פיצה היא מאכל פשוט לכאורה, אבל צריך להיות מומחים כדי לעשות אותה כמו שצריך - ואז היא פשוט אלוהית. אם תשאלו את היזם הקולינרי ערן הרשקוביץ (״פיאצה גרנדה״, שרונה מרקט) והפיציולו רועי קדוש, הפיצה האולטימטיבית היא הנפוליטנית - זו עם הבצק הדק במרכז והשוליים העבים במרקם ענני. 

השניים הקימו לפני כשנתיים את רשת פיצה סנטרל, שמביאה לישראל את בשורת הפיצה הנפוליטנית האיכותית במחירים זולים ונגישים. כעת, עם השקת הסניף החדש בתל אביב ועוד לא פחות מארבעה סניפים בדרך, זה הזמן להכיר את הפיצה הנהדרת שלהם טוב יותר - ולהבין מה הופך אותה לכזו מדהימה וממכרת. 

מביני עניין יודעים שפיצה נאפוליטנית אמיתית עם טעם מעולה עשויה מהחומרים הכי איכותיים, ובראש ובראשונה – גבינת מוצרלה. המוצרלה שרשת פיצה סנטרל משתמשת בה היא תוצרת מחלבות גד, המציעה מוצרלה טרייה שנעשתה בעבודת יד ומיוצרת בתהליך קפדני.

הגבינה הזו מתאפיינת באיכות בלתי מתפשרת, שמזכירה את המוצרלה המיוצרת בנאפולי – המקום שבו הפיצה נוצרה לראשונה. היא עוברת תהליך יישון וייבוש בתנאים אופטימליים, מה שמקנה לה מרקם מוצק ומענג, שנמס בצורה מושלמת על הפיצה ומבטיח חווית טעם עשירה ועמוקה.

כשאתם בוחרים בפיצה סנטרל, אתם בוחרים באיכות הגבינה שהופכת כל ביס לחגיגה של טעמים, בדיוק כפי שצריך להיות בפיצה נאפוליטנית אמיתית. 

פיצה נפוליטנית  (צילום: פיצה סנטרל )
צילום: פיצה סנטרל

נפוליטנית ממש כמו בנפולי

הבצק של פיצה סנטרל מותפח במשך 72 שעות לפי המסורת הנפוליטנית, ואז נאפה ב-450 מעלות בטאבון גז ועצים. הפיצה מגיעה בשני גדלים: מדיום - 4 משולשים, או משפחתית - 6 משולשים. כל הפיצות נעשות בעבודת יד עם המוצרלה של מחלבות גד - המוצרלה המושלמת לפיצה נפוליטנית. על הבסיס הזה נוספו מספר אופציות מיוחדות ומסקרנות במיוחד לתפריט.

סלט איטלקי משובח (צילום: פיצה סנטרל )
צילום: פיצה סנטרל

למשל, יש את הביאנקה כמהין הפופולרית הכוללת רוטב אלפרדו, מוצרלה, פורטובלו ושמפניון, מחית כמהין, גרנה פדנו ואורוגולה מעל. יש גם את הפיצה פוטנסקה שמבוססת על רוטב עגבניות, מוצרלה, בצל סגול, קונפי שום, זיתי קלמטה, צלפים, פלפל צ'ילי ואנשובי. גם את הפיצה המקסיקנית אסור לפספס. היא מבוססת על רוטב עגבניות צ'יפוטלה, מוצרלה, תירס, חלפיניו, ומעל - קרם אבוקדו ובצל ירוק. 

שפע של מטעמים ב"פיצה סנטרל" (צילום: פיצה סנטרל )
צילום: פיצה סנטרל

הנפוליטנית היא כמובן הכוכבת, אבל התפריט מלא בלהיטים נוספים כגון: כדורי ריזוטו ארנצ׳יני, חצ׳פורי הום מייד ובוראטה - כדור מוצרלה הממולא בשמנת מתוקה. חובבי הפסטות ישמחו לשמוע על הפסטה פיצ׳י - פסטה עבה ומגולגלת שמקורה במחוז סיינה שבטוסקנה. גם בגזרת הסלטים יש לא מעט אופציות מדהימות: סלט עם גבינת חלומי וסלט פיראוס עם גבינת פטה. 

הסניף החדש בתל אביב - ועוד ארבעה חדשים בקרוב

סניפי פיצה סנטרל בנויים בסגנון דיינר איטלקי, שמגיש מנות מהמטבח ברמה גבוהה ובשירות עצמי. כל הסניפים בעלי תעודת כשרות, למעט הסניף החדש בתל אביב שבכשרות בית יוסף. בנוסף לפיצות הרגילות, התפריט כולל גם פיצה לילדים, פיצה ללא גלוטן ופיצה טבעונית. כאמור ישנן גם מנות ראשונות, פסטות וסלטים. וכמובן - איך אפשר בלי קינוח? במקום תמצאו קלצונה נוטלה שמוכן במקום מבצק הפיצה.

פסטה ברוטב שמנת בטטה (צילום: mako)
צילום: mako

הרשת מונה ארבעה סניפים: סניף חולון - הרוקמים 26 (מתחם עזריאלי חולון); סניף ראשון לציון - יוסף לישנסקי 9 (מתחם חונים קונים); סניף נתניה -  (קניון עיר ימים); וסניף תל אביב החדש - (מגדלי חג׳ג׳ ברחוב הארבעה). הסניפים מציעים ישיבה במקום וטייק אווי, ואפשר לטעום את הפיצה המדהימה גם בבית - ולהזמין משלוח דרך האתר, וולט או תן ביס.

בקרוב ייפתחו שלושה סניפים נוספים: בקניון עזריאלי בתל אביב (פתיחה ב-10.11), בבני ברק ובקריית אונו. אז למה אתם מחכים? פיצה מדהימה ממש כמו בנפולי, עם המוצרלה המושלמת של גד ושלל תוספות מפתיעות - אנחנו לא יכולים לחשוב על משהו טוב יותר לאכול היום.