מארחים הערב חברים? רוצים לסגור את היום הארוך שהיה לכם עם דרינק מפנק? תדאגו לכם ולאורחים שלכם למשקה מרענן וטעים. השילוב המוצלח של ג'ין וטוניק ורסטילי ומדליק, ויכול בקלות להיות כל יום קצת אחר, בהתאם לשינויים שתערכו בו. כך תוכלו לחדש כל ערב עם מגוון של טעמים. אבל איך מכינים את הג'ין-טוניק המושלם בבית? הנה הדברים שצריך לשים לב אליהם:
1. הכוס עושה את כל ההבדל
בחירת הכוס חשובה מאוד. הסיבה לכך היא שאחד הגורמים שהכי משפיעים על חוויית השתייה זה חוש הריח, ויש כוסות שמרחיקות את האף מהמשקה. לכן, בשביל משקה ג'ין-טוניק אולטימטיבי כדאי לבחור בכוס בלון או בכוס יין.
2. היפטרו מהקש
אם אמרנו שכוסות יכולות להרחיק את האף מהמשקה ובכך להשפיע על החוויה – אז קשית עושה בדיוק את אותה הפעולה. הן מנטרלות את חוש הריח שחיוני בשביל הטעימה. הגיע הזמן להיפטר מהמנהג לצרף קשית לכל דרינק, ולהבין שאפשר ועדיף בלעדיה.
3. מפתיע, אבל אתם חייבים להעמיס קרח
נכון אנחנו שונאים כשממלאים לנו את כוס השתייה בקרח עד הסוף? כמה מאתנו אפילו סיגלו לעצמם מנהג לבקש בבר או במסעדה את המשקה שלהם בלי קרח. הרי כולם יודעים – תוספת קרח מוהלת לנו את המשקה במים. ובכן, יש לנו חדשות בשבילכם - מתברר שכל השנים האלה אנחנו טעינו ואחרים צדקו. למה? משום שככל שיש יותר קרח בכוס – כך הוא נמס לאט יותר, בניגוד למצופה – הוא פחות מוהל את הדרינק במים והטעמים נשארים רעננים לאורך זמן. טיפ נוסף הוא שימוש בקוביות קרח מלאכותיות, לא כאלה שעשויות מים - אלא קוביות שניתן לשמור במקפיא ולהוסיף לכוס, מבלי שימהלו את המשקה וישפיעו על הטעם.
4. יבש, הדרי או ים תיכוני? בחרו את הג'ין המועדף עליכם
חשוב שתכירו שיש מבחר רחב מאוד של סוגי ג'ין, ולכל אחד מהם תיבול שונה ואופי ייחודי. אנחנו כמובן ממליצים לטעום כמה שיותר סוגים ולהבין איזה טעם מדבר אליכם הכי הרבה - ג'ין יבש, הדרי, עשבוני, ים תיכוני, אקזוטי וכדומה. למשל, הג'ין TANQUERAY NO.10 נחשב לגרסת פרימיום הדרית ופרחונית בניחוח פירות הדר כמו אשכוליות, תפוזים ולימונים. TANQUERAY London dry gin הוא ג'ין לונדוני יבש וקלאסי בטעם של זרעי כוסברה, שנבחר למועדף ב-50 הברים הטובים בעולם. סוג נוסף הואCitadel London dry gin שמגיע מצרפת ולו ארומות אקזוטיות של קינמון ואגוז מוסקט. בשורה התחתונה – תתנסו ותגלו מה הפייבוריט שלכם.
5. אין פה מקום לטעויות - מיקסר טוב הוא קריטי במשקה מושלם
כבודו של הג'ין במקומו מונח, אך עם כל הכבוד לבסיס, הטוניק צריך להיות איכותי בדיוק כמו שהג'ין איכותי. בכל זאת, כשלושה רבעים מהדרינק הוא המיקסר. בחירה של מיקסר משובח ואיכותי תבטיח להקפיץ לכם את המשקה כמה רמות מעלה ולהפוך אותו להצלחה מסחררת בקרב כל מי שטועם ממנו.
מותג המיקסר (ערבוב) הפרמיום הבינלאומי Fever Tree מציג מגוון רחב של אפשרויות טוניק מעולות. הייחוד של Fever Tree זה חומרי הגלם האיכותיים והטבעיים שמהם עשויים המיקסרים. הכינין, המרכיב העיקרי בטוניק, של Fever Tree מגיע מהאזורים הפראיים של הרפובליקה של קונגו, ומשולב עם מי מעיין רכים. מי הטוניק של Fever Tree מאוזנים באופן מדויק, וזה מה שהופך אותם לטוניק המושלם לערבוב עם משקאות מובחרים.
לאחרונה, השיקו ב-Fever Tree את Mediterranean Tonic Water, טוניק חדש עדין, פרחוני ומיוחד שישתלב נהדר עם ג'ין בטעמים הדריים או עשביים. לצדו, תוכלו למצוא סוגי טוניק נוספים כמו ג'ינג'ר אייל שילך טוב וויסקי, רום וקוניאק; טוניק שנקרא – Premium Indian Tonic Water שעשוי משמן תפוזים מטנזניה, מי מעיין וכינין ומשתלב עם וודקה, ג'ין או קמפרי; Ginger Beer בטעמים ספייסיים, נועזים וחזקים ו-MOSCOW MULE עם וודקה איכותית וגינגר ביר של FEVER TREE.
6. מה, לא תצלמו לאינסטגרם? הוסיפו קישוט פוטוגני
כולם יודעים שאנחנו שותים גם עם העיניים והגשה יפה היא קריטית לטעם. אם תוסיפו קישוט למשקה שלכם, זה גם יהפוך אותו לאינסטגרמי ויגרוף מחמאות ברשת וגם יהיה טעים יותר וחווייתי יותר לשתייה, מניסיון. קישוט לא רק נותן טוויסט ויזואלי, אלא גם מוסיף ניחוח למשקה, ואם אתם זוכרים מה אמרנו בסעיפים 1 ו-2 – הריח משפיע מאוד על החוויה. לכן בחירה נכונה של קישוט עשויה לשדרג הדרינק כולו. מומלץ שהקישוט יהיה מבוסס על אחד מהמרכיבים במשקה או ממרכיב שמשפיע לטובה על חווית השתייה כמו עשב ריחני או שמנים ארומטיים מפירות הדר.
7. קראו לחברים!
כמו כל חוויה טובה בחיים, השאלה העיקרית היא עם מי אנחנו חולקים אותה. דרינק מעולה ישמח אתכם גם אם תשתו אותו לבד – אבל אם תשתו אותו לצד האנשים האהובים עליכם, החוויה תהפוך להרבה יותר חיובית. מה גם, שאם יש טועמים נוספים למשקה שהם לא אתם, מובטחת לכם התפעלות עצומה מהדרינק, כזו שתעלה לכם את הביטחון ותגרום לכם להרגיש כמו ברמנים מקצועיים. אז פנקו את החברים והמשפחה בדרינק, איכותי, טעים ומעניין – זה ישתלם לכם.