"היה המון פרגון והתלהבות מהחברים בפקין". מסיבת ההפתעה שעשו לדניאל ולאמיר במסעדה | צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי קשת האפשרויות להכרת בני זוג הולכת ומתרחבת: מהרשת החברתית ואינסוף האתרים והאפליקציות להיכרויות ועד המועדונים המגוונים. ובכל זאת, נראה שאחת הדרכים הפופולריות ביותר להכיר את הנפש התאומה בשנת 2013 היא עדיין זו הישנה והמוכרת – היכרות במקום העבודה. מסעדת פקין בתל אביב היא אחת הדוגמאות המצויינות לכך שגם אם מדובר בעבודה זמנית, בכל מקום שיש אנשים צעירים ואווירה טובה תיוולד גם אהבה.
במשך 31 שנות קיומה, הפכה המסעדה האסיאתית לסצנת הכרויות חמה של עובדים וב-15 השנים האחרונות "הולידה" שישה זוגות עובדים שהכירו במקום והגיעו בהמשך להרים כוסית לרגל החתונה.
"אני כל כך שקוע במה אני עומד לעשות בכל כך הרבה שטח בגן עדן שבאמת אין לי זמן להתעסק בדברים אחרים כרגע", צוחק השותף הפעיל במסעדה, בנימין קלטר, ומסביר שהוא לא מחשיב את הקשרים שהיו ונגמרו בספירה. "היו כמובן הרבה רומנים אבל את כל אלה שהגיעו בסוף לבכות לי על הכתף אני לא סופר. המקום שלנו מקדם שירות באהבה וכנראה שהאהבה שורה בו וזה משפיע על העובדים. נורא כיף להגיע לחתונות, בכל חתונה אני מרגיש כאילו אני מחתן את הילדים שלי ואני מקבל את תואר 'השושבין'", הוא מוסיף בחיוך מרוצה.
האחות הכירה את בעלה במסעדה – עכשיו גם דניאל מתחתנת
הזוג הטרי ביותר הם דניאל עופר, סטודנטית לתקשורת בת 26 שעובדת בשש השנים האחרונות כמלצרית במסעדה, ואמיר בר אור (28), סטודנט לחשבונאות שעובד כשלוש וחצי שנים במסעדה כאחראי משמרת. שניהם עתידים להתחתן בחודשים הקרובים. "בראיון העבודה הראשון בני תמיד אומר למלצריות ששם הן ימצאו את אהבת חייהן ומסתבר שזה באמת נכון", אומרת דניאל, "כשאמיר התחיל לעבוד במסעדה בדיוק סיימתי קשר של שנה וחצי עם עובד אחר במסעדה. הקשר בינינו התחיל יחסית מהר לאחר מכן. אחרי שנתיים עברנו לגור ביחד ושנה בערך לאחר מכן הוא לקח אותי לטיול על המזח בנמל תל אביב, כרע ברך והציע נישואין".
דניאל עופר ואמיר בר אור - מתכוננים לחתונה הוריה של דניאל, היא מספרת, התרגשו מאוד אבל בעיקר הודו לבעל המסעדה שסידר חתונה לשתי בנות המשפחה. "גם אחותי עדי (37) עבדה והכירה שם את בעלה לירן במסעדה לפני יותר מ-15 שנים ועוד זוג חברים מהחבר'ה שלהם הכירו שם", מספרת דניאל וצוחקת, "היום הם גרים בקנדה והורים לילד בן שבע ובכל פעם שהם מגיעים לארץ, הם באים לבקר את בני (בינימין) במסעדה. אחרי שגם אנחנו הודענו על האירוסין אמא שלי אמרה שהיא 'חייבת לבני' והודיעה שתקנה לו מתנה או תזמין אותו לארוחה".
שרי ועמית: "שמרנו את לעצמנו את הסוד"
עמית גביש ושרי סנאי. בהתחלה שמרו את הקשר בסוד | צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי דניאל ואמיר עדיין עובדים במסעדה לצד זוג נוסף שנמצא בקשר כבר שנתיים, אבל הם רק חלק ממסורת ארוכה של זוגות. גם שרי סנאי, בת 30 מפיקת ספורט ב-i24news ועמית גביש (35), הכירו במסעדה והיום נשואים ומתגוררים ביחד בתל אביב. הוא התחיל כשליח ועבר מהר מאוד לתפקיד אחראי משמרת, היא הגיעה ישר אחרי הטיול בהודו לעבוד כמלצרית. "עמית באותה תקופה כבר היה אחמ"ש ותיק ומבוקש. לאחר חודשיים נפגשנו במסיבת יומולדת של חברה שגם כמובן עבדה בפקין ומשם הכל התחיל", מספרת שרי, "כמו כל זוג בתחילת דרכו, שמרנו לעצמנו את הסוד מכיוון שעבדנו ביחד והעדפנו להימנע מאי נעימויות בעבודה. אבל אחרי כמה חודשים יציבים וכשהתחילו שאלות וגישושים, בעיקר מצד בן דודו של עמית, שגם הוא כמובן עבד במסעדה, החלטנו 'לצאת מהארון' כזוג". לאחר 6 שנות זוגיות עמית שלף את הטבעת, "כמיטב המסורת הפקינאית הוזמנו לחתונה עובדים ועובדים לשעבר, שעם השנים הפכו לחברים טובים וכמובן בנימין מנהל המסעדה", היא מספרת
עופר והילה: כתב על שלט גדול "will you?"
הילה ועופר הילה גל (32) ועופר גרודר (30) התחתנו רק השנה. היא מעצבת פנים שעבדה במשך שש שנים במסעדה כאחמ"שית, הוא - יזם שעבד במשך חמש שנים במסעדה כאחמ"ש. "עבדנו יחד שנה ובמהלך אותה שנה יצאנו יחד להופעות וברים עם חברים משותפים לעבודה, באותה תקופה התיידדנו עד שיום אחד מצאנו את עצמנו בדייט אחד על אחד", עופר מספר, "זה היה הרבה יותר כיף", הוא צוחק.
אז מהו סוד הקסם? "קשה להסביר אותו", שרי מסבירה, "אבל במשך השנים עבדו בו הרבה אנשים טובים ויקרים, ביניהם זוגות רבים שהכירו מלפני וכמה זוגות שזכו להתאהב בין העוף חמוץ מתוק לבין הבקר בחצילים. פקין היא בית, או כמו שבני אוהב לכנות אותה: 'הקייטנה ע"ש בנימין'. יש המאמינים שמי שעושה לפחות 3 שידוכים מוצלחים, מקומו בגן עדן מובטח. אם כך אז בעולם הבא, אנו נשמח להתארח באחוזה המפוארת של בני, הרי אחרי הכל מגרש הטניס הוא על שמנו".