בין התאריכים ה-10 ל-13 בדצמבר - שרונה מרקט תיצבע באדום ותהפוך לשוק צ׳יינה טאון שטרם נראה כמותו בישראל. אז אם אתם אוהבים אוכל אסייתי, תתכוננו לטירוף חושים קולינרי אמיתי. את המסע ילווה משקה ספרייט זירו בטעם לימון נענע, שמשתלב בצורה מושלמת עם הטעמים והחריפות של מנות אסיאתיות. לכבוד האירוע, חסכנו לכם כאב ראש והתלבטויות וזיקקנו לכם את 10 המנות הכי שוות בפסטיבל. בתאבון.

קארי יפני של רנן בלומנרייך קומטה.

הקארי היפני הוא כמעט המאכל הלאומי של יפן, ובכל סקר שנעשה שם הוא נחשב למאכל האהוב ביותר על הילדים, ובצדק. זה תבשיל חם ומנחם של בשר, תפוחי אדמה, גזר ובצל, ברוטב מלוח וקצת מתקתק, שאי אפשר לעמוד בפניו. אל תוותרו על הגרסה של רנן, שלמד להכין אותה מהצד היפני של המשפחה.

קארי יפני, רנן בלומנרייך קומטה  (צילום: אסף קרלה)
צילום: אסף קרלה

דן דן נודלס של לילך רווה יערי

אם אתם מכורי מנות נודלס, אל תפספסו את המנה הזו בדוכן של לילך רווה יערי. נודלס בשרניים ועבים ברוטב שומשום סמיך, שמתובל בשמן צ'ילי, סויה וחומץ. זה מלוח, מתקתק, חריף וחמוץ ופשוט אי אפשר להפסיק לאכול.

באן מי בקר בבאן מי 13

באן מי ויאטנמי הוא אחד הכריכים הכי טעימים בעולם, ובבאן מי 13 מכינים גרסה מושלמת שלו. הכיבוש הצרפתי של ויאטנם השאיר שם מורשת של באגטים מעולים, ובגרסה של באן מי 13, במקום פטה כבד מורחים כאן פטה מצלי בקר, ומעליו פרוסות של בקר צלוי, ירקות טריים, ירקות מוחמצים ורוטב פיקנטי וממכר שמחבר את הכל יחד. יש גם גרסת עוף וגרסת טופו לא פחות טעימות.

קומבו באן מי פלוס ספרייט, באן מי 13  (צילום: אסף קרלה)
צילום: אסף קרלה

"כמו נאמס" של אהרוניס

מכירים את המנה הויאטנמית הפופולרית נאמס? כיסונים פריכים שעוטפים בעלי חסה וירקות? בדוכן של אהרוניס תמצאו גרסה מיוחדת של המנה הזו, מהמוח הגאוני של אהרוני. במקום אגרולים, אצבעות עוף פריכות, שעוטפים בסירת חסה פריכה, ירקות, עלים ירוקים ארומטיים ואטריות אורז רכות, לביס אחד מושלם שטובלים ברוטב חריף.

כמו נאמס, אהרוניז (צילום: אסף קרלה)
צילום: אסף קרלה

ססמי נודלס בקפה טאיזו

יובל בן נריה הוא אלוף הרטבים והטעמים האסייתיים ומנת הנודלס המיוחדת שתוגש בדוכן של קפה טאיזו היא חגיגה של טעמי שומשום מטחינה סינית מיוחדת, יחד עם בוטנים, צ'ילי, בצל ירוק ושעועית ירוקה. חובבי חמאת הבוטנים להתפקד!

קאו סוי בטייגר לילי

המטבח התאילנדי מלא במאכלים קצת פחות מוכרים והקאו סוי הוא אחד הטעימים מכולם. תבשיל של קארי צהבהב-כתום, עמוס במרכיבים שיוצרים בו טעם מורכב ומיוחד, עם אטריות רכות ועוף עסיסי שסופג את כל הטעמים המיוחדים. אם זה לא מספיק, מלמעלה יש גם אטריות מטוגנות פריכות, שמערבבים פנימה והן מוסיפות קראנץ' כיפי בכל ביס.

קאו סוי, טייגר לילי (צילום: אסף קרלה)
צילום: אסף קרלה

ספייריבס טלה במיטמן

הבשרים של מיטמן מצוינים בפני עצמם, אבל המנה הזו שהם הגו בשביל הפסטיבל מיוחדת ממש. צלעות טלה עסיסיות וצרובות היטב, ברוטב ברביקיו קוריאני חריף וממכר. בצד יש סלט חסות ואפרסמון שקצת מרגיע את החריפות, לפני שחוזרים לעוד ועוד ביס של בשר.

מרק טום יאם של פישופ

המרק התאילנדי האהוב ביותר בעולם, ולא בכדי. מרק חמצמץ שהוא בו זמנית גם מנחם וגם מרענן, עם טעמי חלב קוקוס, למון גראס ועגבניות, שרימפס מצוינים של פישופ והכל עם אורז תאילנדי לבן.

קומבו טום יאם, פישופ (צילום: mako)
צילום: mako

 גאנג פננג של קימאו

 בקימאו התאילנדית מהקריות מכנים את כל מחיות הקארי שלהם בעבודת יד והקארי פננג שלהם על בסיס קרם קוקוס עם בצלצלים ובשר בקר בבישול ארוך או טופו הוא עז טעם במיוחד. זה מתחיל עם מעט מתקתקות של קרם הקוקוס, ואז הביס מתפתח עם טעמים ארומטיים של למון גראס וקפיר ליים ואז גם מגיעה חריפות מתפרצת שגורמת למנה להפוך לממכרת במיוחד. 

קומבו גאנג פננג פלוס ספרייט, קימאו (1) (צילום: mako)
צילום: mako

אגרול ויאטנמי של אל מאנו

מעולם לא פגשתם אגרול מיוחד וטעים כמו זה של מסעדת אל מאנו. זה לא סתם אגרול רגיל, אלא הכלאה מיוחדת בין ספרינג רול לאגרול. מבחוץ, נייר אורז גמיש, שממולא בירקות טריים וביניהם מתחבר גם אגרול מטוגן ודק, ממולא בעוף. התוצאה היא גם הפריכות של הטיגון וגם הרעננות של דף האורז והירקות, ואת הכל טובלים ברוטב מאם ויאטנמי, חמצמץ וקצת חריף. תענוג.

קומבו ספייריבס טלה, מיטמן (צילום: אסף קרלה)
צילום: אסף קרלה

בקיצור, לחובבי אוכל, חובבי התרבות או אלו שרק מבקשים ליהנות מבילוי יוצא דופן, צ׳יינה טאון מרקט התל אביבי יבטיח חוויה בלתי נשכח לכל המשפחה. תהנו.