60 אחוזים מהישראלים מעדיפים לקנות באתרים מחו"ל כמו ויקטוריה סיקרט | צילום: Alexander Tamargo, GettyImages IL ההאקר הסעודי שעל עלילותיו דווח כאן בהרחבה לפני מספר חודשים הצליח להרתיע ישראלים רבים מרכישות ברשת. אבל כנראה שהפחד מחשיפת כרטיס האשראי מתגמד מול הנוחות היחסית של רכישת מוצרים מהסלון בבית או מהמשרד בעבודה. על פי ניתוח שוק עדכני של חברת הייעוץ האסטרגי task לפחות 60 אחוזים מהישראלים מבצעים רכישות ברשת כשהיקף הקניות עומד על כ-2 עד 2.5 מיליארד שקל בשנה. עם זאת, נתון מעניין נוסף מגלה שרק 40 אחוז מתוך הרכישות נעשו באתרים מקומיים, השאר מוצאים את המוצר בו חשקו באתרים מחו"ל.
מה גורם לישראלים להעדיף דווקא את האתרים הזרים? מהנתונים עולה כי האתרים האמריקאים והאירופאים מאפשרים בדרך-כלל להתרשם מהמוצר מכמה זוויות ומציעים מידע רב, אבל הסיבות המרכזיות הן המחיר היקר וההיצע הקטן באתרים המקומיים שאינם מצליחים להשתוות לענקי סחר כמו אמאזון, איביי, וולמארט, ויקטוריה סיקרט ודומיהם.
חברות ישראליות זיהו את פוטנציאל הרב שבתיווך בין אתרי הקניות בחו"ל ובין הציבור הישראלי הלהוט לרכישות נוספות, ובזול, אך אינו שש לבצע את הלוגיסטיקה של המשלוח בעצמו. "לפני ארבע שנים החלו לצוץ אתרי הדור החדש של המתווכים", מסביר עידו לוי, מומחה למסחר ושיווק באינטרנט ובסלולר ומנכ"ל חברת "גלובל מרקטינג", "האתרים מציעים כתובת של מחסן בניו ג'רזי שאליו מגיעות הרכישות. הקונה משלם מראש מחיר סופי כולל מיסים על המוצר שמגיע אליו בסופו של דבר עד הבית, ללא לוגיסטיקה וללא עלויות נוספות".
מוצרי לגו וטויס-אר-אס נמכרים באתרי התיווך במחצית ממחירם בארץ. איש לגו | צילום: monsieurbeige אתרי התיווך מציעים גם דילים ישירות מהאתרים האמריקאים, דילים שלצרכן הישראלי לא תמיד יש גישה אליהם. מבדיקה מדגמית שערכנו באתר BUY2USA שהחל להציע את השירות הזה לאחרונה, מתברר שאכן מדובר במחירים זולים יותר. כך למשל רסיבר קולנוע ביתי של פיונייר, עולה באתר 2584 שקלים כולל כאמור מיסים ומשלוח עד הבית תוך שבעה ימים. בזאפ אותה מערכת קולנוע עולה החל מ-3860 שקלים. דוגמא נוספת: שעון דופק של פולאר שעולה 399 שקלים, נמכר בחנויות שמופיעות בזאפ ב-634 שקלים לפחות ומזרים מדיה של apple TV עולה 589 שקלים במקום 1500 שקלים בארץ. תחנת עגינה לאייפון ואייפוד של פיליפס מוצע למכירה באתר ב-404 שקלים כשהמחיר הכי זול בזאפ הוא 538 שקלים. בושם לאישה Be Delicious של DKNY נמכר ב-159 שקלים, 60 שקלים פחות ממכירו בישראל.
