מדי שנה מצטרפים למעגל המתמודדים עם מחלת הסרטן בישראל כ-30 אלף חולים. כשהשגרה שלהם מופרת והטיפולים הופכים למציאות החדשה שלהם ושל משפחותיהם, הם מבינים שהחיים לצד המחלה הם הרבה מעבר להתמודדות רפואית וגופנית. מדובר גם באתגר נפשי, חברתי ורגשי עצום.
קהילת "אימונו' לחיים", שקמה באחרונה, מספקת לאותם חולים סביבה תומכת. זוהי קבוצת פייסבוק סגורה המהווה מרחב בטוח ומכיל שבו ניתן לשתף, להתייעץ, ולמצוא טיפים מעשיים ותמיכה רגשית. כשאלו מגיעים מחברי הקהילה - אנשים שהתמודדו או מתמודדים עם אותם אתגרים – הם מקבלים ערך מוסף.
שותפים לדרך
החשיבות של קהילה תומכת ומכילה מתחדדת במיוחד בזמנים קשים. המצב החדש והפתאומי הזה עלול להביא איתו תחושות של בדידות. לכן, דווקא בתקופה כזו, חשוב לשמור על קשרים חברתיים שיכולים לספק עוגן רגשי וחברתי. מטופלי אימונותרפיה הם קבוצה גדולה הכוללת מגוון רחב של חולים עם סוגי סרטן שונים, בגילאים שונים ומאוכלוסיות שונות - שלא תמיד מקבלים מענה מותאם וספציפי לצרכים שמעבר לטיפולים הרפואיים, ועלולים למצוא את עצמם מתמודדים לבד. "אימונו' לחיים" מציעה להם ולקרוביהם מעגל חברתי חדש, המורכב מאנשים שחווים חוויות דומות.
ההשתתפות בקבוצה מאפשרת למטופלים ולקרוביהם ללמוד מנסיונם של אחרים בכל מה שנוגע לאתגרים החדשים שהם מתמודדים איתם: מיצוי זכויות רפואיות, הגעה לטיפולים, הכנה לטיפולים ועוד. מעבר למידע המעשי, הקהילה שואפת להעניק למטופלים גם תחושת שייכות חזקה: הידיעה שאתה לא לבד, שיש עוד רבים שמתמודדים עם אותם אתגרים, יכולה להוות מקור לכוח עבור חברי הקהילה.
הקהילה הוקמה מתוך הבנה שחלק מרכזי מאיכות החיים של כולם, ובוודאי מי שמטופלים או מטופלות באימונותרפיה, זה ה־Well Being שלהם. את "אימונו' לחיים" מנהלת חברת Community Forward המתמחה בניהול קהילות וקבוצות פייסבוק. לדברי רות עדן, מנכ"לית החברה, במחקר שערכו נמצא כי אין ברשת מרחבים קהילתיים דיגיטליים שהתהוו סביב המכנה המשותף של סוג הטיפול, במקרה זה, אימונותרפיה. כך, "אימונו' לחיים" מהווה פלטפורמה ראשונה מסוגה בישראל עבור ציבור המטופלים, המחלימים מהמחלה והמלווים שלהם, שמוזמנים להצטרף, לחלוק בתחושותיהם ונסיונם, להשפיע ולעצב את הקהילה המתהווה.
רק בשביל לקבל חיבוק
גם אדם בריא שאינו מתמודד עם מחלות מורכבות, כשהנפש שלו סוערת, הלחץ הנפשי לא תורם לבריאותו. במצבים כאלה, אין מי שיכול להציע תמיכה ואוזן קשבת יותר טובה מאלו שהתמודדו עם אותם אתגרים בעצמם.
בדיוק מסיבה זו, קהילת "אימונו' לחיים" הפכה לכיכר דיגיטלית שבה נפגשים חולים ומחלימים כדי לחלוק את המסע שלהם ולשאוב כוחות מהביחד. בימים קשים במיוחד, אחרי טיפול, או דווקא כשמשהו הצליח להחזיר לחולים את החיוך, הקבוצה היא המקום שבו הם יכולים לשתף ולקבל חיבוק חם, עצה מניסיון אישי או פשוט תחושת הזדהות, ולהיזכר שהם לא לבד. ההבנה המשותפת הזו יוצרת רשת תמיכה רגשית שיכולה להעניק תקווה, כוח והתמודדות טובה יותר עם האתגרים שהמסע הזה מביא איתו.
רואים גם את המלווים
קרובי המשפחה והחברים שתומכים בחולים בדרך אמנם לא חולים בעצמם, אבל נאלצים להתמודד עם אתגרים אדירים ולתת מעצמם בלי הפסקה, מבחינה נפשית, פיזית ולעיתים גם בריאותית וכלכלית. בתקופת התמיכה ביקיריהם, גם החיים שלהם משתנים באופן משמעותי, ולמרות תפקידם הקריטי, הם לא פעם נותרים שקופים וחסרי אונים. על מנת שהמלווים יוכלו להמשיך להיות מקור כוח ועזר עבור המטופלים, גם הם מוזמנים לקבל את התמיכה שהם זקוקים לה: מקום לשתף, להתחבר ולהתייעץ עם עוד חברי קהילה שחווים מצבים דומים, וגם לקבל הכרה והוקרה, שיחזקו אותם מבחינה נפשית.
מאירים את כל הצדדים
קהילת "אימונו' לחיים" פועלת לא רק כמרחב שיתוף ותמיכה, אלא גם כמקום להעשרת הידע והכלים של חבריה בהתמודדות עם המחלה ושיפור איכות החיים שלהם בדרך להחלמה. לשם כך, מתארחים בקהילה מרצים ואנשי מקצוע מובילים ממגוון תחומים למפגשים מעשירים שמותאמים לצרכים של חולים, מחלימים ומשפחותיהם: פעילות גופנית מותאמת לחולים, טיפולים משלימים, תזונה מותאמת ועוד.
במפגש האחרון שהתקיים בזום בנושא "הזכויות שמגיעות לכם.ן", התארחה בקבוצה העיתונאית לינוי בר גפן, מייסדת חמ"ל בר גפן לניהול משברים רפואיים, למפגש לייב על הזכויות שמגיעות למטופלים ולמלווים שלהם, לפני, במהלך וגם אחרי הטיפולים. צפויים מפגשים וירטואלים נוספים בהם יתארחו מומחים שונים. המפגשים מיועדים לחברי.ות הקהילה בלבד.
מטופל.ת באימונותרפיה? מחלים.ה?
מטפל.ת בבן משפחה או בחבר.ה שמטופל.ת באימונותרפיה?
אנחנו מזמינים אותך להצטרף לקהילה סגורה בפייסבוק לניהול שיח שיתוף וקבלת תמיכה מחברים.ות
***
מוגש כשירות לציבור בחסות MSD