שנת 2025 מביאה איתה בשורות חדשות בעולם התרבות והקולינריה, עם הקמת היכל מופעים חדש שמופעל על ידי מרכז הירידים, בשם "תוצרת הארץ". בהיכל צפויים להתארח מופעי לייב של אומנים מהשורה הראשונה בישראל, וצפוי להעניק לקהל חוויה כוללת, כשמה שקורה על הבמה חשוב לא פחות ממה שקורה מתחתיה, עם תפריט אוכל מיוחד, גם הוא בהשראת תוצרת הארץ. על האוכל יופקד משפיען האוכל עמיחי בר, שמשתף באינסטגרם שלו מתכונים אהובים שסחפו בשנים האחרונות מאות אלפי עוקבים.
בר (44), נשוי ואב לשלושה מקיבוץ שדות ים, לא מתעסק ביום-יום באוכל. בכובע המקצועי שלו הוא עורך דין ויושב ראש במספר קיבוצים, אבל מבשל "כדי לשמור על השפיות", לדבריו. "אני מבשל מגיל צעיר. ההורים שלי התגרשו כשהייתי בן 16, אני נשארתי עם אבא שלי, והתחלתי לבשל. אני מאוד אוהב את זה", הוא מספר, "מה שרואים אצלי באינסטגרם זה מה שאני אוהב לאכול, עם דגש על דגים, ירקות, אני קורא לזה מטבח ישראלי. חומרי הגלם אצלי מאוד פשוטים. אני מנסה להביא את עצמי לידי ביטוי וייחודיות, בין אם זה בצורת ההגשה או בטעמים, אבל אני מתייחס לזה מאוד בצניעות. אני לא המצאתי את האוכל, ואני לא ממציא מתכונים".
בבישול, הוא מספר, הוא מצא דרך להביא את עצמו לידי ביטוי בצורה יצירתית שלא חשב שיש בו. "גדלתי עם הרבה לקויות למידה, אובחנתי רק אחרי הצבא, ופתאום בבישול גיליתי שאני יודע ליצור, האהבה הזאת לאוכל ובישול זה מבחינתי סוג של יצירה".
השילוב בין מוזיקה לאוכל היה טבעי מבחינתו מאז ומעולם. "אני מאוד אוהב מוזיקה, היא מזיזה אצלי מנעד של רגשות, זאת אחת האהבות שלי לצד אוכל, וגם כשאני מבשל כמובן שיש מוזיקה ברקע. זה תמיד מלווה אותי. מי שמסתכל בעמוד שלי רואה שאני כל הזמן עם מוזיקה, עם מלא שירים בסטורי, ברילס. לוקח לי יותר זמן להתאים שיר למנה מאשר לצלם אותה, לערוך וגם לאכול אותה. עד שאני לא מוצא את השיר הנכון, אני לא מעלה".
עכשיו הוא מביא את היצירה שלו לחלל שכולו השילוב בין השניים, עם תפריט שיוגש בהופעות בחודשיים הראשונים של פרויקט "תוצרת הארץ". התפריט מורכב מ-5 מנות, שכמו במטבח של בר, לוקחות את האוכל הישראלי הקלאסי ומוסיפות לו טוויסט:
- שעועית המלכה: מוקפצת בשמן זית עם גרידת לימון ושום, מעורבבת עם פיתה קראנץ' מטוגנת ומתובלת בסומק, ומעל הר של קראמבל פלאפל. לצד זה מוגשת לבאנה עם רוטב לימון, פטרוזיליה, שום וזרעי עגבנייה.
"אני מאוד אוהב שעועית ירוקה ואת השילוב שלה עם החמצמצות של הלבאנה, אבל היה חסר לי שם קצת מטוגן, אני אוהב שיש טעם, אז החלטתי להוסיף קראמבל פלאפל", הוא מסבר, "זה כאילו לקחת את המנה הישראלית הזאת של שעועית, ולהוסיף את הפיתה והפלאפל בדרך קצת אחרת". - כרוב קיסר: ניצלה בהרבה שמן זית ומלח, ומוגש עם רוטב קיסר שמכינים במקום על בסיס אנשובי ושום, לצד קרוטונים שניצלו בשמן זית והרבה אורגנו טרי, ומעל זה הר של גבינת פרמז'ן.
- שיפודי פרגית שמוגשים על לחוח עם 3 רטבים: רוטב לימון, פטרוזיליה ושום קונפי (המומלץ ביותר לדברי בר), טחינה ירוקה וטחינה עמבה. לצידם מוגש סלטון של בצל לבן עם סומק, ששולחים ד"ש מדוכני הפלאפל ומוסיפים את הקראנץ'.
ההשראה למנה הזאת הגיעה כמובן ממנה קלאסית של הופעות – הטאקו, שקיבל כאן פרשנות ישראלית: "אמרתי לעצמי – למה טאקו אם אני יכול להגיש לחוח?", הוא מסבר ומתאר: "אתה תופס מין טורטייה קטנה ביד, מושך את השיפוד, זה ביס כייפי כזה". - צ'יפס פינוקים עם נקניקיית מרגז: הצ'יפס מוגש עם שני רטבים לבחירה – איולי צ'יפוטלה, ואיולי עם שום קונפי, שמעניק לו טעם מתקתק, עם פרוסות נקניקיית מרגז צלויה מעורבבות בפנים, לצד ערימת עלי פטרוזיליה ובצל לבן חתוכים דק-דק.
- נקניקייה (ענקית) בלחמנייה: מגה נקניקיית בקר עם רוטב הצ'ימיצ'ורי המיוחד של בר.
"ברידים בארץ בדרך כלל מקבלים לחמנייה שיותר גדולה מהנקניקייה, ואז אתה נשאר עם לחמנייה עם קצת טעם של נקניקייה וקצת טעם של חרדל. אז מצאנו יצרן שמייצר לנו נקניקיית בקר איכותית וטעימה מאוד באורך 40 ס"מ. היא תגיע בלחמניה יחסית קטנה ותבלוט מתוכה, שהלחמניה תראה כמו כפפה", הוא מסביר.
בר מדגיש שהיה חשוב לו מאוד לשמור על הפשטות שבמנות. "אפשר בקלות להיסחף ולעשות כל מיני דברים מאוד מורכבים, אבל קודם כל זה לא אני, וזה גם מורכב לעשות את זה בהופעה עם אלפי אנשים. זה מתאים לאוכל שלי – רציתי לקחת דברים מאוד פשוטים, ולהביא לתוכם משהו קצת אחר, לתת וייב אחר, כי זה כל הקונספט של המתחם. האוכל שלי הוא פשוט ולא מתחכם, אוכל שאתה לא מנסה לפענח או להבין, אתה פשוט אומר וואלה, זה טעים".
את המנות המיוחדות של בר תוכלו לטעום מול הופעות של מיטב אומני הארץ, כשבחודשים הקרוב יעלו על הבמה עדן בן זקן, סטטיק, החברים של נטאשה, איתי לוי, נסרין, בעז שרעבי ורבים אחרים.
בר מקווה לתת לקהל תחושה שחשבו עליו, שנעשה פה מאמץ להביא משהו אחר להופעות. "אתה יוצא להופעה, לוקח מישהי לדייט, לא בא לך סתם לאכול נאצ'וז עם מלא גבינה. רציתי לתת משהו קצת רומנטי, סקסי, אוכל שהוא קצת אחר, ועדיין טעים ופשוט".