אין סלוגנים פשוטים ונכונים יותר מ״לואקר זה טעים, לואקר זה מדהים!״. אבל מה אם יכולתם לייצר את הדבר המדהים הזה בעצמכם?

זו המשימה שהוטלה על מתמודדי המירוץ למיליון, שהוטסו עד למפעל של לואקר בהיינפלס, אוסטריה. אחרי עוד פרק עם הרבה עליות ומורדות, תרתי משמע, הזוגות הגיעו למקום חלומי שנראה כאילו נלקח מגלויה או משומר מסך של ווינדוס, כמו שאמר ליאור של ספיר. בדרום חבל טירול, אי שם בהרי האלפים, כל צמד קיבל קופסה מהאגדות ובה כל ההפתעות הכי טעימות שיש בעולם, שגרמו להם להתבאס שהילדים לא חווים את החוויה הזו יחד איתם. המשימה שלהם הייתה להכין 250 גרם וופל קואדרטיני איכותי וטעים של לואקר - כן, הקוביות הקטנות והמדויקות האלו שאי אפשר להפסיק לנשנש על הספה בערב.

חלק מהמתמודדים הוכיחו דיוק וסביבת עבודה נקייה להפליא שלא הייתה מביישת אף עובד במפעל לואקר, למשל אנדראה החתיך - אם תשאלו את לי מהתכולות. אבל כל זוג וזוג היו חייבים להגיע לכמות הנכונה והטעימה של ריבועי הלואקר כדי לקבל ממנהל המפעל את מעטפת המירוץ עם הרמז הבא.

אם הפרק עשה לכם חשק לבקר במקום המתוק והציורי בעצמכם, ואולי גם לנסות את כוחכם ביצירת הוופלים הממכרים של לואקר - עכשיו יש לכם הזדמנות. מותג הוופלים והשוקולד האיטלקי יחגוג בשנה הבאה 100 שנים להיווסדו, עם חגיגות שצפויות להתקיים באיטליה מולדתו ובמדינות שונות ברחבי העולם. יום ההולדת המתקרב הוא הזדמנות טובה לגלות את הסיפור שמאחורי המותג, את המפעל המסקרן שלו - ואולי גם לזכות בטיסה לשם, לחוויה מתוקה ובלתי נשכחת.

מפעל לואקר באוסטריה (צילום: נורית רודמן)
צילום: נורית רודמן

השתתפו בפעילות ואולי תזכו >>

לואקר הוא לא רק מותג: הוא סיפור של משפחה

בשנת 1925, אלפונס לואקר קנה את הקודינטוריה בבולצאנו, אותו מקום שבו התמחה מאז שהיה ילד, ושבה גם ייצר את ״וופל בולצאנו״ הראשון. כישורי האפייה המרשימים שלו, יחד עם חומרי הגלם שבחר באופן אישי, כבשו את לבם של הלקוחות. מאז ועד היום, האמונה של אלפונס ש״דברים טובים נעשים באהבה״, בשילוב עם עקשנות מסוימת, עומדת מאחורי כל החלטה של המשפחה - שעדיין מעורבת בניהול החברה.

עם השנים הצטרפו לעסק ילדיו ונכדיו של אלפונס, ומיזוג כישוריהם הפך את החברה לסיפור ההצלחה המסחרר שהיא. כמותג משפחתי שנוסד עם הלב, הנאמנות לערכיו היוותה את היסוד להצלחתו - והיא חיונית גם לצמיחתו העתידית. לכן בלואקר לא מתפשרים על איכות, וממשיכים כל העת לשפר את חומרי הגלם ולהשיק מוצרים נהדרים.

לואקר השיקה לאחרונה סדרת גלידות סנדוויץ׳ איכותיות שהגיעו הקיץ גם לישראל. הגלידות מזוהות עם המותג ומגיעות בטעמים הקלאסיים והמוכרים של לואקר אגוז, לואקר חלב וטורטינה - אם עוד לא הכרתם, רוצו לטעום!

המפעל של לואקר בהיינפלס: המקום המתוק בעולם

אם גם אתם מכורים ללואקר, אתם חייבים לפחות פעם בחיים לבקר במפעל שלו בהיינפלס. המפעל נמצא באוסטריה, באזור דרום חבל טירול - ממש סמוך לגבול עם איטליה. במקום הציורי הזה שוכן גן עדן לחובבי מתוק: בית קפה מושלם עם כל הוופלים והשוקולדים של לואקר, חנות שתגרום לכם לרצות למלא את המזוודה במתנות למשפחה בארץ, וכמובן גם דמויות ה-Gnometti: הגמדים החמודים שמתגוררים בהרים וביערות הקסומים של האלפים, ומייצגים את הטבעיות, האיכות והקסם של מוצרי לואקר.

מפעל לואקר 1  (צילום: נורית רודמן)
צילום: נורית רודמן

בנוסף לאטרקציות כמו נופים יפהפיים או סיורי אופניים שאפשר לעשות באזור, חייבים לנצל את ההזדמנות כדי לבקר במפעל עצמו. המפעל מציע גם אטרקציה פופולרית של סדנת קונדיטוריה המיועדת לכל הגילים. הסדנה כוללת את כל הציוד והחומרים הדרושים כדי להכין בעצמכם את החטיפים והוופלים המפורסמים של לואקר, וממש כמו את מתמודדי המירוץ למיליון, מזמינה גם אתכם לעשות זאת - כמובן בליווי קונדיטורים מקצועיים. יש לתאם ביקור מראש דרך האתר.  .

המירוץ למיליון במפעל לואקר (צילום: נורית רודמן)
צילום: נורית רודמן

***שימו לב שבית הקפה/חנות יהיו סגורים לרגל שיפוצים בין התאריכים 28/10-15/12 וסדנת הוופלים תהיה סגורה למבקרים בין התאריכים 1/9-1/12.

רוצים לבקר במפעל בעצמכם? ברור! בזכות ״המירוץ למיליון״, אולי יש לכם סיכוי לבקר במפעל לואקר באוסטריה ולצאת לחופשה בלתי נשכחת. כל מה שצריך הוא להיכנס לעמוד הבא, לספר על רגע מדהים שקרה לכם במהלך טיול בחו״ל - ואולי תזכו!