החודש (ספטמבר) יש 13 ימי עבודה בלבד, וזה בדיוק הזמן המושלם לצאת לחופשה לארץ. חו"ל הפך להרבה פחות אטרקטיבי: בשל עליית התחלואה בישראל, ישנן מדינות באירופה שמכניסות רק ישראלים מחוסנים וגם ביעדים שפתוחים עבור ישראלים יש צורך להציג בדיקת קורונה בכניסה ליעד ולערוך בדיקת קורונה עם החזרה לארץ. בנוסף, בחו"ל קיים חשש להידבק ולחלות בקורונה, ואז להיאלץ לעבור את הבידוד בארץ זרה.
אחד האזורים היפים ביותר שיש לישראל להציע הוא הגליל, המשתרע על פני 4,473 קמ"ר, ופזורים בו לא פחות מ-424 ישובים, בהם 17 ערים. ההתיישבות בגליל היא עתיקת יומין, וישנן עדויות רבות לקיומה כבר בתקופת האבן במערות ובאתרים תחת כיפת השמיים.
עדיין לא בטוחים? הרכבנו לכם תכנית לטיול רומנטי בגליל.
יום ראשון – הר תבור
לאן מטיילים: טיול בהר תבור משלב קדושה נוצרית בסגנון אירופי לצד מסלול הגדוש בנופים עוצרי נשימה. לפני שתתחילו את מסלול טיול הפסגה המעגלי של הר תבור המסומן בשחור ואורכו כ-2 קילומטר, מומלץ לבקר במתחם הכנסייתי היפה המצוי על ראש ההר, המושך אליו צליינים רבים. הכנסייה הפרנציסקנית היא אחת הכנסיות היפות והמפוארות בארץ, ובה הנוצרים מאמינים שהתרחש מעמד "ההשתנות" של ישוע.
פסגתו של ההר מתנשאת לגובה 562 מטרים, וההר עצמו מתנשא לגובה של 400 מעל סביבתו. בשטח ההר, בעיקר בחלקו העליון, תוכלו למצוא מערות, אשר שימשו כמחצבות שמהן חצבו אבנים לבניית החומה. בחלק הצפוני, מתחת לכנסייה היוונית, יש מערה שפתחה בנוי מאבנים מסותתות והיא פתוחה לביקורים.
כתבו בוויז: גן לאומי הר תבור.
איפה אוכלים: אחרי המסלול, שווה לקפוץ לבית הקפה "קפהדרציה" ברחוב המייסדים בכפר תבור. התפריט במקום מבוסס על תוצרת מקומית מכל משקי האזור, וכולל ארוחות בוקר, סלטים, פסטות, תבשילים ומרקים, מאפים וקינוחים, בר משקאות ועוד.
יום שני – מרכז המבקרים של יקב תבור
לאן מטיילים: אם אתם חובבי יין טוב – האטרקציה הזו לגמרי בשבילכם. במרכז המבקרים של יקב תבור תוכלו ללמוד ולטעום ממגוון היינות הייחודיים של יקב תבור, בשילוב כיבוד עשיר של גבינות ולחמים והכל באווירה נינוחה, מוזיקה טובה ומול הנוף המרהיב של התבור. במרכז החדש ניתן לטעום ממגוון היינות של תבור הנמזגים ממכונות מזיגה מקצועיות, והטעימה מלווה בהסברים וליווי מקצועי של צוות היקב. ניתן לבקר גם בקבוצות בתיאום מראש.
כתבו בוויז: יקב תבור.
איפה אוכלים: במבנה פסטורלי בלב בוסתן שבמושב לימן, נמצא "מיכאל ביסטרו מקומי". השף מיכאל גרטופסקי עזב את המרכז, התמקם בצפון ופתח ביסטרו מקומי עם אוכל כפרי וחומרי גלם שמתחלפים על פי עונות השנה.
יום שלישי – נחל כזיב
לאן מטיילים: נחל כזיב, המתחיל את דרכו ברכס הרי מירון, מתפתל לאורך כעשרים ק"מ, עד שהוא נשפך לחוף אכזיב. הנחל הוא אחד מהנחלים היפים בארץ, ויש בו כמה מעיינות שופעים. עין זיו הוא המעיין המרכזי, מימיו זורמים היישר לערוץ נחל כזיב ומזינים נחל זורם. מעיינות נוספים הם עין טמיר השופע מתוך נקיק סלע, עין ברתות, עין מצור ובהמשך נובע עין חרדלית המערבי.
אפשר להגיע אל הנחל במסלולים שונים וכדאי להקדיש לטיול כזה יום שלם. המסלול המעגלי מתחיל ממצפה הילה ועובר דרך מבצר מונפורט, עין טמיר ובחזרה למצפה. מדובר במסלול של 9 קילומטר, שמתאים למיטיבי לכת. ניתן גם לערוך מסלול קצר יותר מעין זיו לעין טמיר ולשוב לנקודת המוצא.
מה שמים בוויז: נחל כזיב או עין זיו, תלוי בסוג המסלול.
איפה אוכלים: בלב עמק המעיינות, אל מול נופי ירדן ובתוך מבנה לשימור בעל היסטוריה מיוחדת, נמצאת מסעדת רוטנברג. בעבר שימש המתחם המבודד כתחנת ביקורת של הרכבת החיג'אזית, שעברה שם בתחילת המאה ה-20 בדרכה מחיפה לדרעא שבסוריה. כיום בני הזוג הילה רונן ויזהר סהר הפכו את המבנה למסעדת שף, כאשר רוב התוצרת החקלאית שלה מגודלת בגינה במקום.
