 באפריל, ואסור לכם לפספס אותו - לפרטים נוספים על השפים מהצפון שיתארחו במסעדות בתל אביב ועל מסעדת הפופ אפ שתוקם במיוחד לפרויקט לחצו כאן.