כשקבוצת הודים שהתחבר איתם במהלך הטיול של אחרי צבא הציעו לו עבודה פשוטה למדיי ורווחית מאוד בענף התכשיטים אמיר פרידמן, בן 28 מחולון, היה בטוח שהתמזל מזלו. חודשים בודדים לאחר מכן הבין שנפל קורבן לכנופיית נוכלים ושאת 65 אלף השקלים שהשקיע במסגרת "עבודת החלומות" הוא כבר לא יראה לעולם. בעקבות המקרה של אמיר, סיפרנו כאן ב-mako, את סיפורם של כמה מתוך מאות ישראלים שחוו הונאות דומות בהודו ונותרו ללא כתובת לפנות אליה. בעקבות הפרסום פנו אלינו מטיילים רבים נוספים שנפלו קורבן לתרמית והורים מודאגים למטיילים כאלה.
פרידמן הכריז אז כי בכוונתו לחזור להודו ולצלם סרט שיגביר את המודעות לתופעה וימנע מתיירים נוספים ליפול קורבן לאותן הונאות נוסח אננדה ואף גייס כמה אלפי שקלים שסייעו לו לצאת למשימה. "המטרה הראשונית הייתה פשוט לתעד את התופעה, אבל ארבעה ימים אחרי שהתחלנו לצלם נתקלתי באחד הנוכלים שרימו אותי והתעמתי איתו בבר", הוא מספר. "בעקבות המפגש שכרתי עורכי דין, עירבתי את המשטרה ואת השגרירות הישראלית ובסופו של דבר הצלחתי להביא למעצרו ואפילו לקחתי חלק בפשיטה שבה הוא נעצר. בהמשך אף גילינו את שמותיהם של כל המעורבים בהונאה". עם זאת, לדברי אמיר שלושה חודשים לאחר מכן מי שנעצר שוחרר בערבות ושאר המעורבים לא נעצרו.
כעת, הוא מספר, עורך דינו התקשר לומר לי שכדי שיעשה צדק, עליו לחזור להודו. "עכשיו כשיש לנו את כל המידע הרלוונטי , נוכל לפעול בשיתוף עם המשטרה, כדי למצוא אותם אני צריך לחזור להודו ולשים סוף לדבר הזה", הוא אומר.
לצורך נסיעתו פירסם פרידמן פרויקט מימון המונים נוסף, שם אתם מוזמנים לעזור לו לשים סוף לפרשת הנוכלות הזאת, למנוע מאותם נוכלים להונאות תיירים צעירים נוספים ולהעניק סוף טוב לסרט שמצלם אמיר.