האתר גם מבטיח התמחות תקופתית במוצרים מסוגים שונים. הורים לילדים, למשל, יכולים לרכוש מוצרים של טויס-אר-אס, לגו ופליימוביל במחירים זולים כמעט במחצית מאלה שנמכרים בישראל ובמבחר גדול משמעותית כמובן. חללית X-Wing של לגו מלחמת הכוכבים, למשל, עולה שם 380 שקלים, 50 אחוז פחות ממחירה בארץ. מותג יוקרתי אחר, המנשא האוורירי לתינוק בייביביורן אייר, שאי אפשר למצוא בארץ בפחות מ700 שקלים, נמכר ב- 435 שקלים.
בנוסף ל-BUY2USA, קיימות עוד מספר חברות שמציעות שירותים דומים. עם זאת, חברות רבות כבר עלו על הפטנט ומספקות גם הן כתובות להזמנת מוצרים בארצות הברית ובאירופה, וכן גם שירותי הובלה ושחרור החבילה מהמכס.
mustop הוא אתר שכזה. זוהי חברת-בת של נטוויז'ן אשר מתמחה במשלוחים באמזון ואיביי ומציעה גם הנחות בעלויות המשלוח לרוכשים מאתרים אלה. לדוגמה, החברה גובה 11 דולרים בלבד עבור משלוח של טאבלט הקינדל פייר מאמזון ועד לפתח ביתכם. זוהי אחת החברות הוותיקות יותר בתחום והיא פועל מאז שנת 2000, עוד כשהזמנות מחו"ל לא היו כל-כך פופולריות. האתר מציע מחשבון עלויות אפקטיבי ומדוייק למדי, וכן מידע רב אודות תהליך המשלוח, מיסים, שחרור חבילות מהמכס ועוד.
עם זאת, האתר אינו כולל "מחשבון אמזון" אוטומטי כפי שתוכלו למצוא ב-BUY2USA שיחשב לכם את העלות הסופית בשקלים בצורה אוטומטית מכל מוצר באתר של אמזון.
אתר נוסף שתרצו להכיר הוא EZbuyUS. בהרבה מובנים הוא דומה ל-BUY2USA, אבל בנוסף לכל השירותים שמציע האחרון, כאן יש גם רשימה של מוצרים מומלצים ופופולריים שהמחירים שלהם כבר מופיעים באתר בשקלים. כך, לא תצטרכו לחפש את המוצר באתרים בחו"ל ולא לבצע חישובים. כמו כן, לאתר יש "מועדון לקוחות" בו תוכלו לצבור נקודות על כל משלוח ולהשתמש בהן על מנת לקבל הנחות בהזמנות עתידיות.
אתר מעט שונה הוא TNT. לא, לא מדובר כאן ברשת האופנה, אלא בחברת משלוחים בינלאומית שהקימה לאחרונה גם שירות משלוח חבילות. גודלה העצום של החברה והמערך הלוגיסטי העומד לרשותה מאפשר לה להתחייב לזמני משלוח קצרים במיוחד – 3 ימים והמוצר אצלכם. כמו כן, זוהי החברה היחידה שמטפלת בעצמה בשחרור מהמכס של המוצרים שלכם ולא משתמשת בשירותים של חברות צד שלישי, כפי שעושות mustop ו-BUY2USA. לכן, היא מאפשרת לכם לשלם רק לאחר שהמוצר שלכם הגיע לישראל ולא גובה את התשלום מראש.
למרבה הצער, מחשבון העלויות של TNT אינו ידידותי למשתמש. קחו בחשבון שזהו אינו אתר קניות ברשת אלא חברה לשילוח חבילות ומסמכים.
עם זאת, מבדיקה מהירה שערכנו על טאבלט הקינדל שערכו הנקוב הוא 109 דולרים, מצאנו כי חברת TNT מציעה את השירות הזול ביותר. 123.89 דולרים בלבד למשלוח, כולל ביטוח, כאשר המחירים שקיבלנו בשאר האתרים נעו בין 150-160 דולרים.
*ניתן להירשם עכשיו לשירות BUY2USA