גל החום שהחל בסוף השבוע נמשך והחשש מהפסקות חשמל שיותירו אותנו ללא מזגן ויעלו ביוקר למשק גובר. היום נרשמה עלייה בטמפרטורות וביום רביעי צפוי היום החם ביותר השבוע, עם הכבדה נוספת בטמפרטורות - בירושלים הטמפרטורות יגיעו ל-37-38 מעלות, בבקעה עד 44 מעלות, באיזור השפלה - 39 מעלות ובתל אביב 33 מעלות, עם 70 אחוזי לחות במשך היום.
החזאים לא אופטימיים ולמרות שצופים ירידה מסויימת לקראת סוף השבוע, לא רואים עדיין את סופו של גל החום הזה.
שיא החום עוד לפנינו | צילום: רויטרסעם זאת, בחברת החשמל מודיעים שכרגע לא מתוכננות הפסקות חשמל יזומות ורק מבקשים לכוון את טמפרטורת המזגן ל-25 מעלות ולדחות את הפעלת מכשירים זוללי חשמל, כמו מכונות כביסה, מדיחי כלים ותנורים לשעות הערב. נכון לעכשיו, מדד צריכת החשמל הוגדר בצהריים כ"צהוב" כלומר, היקף הביקוש מתקרב לגבול היכולת של ייצור החשמל. שיא הצריכה נרשם בשעה 14:45, אז צרכו הישראלים 11,240 מגה ואט.
חברת החשמל הצליחה להגדיל את כושר ייצור החשמל וכעת עומד כושר הייצור הכולל גם את היצרנים הפרטיים על 11,900 מגה ואט ביום, הרזרבה בשעת השיא עמדה על 520 מגה ואט.
לפי ההערכות, מחר סך כל יכולת הייצור במשק יעמוד על 11,850 מגה ואט, שיא הביקוש הצפוי יעמוד על 11,300 מגה ואט, כך שתשאר רזרבה של 550 מגה ואט ושם לא צפויות הפסקות חשמל.
עם זאת, תקלות לא צפויות בתחנות הכוח עלולות להשפיע על אספקת החשמל לביתנו. התקלה שהתגלתה בתחנת הכוח של אשקלון ביום חמישי, כבר תוקנה, מסבירים בחברת החשמל. עם זאת, תקלה נוספת שהתגלתה ביום ראשון בתחנת הכוח של חדרה טרם נפתרה ובחברה מקווים שתיקונה יסתיים עד יום שלישי.
במקרים נוספים של תקלות בלתי צפויות שכאלה, במצב בו הביקוש יעלה על היצע החשמל, עשויות להתקיים הפסקות חשמל יזומות. במקרה כזה, מבטיחים בחברת החשמל להודיע על הפסקת החשמל כשעה-שעתיים לפני המועד באמצעות כלי התקשורות, בטוויטר ובעמוד הפייסבוק שהשיקה החברה בשבועות האחרונים.
בנוסף, מציינים שם כי במצב כזה ניתוק החשמל יחולק באופן שווה בין האזורים השונים, כך שלא יווצר מצב בו אזור אחד ינותק למשך יותר משעה.
האם יהיו הפסקות חשמל? | צילום: עודד קרניאולם בעוד שרובנו דואגים לכך שנתקע ללא מזגן או שניתקל באי נוחות מסויימת, מי שצריך לחשוש במיוחד ממצב של הפסקת חשמל, יזומה או לאו, הוא המגזר המסחרי-ציבורי שעתיד להפגע מכך במיוחד. זאת לפי דו"ח כלכלי שפירסם המשרד לתשתיות הלאומיות (היום: משרד האנרגיה והמים) בחודש נובמבר, ולפיו עלות אי-אספקת חשמל למשק למשך שעה עשויה להגיע לנזק כלכלי של 641.2 מיליון שקלים.