לאחר שב"מהדורת שישי" חשפנו את הציטוטים מישיבת הקבינט הסוערת, שבה הוחלט שלא לסגת מציר פילדלפי כחלק מעסקה להשבת חטופים, היום (רביעי) אנו חושפים עד כמה חזקים הלחצים הפוליטיים מתוך הממשלה על ראש הממשלה נתניהו בנושא העסקה.

הערב אנחנו מפרסמים שהנוסח שמזכיר הממשלה הקריא בקבינט וביקש להצביע עליו, לא כלל רק סעיף שמעגן את ההישארות של צה"ל בציר פילדלפי, אלא סעיף נוסף חשוב, שבו היו אמורים להחליט השרים על כך ש"צוות המו"מ יגביר מאמץ לקידום עסקה לשחרור החטופים, תוך מתן גמישות וחבל למגעים".

שלושה מקורות שונים סיפרו לנו בהתייחסות לנושא, שהשרים סמוטריץ' ובן גביר התנגדו לנוסח הזה, שמשתמעת ממנו נכונות לוויתורים בנושאים אחרים במו"מ. לכן, השניים ביקשו להצביע על כל אחד מהסעיפים בנפרד או להסיר את הסעיף שנוגע למנדט שיינתן לצוות המו"מ מסדר היום.

ראש הממשלה בנימין נתניהו במסיבת העיתונאים (צילום: אבי אוחיון, לע"מ)
סעיף ההישארות בציר פילדלפי לא היה היחידי על הפרק | צילום: אבי אוחיון, לע"מ

לבסוף, בעצת השר רון דרמר, הצביעו השרים רק על המפות הנוגעות לאחיזה בפילדלפי - אבל לא על הסעיף שמעניק גמישות לצוותי המו"מ.

בשורה התחתונה, הלחצים שהפעילו השרים סמוטריץ' ובן גביר היוו מרכיב מרכזי בקבלת ההחלטה מה עולה לאישור ומה לא. השבוע שניהם בנפרד ניהלו פגישות מול נתניהו השבוע בנפרד וגיבו את ההתעקשות שלו בנושא ציר פילדלפי. עם זאת, שניהם שרטטו קווים נוקשים יותר גם לגבי מרכיבי העסקה האחרים.

תגובת השר סמוטריץ': כהרגלו, השר סמוטריץ' מתייחס בחרדת קודש לדיוני הקבינט ולא מתייחס לנאמר בדיונים ביטחוניים רגישים. שר האוצר מצר על הדלפות שקריות ומגמתיות.

טרם התקבלה תגובה מלשכת ראש הממשלה.

השר בן גביר סירב להגיב לפנייתנו.