יום רביעי: חוף שבי ציון
לאן מטיילים: חוף שבי ציון הוא מהחופים המבודדים היפים ביותר בארץ. החוף הקטן והשקט נמצא בתחום הישוב שבי ציון. הוא מגודר, יש בו מזח ושובר גלים, ובחלקו הצפוני בריכת ים טבעית ומקסימה, המתאימה לילדים, אך גם לזוגות אוהבים בלילות ירח מלא. החוף הוא חוף מוסדר ובו סככות צל, שירותים, מקלחות, שירותי הצלה וכן מרכז צלילה.
מלבד שיזוף ושחייה, אתם מוזמנים לצאת גם לטיול על החוף הפראי, דרומית לחוף המוכרז, אשר משובץ בסלעים שחורים שטוחים, שביניהם בריכות זעירות ולגונות קטנות שבהן חיים סרטנים, דגים, קונכיות, צדפות ושחפים.
כתבו בוויז: חוף שבי ציון.
איפה אוכלים: במסעדת טיביס בוורד הגליל של השף חיים טיבי, אחד המומחים הגדולים בארץ לבשר. מדובר במסעדת בשר מובחרת המתאימה לזוגות, משפחות ופודיז, המגישה פרשנות גלילית לכמה מהמטבחים המובילים בעולם.
יום חמישי: הר כמון ושביל יונתן
לאן מטיילים: הר כמון (598 מטר), הגבוה שבהרי הגליל התחתון, מציע נקודת תצפית מרהיבה לכל האזור, ושביל יונתן הוא מסלול מעגלי באורך 5 קילומטר, סביב היישוב מכמנים, שייתן לכם טעימה מנופי הגליל התחתון והצמחייה העשירה שלו. מומלץ להתחיל את הסיור בתצפית מקצה היישוב כמון (עקבו אחר השלטים לנקודת התצפית) ולאחר מכן לחזור לרכב ולנסוע ליישוב מכמנים, השוכן בצדו השני של ההר, לטיול רגלי בשביל יונתן. השביל נחנך לזכרו של יונתן הדסי, בן קיבוץ מרחביה ולוחם יחידת מגלן, ספורטאי ומוזיקאי שנפל במלחמת לבנון השנייה. משך המסלול – כ-3 שעות.
כתבו בוויז: כמון ואחר כך - שביל יונתן, מכמנים.
איפה אוכלים: מסעדת אדלינה בקיבוץ כברי היא בין הוותיקות מבין מסעדות השף בצפון, ומהראשונות שנפתחו בגליל המערבי. הלוקיישן קסום, השירות אדיב ומהיר והאוכל מצוין.
איפה ישנים?
תקופת הקורונה שטלטלה (ועודנה מטלטלת) את חיינו שינתה גם הרגלים רבים בתרבות הנופש של הישראלים. כך, פרץ טרנד הגלמפינג לחיינו - אוהלים מדוגמים, המציעים שילוב של לינת שטח בטבע ואירוח ברמה גבוהה, כשבתוך האוהל ישנם מזרונים נוחים, נקודות חשמל ותנאים שלא היו מביישים חדר בבית מלון. באזור הגליל תוכלו למצוא מספר מתחמי גלמפינג גדולים, למשל בחוף אכזיב, בלום וילג', חוף בצת ועוד, לצד חניוני קמפינג "רגילים", המתאימים גם לאוהלים פרטיים, כמו באגם מונפורט.
אם אתם חפצים בתנאי לינה שפחות מחוברים לשטח, אזור הגליל מרושת בצימרים מפנקים מכל הסוגים והמחירים, המתאימים מאוד לזוגות. רבים מהצימרים כוללים פינוקים כמו ג'קוזי, בריכה, ארוחת בוקר, והכל באווירה שקטה ואינטימית בהשוואה ללינת שטח או אפילו לחדר האוכל במלון.
למי שלא מסוגל לוותר על הבופה בארוחת הבוקר, נראה שמלון הוא אופציית הלינה המועדפת עליכם. באזור הגליל תוכלו למצוא שפע של מלונות, ביניהם גם מלונות בוטיק שיספקו אווירה יותר אינטימית לצד מלונות מטיילים פשוטים יותר.
ומה שותים?
בסוף כל יום אחרי מסלול בטבע, ובכל מקום שבו תבחרו ללון, מומלץ להביא אתכם יינות מסדרת יקב תבור להירגעות והשלמת חווית החופשה.
ליין גוורצטרמינר מסדרת אדמה ניחוחות עוצמתיים של תבלינים ופירות אקזוטיים ובפה בעל מתיקות מעודנת. זהו יין חצי יבש אלגנטי ששומר על אופי מאופק, אשר מתאים לשתייה עם בן או בת הזוג, חברים ומשפחה וישתלב נהדר עם כיבוד קל, אחרי יום ארוך ומספק של הליכה. אפשרות מומלצת נוספת היא יין שיראז מסדרת אדמה של יקב תבור - זן שבא לידי ביטוי בצורה נהדרת בשמש הים תיכונית. זהו יין ממיטב השיראז שמציע הגליל העליון והוא בעל גוף בינוני ואיזון מושלם בין טעמי פרי יער עוצמתיים לאופי בשרני מעודן.
ואם אתם מחפשים יין עבור פיקניק קליל באוויר הפתוח? יין רוסאן מסדרת אדמה עשוי מ-100 אחוז ענבי רוסאן מכרמי היקב בצפון ברמת הגולן. מקור הזן הוא בעמק הרון שבצרפת. ליין קשת טעמים רחבה ועוצמתית מפירות טרופיים בשלים ועד לפירות הדר רעננים. לחיים!