"הבנתי שזה יכול לעכב לבתי את הגיוס וגם יעלה עוד כמה מאות שקלים". אילוסטרציה | צילום: חדשות 2 תלמידי כיתה י"ב בתיכון "טומשין" בראשון לציון כבר שמעו על מקרים כמו שביתות ותקלות שונות שפגעו בלימודים למבחני הבגרות, אבל את התקלה הזאת לא היו יכולים לצפות. כשתהו מדוע אינם לומדים לשון לקראת הבגרות שעליהם לגשת אליה השנה, כדי להשלים את לימודיהם, נאמר להם לטענתם כי המורה ללשון האריכה את חופשת הלידה שלה וטרם נמצא מורה מחליף ולכן ייתכן שיצטרכו להשלים את הבגרות אחרי הלימודים, דבר הכרוך בעיכוב גיוסם לצה"ל ותשלום נוסף לתכנית השלמת בגרויות. כך פרסמה היום כתבת גלי צה"ל, יערה ברק.
"כשהתחלנו את השנה, היינו בטוחים שנלמד לשון באופן רגיל כדי להשלים את חלק ב' של הבגרות, אבל כשקיבלנו את מערכת השעות ראינו שהמקצוע לא מופיע בה", מסבירה זוהר חן-תורג'מן, תלמידת השכבה בשיחה עם mako, "נאמר לנו שנתחיל ללמוד לשון רק בסמסטר הבא כדי לגשת למועד הקיץ. באסיפת ההורים האחרונה, לפני חודש בערך, כשאחת האימהות שאלה את המנהלת מה עם הבגרות בלשון, המנהלת הסבירה שעדיין לא מצאו מורה גם לסמסטר הבא ועוד לא ברור אם ימצאו. בהמשך גם הסבירו את המצב לכולנו בכיתה".
"בהתחלה כשנאמר לי באסיפת ההורים שאין כרגע תשובה לגבי לימודי הלשון, סמכתי על בית הספר שיידאג לפתור את זה", אומרת ל-mako אביגיל חן, אמה של זוהר, ומדגישה שהורי התלמידים משלמים סכומים גבוהים לבית הספר שמהווה תיכון פרטי, "אבל בהמשך ראיתי שלא דואגים למורה בזמן ושהילדים בינתיים מפסידים חומר. הבנתי שזה יכול לעכב לזוהר את הגיוס וגם יעלה עוד כמה מאות שקלים, בנוסף ל-2,500 השקלים שאנחנו משלמים בשנה לבית הספר. הבנו שצריך להתחיל לעשות משהו בעניין וזוהר פנתה לשר החינוך באמצעות עמוד הפייסבוק שלו".
בעמוד הפייסבוק לא השיבו לזוהר על פנייתה אבל בעקבות פניית גלי צה"ל, הודיעו הבוקר במשרד החינוך, כי דאגו לפתרון הבעיה וכי התלמידים ייגשו למועד הבגרות בלשון השנה כמתוכנן.
הנהלת טומשין: "מדובר בשיטת עבודה חדשה, לא יאלצו להשלים את הבחינה לאחר סיום הלימודים"
ברשת "טומשין" מכחישים כל אמירה מצד המנהלת לפיה ישנו סיכוי שהילדים יצטרכו להשלים את הבגרות לאחר סיום לימודי התיכון וטוענים שייתכן ומדובר באי הבנה. ברשת מסרו היום בתגובה ל-mako כי "תיכון טומשין ראשון לציון הנהיג החל משנת לימודים זו שיטת עבודה השונה מהנהוג בשאר התיכונים בארץ. על פי שיטת העבודה, שנלמדה לאור ניסיון מצטבר ב'תיכון חולון', לומדים התלמידים מספר מועט של מקצועות לטווח הקצר, קרי 3-4 מקצועות פר סמסטר, כך שיוכלו להתפנות למקצועות האחרים בסמסטר הבא. הרעיון הוא ללמד בזמן קצר ובצורה אינטנסיבית, במקום לאורך שנה שלמה, במספר מועט של שעות בשבוע".
"כבר בתחילת הסמסטר הקרוב יחלו התלמידים בלימודי הלשון, ולכן אין רלוונטיות לעניין הימצאות המורה במערכת כרגע. התלמידים לא יאלצו להשלים את הבחינה לאחר סיום הלימודים. משרד החינוך מודע לתכנית שמפעילה רשת תיכוני טומשין ואף מעודד אותה. תלמידי טומשין ברובם תלמידים אשר נשרו בעבר ממסגרות אחרות בשל הישגים נמוכים, ועל כן התיכון מכין את התלמידים באופן אישי ופרטני ככל שיידרש לקראת בחינות הבגרות".
ממשרד החינוך נמסר כי "הבעיה נפתרה ובית הספר יקצה שעות לתגבור לשון, על מנת להגיש את התלמידים לבגרות במועד".