ילדיו של הקשיש, שהבחינו שהוא מתנהג בצורה שונה מהרגיל, החליטו להתקין מצלמה נסתרת בביתו וגילו לתדהמתם את מעללי המטפלת. במצלמה נראית המטפלת שוכבת על גופו, מונעת ממנו לקום, בועטת בו, דוחפת אותו לארון ופוקדת עליו לקום ולשבת.
הקשיש האומלל פחד להמרות את פיה של המטפלת וכשהעז לומר לה, "זה לא יפה מה שאת עושה לי, למה את מרביצה לי?", היא סטרה לו בתגובה ואמרה: "ככה, אתה צריך ככה".
ילדיו של הקשיש הגישו תלונה במשטרה וצירפו אליה את הקלטת המתעדת את מעשי המטפלת. ג' נעצרה, הודתה במעשים והוגש נגדה כתב אישום חמור לבית המשפט המחוזי בתל אביב. כתב האישום ייחס לה עשרה מקרים שונים של התעללות בחסר ישע.
עלייה במספר המטפלים המתעללים בקשישים
במהלך המשפט הגיעו סנגורה של ג' והתובעת עו"ד לילך שלום להסדר טיעון, על פיו כתב האישום נגד המטפלת יתוקן במקצת והיא תודה במעשים שיוחסו לה. התובעת ביקשה מבית המשפט לכבד את הסדר הטיעון לאור העובדה שהנאשמת חסכה מזמנו של בית המשפט והודתה במעשיה החמורים.
הסנגור טען מנגד, כי מדובר באשה השרויה במצוקה כלכלית קשה אשר הותירה בארץ מולדתה ילד בן 14 והיא המפרנסת היחידה. ג' התנצלה בפני משפחת הקשיש והביע חרטה על המעשים שביצעה.
השופטת יהודית אמסטרדם ציינה בגזר הדין, כי מעשיה של המטפלת נבזים ומשפילים ולאור העובדה שישנה בשנים האחרונות עלייה במספר המטפלים המתעללים בקשישים, על בית המשפט להחמיר בענישה על מי שמעז לפגוע באוכלוסייה חלשה זו.
"אני מודעת לכך שהנאשמת הינה נתינה זרה, העתידה לשאת את עונשה בארץ זרה ללא מכר ומבקר. אך בכך אין להצדיק ולא במעט את המעשים המשפילים והמבזים אותה ביצעה", הדגישה השופטת בגזר הדין. השופטת החליטה לבסוף לאמץ את הסדר הטיעון וגזרה על המטפלת שלוש וחצי שנות מאסר ושנה מאסר על תנאי.