יש דברים שקורים רק בקיבוץ. יש לנו את המנהגים שלנו, האוכל שלנו ואפילו השפה שלנו. זה הזמן לבדוק האם גם את/ה משלנו.
1. מי שלא השתכר בפורים בקיבוץ, לא ראה קרחנה מימיו
כן, כן – רוב הקיבוצניקים נראים סאחים במיוחד, אבל כשהאלכוהול זורם לכל הכיוונים, פעם בשנה על חשבון הקיבוץ, לאף אחד אין מושג איך זה ייגמר. ילדים שמחלצים את ההורים מהשיחים באמצע הלילה, זוגות טריים שהולכים לאיבוד בדרך ללול ודיג'יי שבורח מהמועדון לחבר הן חלק מהתופעות שמלוות חג משק טיפוסי. יום אחד, כשתיגמר הקורונה - תמצאו לכם איזה חבר והצטרפו אליו לחוויה האנתרופולוגית.
2. "יאללה, אתה בא לפרוץ לאקונומייה לגנוב קרטיבים קרמבויים?"
המשך ישיר לסעיף הקודם, אבל קורה גם בנסיבות אחרות. אנחנו באמצע שומקום, הפאב סגור והתחרפנו כבר מהסגר הזה, אז למה לא להיכנס מהחלון באמצע הלילה לאקונומייה כי משועממים ורעבים רצח. למחרת, מנהל ענף האקונומיה (חדר האוכל) ישלח מסרון זועם עם תמונה של חלון שבור לכל הקיבוץ ובזה כנראה תסתיים הפרשיה עד הבאה בשישי הקרוב.
3. השער הצהוב חייב להישאר סגור ולמי שאין הרשאה, שיתקשר לקב"ט
שער הכניסה לקיבוץ נשאר סגור רוב הזמן. יש שיראו בתופעה איזה סוג של התנשאות, אבל בדרך כלל פשוט מדובר בשיקולי ביטחון ובטיחות. מישהו מכם לא נועל את הבית שלו כשהוא יוצא ממנו? כנראה שלא וספק אם תרשו לעצמכם בעולם "המתוקן" שלנו, אז הקיבוץ פשוט מתייחס לשער כדלת הכניסה לבית – זה הכול.
4. בשבת הקרובה כולם מגיעים לגיוס באבוקדו
האמת שלא מדובר בשרשרת חיול ספונטנית בגיל מאוחר, אלא במין יום כזה שכולם באים בכיף שלהם ובהתנדבות לקטוף את פירות העונה עבור הקיבוץ. אשכרה, גם ב-2020, יש אנשים שפשוט נהנים לתת כמה שעות או כמה ימים ללא שכר בחקלאות, סתם ככה בשביל הסולידאריות. תנסו את זה פעם – יש מצב שתישארו בחיים.
5. "הקיבוץ לא יממן הלוויות וטקסי זיכרון לחבר שלא חי בקיבוץ בחמש שנים האחרונות"
הציטוט הזה מהסרט מבצע סבתא נשמע אמנם בדיוני ומופרך, אבל ברגע שזה מגיע לחוקי תקנון שנכתבו בשנות ה-80 במקרה הטוב – הקיבוץ הוא זה שמחליט. כשחיים בקיבוץ, בנוסף לחוקי המדינה, צריכים לחיות ע"פ כללי המקום ובחלק מהמקרים - לומדים להתרגל.
6. הטבות, הטבות, הטבות
רק לקיבוצניקים (ולמושבנקים) יש את הזכות ליהנות מכרטיס משקארד. מדובר בכרטיס מועדון לגרים בסקטור ההתיישבותי הכולל מגוון רחב של הטבות והצעות ערך מובילות שמעניק הנחות של עד עשרות אחוזים במאות רשתות מובילות. והשנה, שנה שנייה ברציפות, יעניק מתנה למחזיקי הכרטיס, והשמועות הן שהשנה יחולקו 5 מיליון שקל החזר למחזיקי כרטיס משקארד בנוסף ל-7.5 מליון שחולקו שנה שעברה. בנינו, עם כל התלונות והמרמורים על החיים המשונים שיש בקיבוץ והנורמות שצריך לכבד – אין ולא יהיה כמו לגור בקיבוץ. מדובר בתחושה שפשוט אי אפשר להסביר לעירוניים.
אם אתם עדיין לא מחזיקים משקארד, זה הזמן להצטרף וליהנות כבר כעת מהחלוקה. להצטרפות לחצו כאן >