הטרנד האקולוגי שהולך ומשתלט על העולם, מגיע גם לסוכה שלנו השנה. לכבוד החג, אספנו עבורכם מספר טיפים מדליקים ולא פחות חשוב - ידידותיים לסביבה, שתוכלו ליישם בקלות גם אצלכם בסוכה. וזה לא הכל - יש אפילו מספר הצעות שיספקו לילדים שלכם תעסוקה נהדרת לכמה דקות. כל מה שנדרש זה ענפים ובקבוקי יין ריקים, אז התחילו ללגום יין, לאסוף בקבוקים ולעשות איתם קסמים!
ראנר או פלייסמנטים מנייר עיתון ממוחזר: מעל המפה הלבנה פרסנו נייר עיתון ממוחזר שישמש כראנר. הוא גם מוסיף המון סטייל וגם חוסך לנו להחליף את המפה בכל יום מחדש (ניתן להשיג בחנויות יצירה או דברי נייר ואריזה). על נייר העיתון הילדים יכולים לצייר ולשחק - כל מה שתצטרכו לעשות זה להביא מספר טושים אל השולחן והם כבר יסתדרו בעצמם.
אפשרות נוספת היא להשתמש בנייר אפייה ממוחזר כפלייסמנט לילדים. הוסיפו על גביו מדבקה עם שם ותנו לילדים להרגיש מיוחדים.
ענפים: את השולחן, הסוכה הצלחות והבקבוקים קישטנו בעיקר בענפים פשוטים שגזרנו משיחים בשכונה. לקחנו מספריים ושקית וירדנו לטיול עם הילדים.
כדי להוסיף נגיעות של צבע למפה - הנחנו מספר ענפים שדומים לענפי עץ דקל באלכסון (עוד לפני הצלחות) ובמרכז השולחן פיזרנו תמרים צהובים ורימונים. כך, במספר דקות ובלי יותר מידי בלי הוצאות, קיבלנו שולחן סוכות משגע.
ומה לגבי הצלחות והסכו"ם? אין ספק שהכי אקולוגי זה להשתמש בכלים רב פעמיים (כמו אלו שאנחנו משתמשים בבית). עם זאת, לא תמיד נוח לסחוב לסוכה ערמות של כלים כבדים. הפתרון הפרקטי שלנו – גם וגם!
שילבנו צלחות רב פעמיות לבנות עם כלים חד פעמיים מתכלים העשויים מעלי דקל, וקיבלנו שילוב מקסים של צבעים. אגב, כדאי לזכור שגם הכלים ה"חד פעמיים" ניתנים לרחיצה ואין שום בעיה לחזור ולהשתמש בהם בכל הארוחות בסוכה.
כמעמד מקסים למפיות ולסכו"ם (שגם הוא מתכלה כמובן) השתמשנו בקופסאות שימורים ריקות. כל מה שצריך זה להוריד מהן את המדבקה ולשטוף היטב. את הקופסאות הללו ניתן לשמור גם למגוון שימושים נוספים כשהחג יחלוף, כמו עציצים קטנים או מעמד לכלי כתיבה.
מרכזי שולחן משגעים מבקבוקי יין ריקים: כמו שהבטחנו, יש לנו גם כמה רעיונות מקסימים לעיצוב שולחן עם בקבוקי יין ריקים.
אנחנו השתמשנו בבקבוקים של היינות הנפלאים של יקב תבור. מעבר לזה שהיין שלהם פשוט מעולה, המדבקות על הבקבוקים ניתנות להסרה בקלות מפתיעה, מבלי שצריך לשפשף או להמתין, וזה לחלוטין עשה לנו את החיים הרבה יותר קלים. אם בכל זאת נשארו לכם שאריות קטנות מהמדבקות, שפשפו אותן בקלות בעזרת מגבון לח והן יוסרו ללא בעיה.
במקום להניח על השולחן בקבוקי שתייה פלסטיים ממותגים, העבירו את השתייה לבקבוקי היין והגישו אותם בסופר סטייל. אם תרצו, תוכלו לקשט את הבקבוק על-ידי ליפוף חבל דק (בצבע טבעי או צבעוני) או בכל אחת מהדרכים שמופיעות בסעיפים הבאים. נכון שזה נראה מקסים?
במקום לקנות זרי פרחים גדולים ויקרים שתופסים מקום (ובדרך כלל גם מסתירים את מי שיושב ממול), אנחנו מציעים להסתפק בכמה פרחים בודדים או ענפים צבעוניים שעומדים בשורה מרשימה, במרכז השולחן בתוך בקבוקי היין הריקים. רק אל תשכחו למלא את הבקבוק במים כדי שהפרחים יחזיקו מעמד!
אם אתם פחות בקטע של פרחים, תוכלו להכניס לבקבוקים נרות צבעוניים. אם צריך, קצרו אותם בזהירות עם סכין. רצוי לסובב את הנר בכל פעם קצת על מנת שהחיתוך לא ישבור אותו. במידת הצורך, מגלפים מעט מעובי הנר עם סכין, כך שיצליח להיכנס לפיית הבקבוק.
וזה לא הכל. יש לנו עוד שני רעיונות לקישוט הבקבוקים שתוכלו ליישם גם בכל אחד מהשימושים הקודמים. הכניסו פנימה ענפים ירוקים או פרחים צבעוניים ולאחר מכן מלאו אותם במים.
תוכלו להכניס אליהם גם גרגירי רימון שיוסיפו צבע מקסים ולסגור חזרה את הבקבוק (אם קשה להכניס את הפקק אפשר לגלף אותו מעט בעזרת סכין).
הכוונה הייתה רק ליצור קישוט לשולחן, אך בקבוק שכזה יכול גם להפוך לאטרקציה נפלאה לילדים שיהפכו אותו שוב ושוב ויסתכלו איך הגרגירים שבתוכו זזים.
ויש גם אפשרות נהדרת לצבוע את הבקבוקים: הכי נוח להשתמש בספריי צבע פשוט, כזה שניתן להשיג בחנויות יצירה או טמבוריות. אפשר לצבוע את הבקבוק כולו או רק חלקים ממנו (במקרה כזה מסתירים את החלקים שלא רוצים לצבוע עם נייר/נייר דבק, מתיזים ספריי ולאחר הייבוש מסירים בעדינות את הנייר).
ומה לגבי קישוטים? במקום להוציא כספים מיותרים על קישוטים צבעוניים שקונים בכל שנה מחדש, השתמשנו הפעם בענפים ובפלייסמנטים מקש. פשוט משחילים בהם חבל דק ותולים בסוכה בגבהים שונים (לאחר החג מוציאים את החבל וחוזרים להשתמש בהם כרגיל).
לא פסחנו גם על הפקקים שנותרו בידינו מכל בקבוקי היין הריקים, ויצרנו מעמדים חמודים לשמות האורחים. כל מה צריך לעשות זה לתקוע קיסם בכל פקק ולהצמיד לו קרטון קטן עם שם (אפשר להדביק מאחור בוואשי טייפ או להצמיד עם חבל דק).
ולסיום, אל תשכחו להתפנק עם יין טוב שישמח לכם את הלב. ביקב תבור מציעים מגוון יינות איכותיים שמיוצרים בכרמים אקולוגיים, כאלה שמאפשרים את גידול הגפנים בהרמוניה לצד הצמחים ובעלי החיים, שזוהי סביבתם הטבעית. שיהיה לכולנו חג אקולוגי ושמח!