בעולם הפיננסים, שבו כל מספר מספר סיפור, מתגלה קבוצה ייחודית של אנשים בעלי שפה משלהם. עבורם, אוטיזם, שפעמים רבות נתפס כמגבלה, הופך למקור כוח. היכולת להתמקד בפרטים הקטנים ביותר, לזהות דפוסים נסתרים ולנתח נתונים באופן מעמיק, הופכת אנשים על הרצף האוטיסטי למומחים טבעיים בתחום.
במסגרת פרויקט "שווים בתעסוקה", מיזם משותף של מפעל הפיס ואתר "שווים", הפועל להכשרת ושילוב אנשים עם מוגבלות בשוק העבודה. בולטת תוכנית "מחישוב לשילוב" של עמותת "אותי" (בשיתוף פעולה עם אקדמיית BDO). התוכנית מספקת הכשרה מקצועית בתחום הפיננסים לאנשים על הרצף האוטיסטי, ופותחת בפניהם דלתות להשתלבות בתעשייה.
שותפים להצלחה: למה להעסיק בוגרי "מחישוב לשילוב"?
במהלך חמשת חודשי התוכנית, המשתתפים לומדים מושגי יסוד בניהול פיננסי, יישומי מחשב, חשבונאות והנהלת חשבונות, תוך שימוש בתוכנות ובכלים מקצועיים. הם רוכשים גם מיומנויות של תקשורת בין-אישית, התמודדות עם לחצים, התנהלות עצמאית, ניהול קונפליקטים וכלים לוויסות עצמי, המאפשרים להם להשתלב בהצלחה במקומות עבודה שונים.
התלמידים בתוכנית לא מקבלים רק ידע תיאורטי בניהול פיננסי, אלא חווים למידה מעשית ומשמעותית. הם זוכים לסביבה תומכת ומכילה, המדמה סביבת עבודה אמיתית, מה שמאפשר להם לפתח מיומנויות מעשיות ולהתנסות בעבודה ממשית במשק. בנוסף, הם לומדים כיצד להתמודד עם מצבים שונים בעבודה, כגון עבודה בצוות, עמידה בלוחות זמנים ולחצים, ופתרון בעיות.
בליווי צמוד של צוות מומחים, הכולל אנשי מקצוע מתחום הפיננסים ומומחים לשילוב אנשים עם מוגבלויות, הצעירים והצעירות לומדים להתמודד עם אתגרים, לפתח ביטחון עצמי ולגלות את הכישורים הייחודיים הטמונים בהם. הם מקבלים כלים פרקטיים להתמודדות עם מצבים שונים, ומתרגלים מיומנויות חברתיות ואישיות החיוניות להצלחה במקום העבודה.
הצלחה בשטח: סיפורים שמוכיחים את השינוי
התוכנית, המתקיימת אחת לשנה במשרדי חברת BDO, לא מסתיימת עם סיום הלימודים. בוגריה זוכים לליווי צמוד לאורך תהליך חיפוש העבודה ובמהלך תקופת התעסוקה.
"התוכנית לימדה אותי לעצור, לבקש עזרה, לווסת את התגובות שלי ולא לומר מיד את מה שאני חושב", משתף נתנאל חיים (28), בוגר התוכנית, העובד כיום במשרד שירותי outsourcing להנהלת חשבונות. "זה עזר לי להתמודד בהצלחה עם האתגרים החברתיים בעבודה החדשה שלי". מעבר לכישורים החברתיים, נתנאל מדגיש את הערך המוסף של אוטיסטים בתחום הפיננסי; "תכונות כמו דיוק, נאמנות ואמינות הן נכס לכל מקום עבודה".
יניב (26), בוגר נוסף, המשיך לתוכנית ליווי להשמה, שם קיבל כלים מעשיים לחיפוש עבודה. "למדתי איך לכתוב קורות חיים, איך להתמקד בחיפוש ואיך להתכונן לראיונות עבודה", הוא מספר. "אני מוזמן לראיונות עבודה ואני לא מתייאש, כי יש לי תמיכה מהמלווה התעסוקתית של 'אותי'. אני מאמין שאמצא את התפקיד המתאים לי באגף כספים ואהיה עובד מצוין".
בוגרי התוכנית משולבים בחברות שונות ומובילות במשק, בתפקידים כמו הנהלת חשבונות, ניתוח נתונים וניהול פיננסי. שיתוף פעולה הדוק עם מעסיקים מבטיח התאמה בין ההכשרה לבין דרישות השוק.
אבל לצד היתרונות, חשוב להכיר גם באתגרים שאיתם מתמודדים אנשים על הרצף האוטיסטי במקומות עבודה. כגון קשיים בתקשורת חברתית או רגישות לשינויים בשגרה. מעסיקים הקולטים בוגרי התוכנית מקבלים ליווי והדרכה להתאמת סביבת העבודה לצרכים הייחודיים של העובדים.
שותפות ערכית וחברתית
תוכנית "מחישוב לשילוב", חלק מפרויקט "שווים בתעסוקה", היא הרבה מעבר להכשרה מקצועית. היא מהווה גשר חברתי, המחבר בין אנשים על הרצף האוטיסטי לבין עולם התעסוקה, ומאפשר להם להגשים את הפוטנציאל שלהם.
התוכנית לא רק מקנה ידע וכלים בתחום הפיננסים, אלא גם יוצרת סביבה תומכת ומכילה, המאפשרת למשתתפים לפתח מיומנויות חברתיות ואישיות. היא משנה חיים, כפי שמעידים סיפורי ההצלחה של בוגריה, המשולבים בהצלחה במשרות איכותיות בתחום.
פרוייקט "שווים בתעסוקה" ועמותת "אותי", מזמינים חברות ומעסיקים להצטרף למהלך חברתי-עסקי זה ולגייס את בוגרי התוכנית. גיוס בוגרי "מחישוב לשילוב" הוא לא רק מעשה חברתי, אלא גם צעד עסקי חכם. אנשים על הרצף האוטיסטי מביאים איתם ערך מוסף ייחודי: דיוק, נאמנות, אמינות ויכולת התמקדות בפרטים. תכונות אלו הופכות אותם לעובדים מצוינים בתחום הפיננסים, שבו כל מספר מספר סיפור.
מחישוב לשילוב - שותפים להצלחה! לפרטים נוספים באתר >>
תגובות