נכון לסוף יוני 2012, עמד מחירה הממוצע של דירה על 1.15 מיליון שקל, סכום המשקלל את מחירי הדירות הישנות והחדשות לפי משקלן בסך העסקאות למגורים. השכר הממוצע במשק עמד באותה העת על 8,974 שקל לחודש. כאשר מחלקים את מחירה הממוצע של דירה בישראל במשכורת חודשית ממוצעת, התוצאה היא 127 משכורות חודשיות. כך עולה מנתוני משרד הבינוי והשיכון למחצית הראשונה של 2012.
כיום, תמורת דירת 5 חדרים מיד שנייה, תאלצו להיפרד מ-182 משכורות חודשיות ואילו דירת 3 חדרים ישנה תעלה לכם "רק" 87 משכורות.
מחבר הסקירה יוסי שבת, מנהל אגף בכיר מידע וניתוח כלכלי במשרד השיכון, ציין כי "אף שמספר המשכורות הנדרשות לרכישת דירה עלה משמעותית בשנים האחרונות, הרי שהסיבה העיקרית לעלייה זו היא העובדה שהשכר הריאלי עלה ב-7% בלבד מאז ראשית 2005, זאת בהשוואה לתמ"ג שעלה ב-36%, ולמחירי הדירות, שעלו ב-34% ריאלית באותה תקופה. כלומר, עליית מחירי הדירות הייתה נמוכה מעט מהגידול בתמ"ג, ומאחר שהשכר הריאלי עלה באופן נמוך משמעותית, הרי שחלה עלייה בולטת במספר המשכורות הנדרשות לרכישת דירה".
עוד עולה מנתוני המשרד – המשקללים, כאמור, את מחירי הדירות החדשות והישנות – כי מחירי הדירות בארץ ירדו ברבעון השני של 2012 בכ-2% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. בהשוואה לרבעון הראשון, עם זאת, נרשמה עלייה קלה של 0.2% במחירים. "במחירי הדירות במשק ניכרת יציבות המושפעת מאיזון ברכיבי הביקוש וההיצע", כותב שבת. "עם זאת, במחירי הדירות החדשות, ששיעורן כרבע מסך כל העסקאות בדירות, בולטת ברבעון השני ירידה של 10% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, אך בדירות מיד שנייה חלה עלייה קלה של אחוז".
מהסקירה עולה עוד, כי במחצית הראשונה של 2012 חלה עלייה ממוצעת של 4% בשכר הדירה החודשי בהשוואה לשנת 2011, והוא עומד כיום על 3,255 שקל לחודש.