השקשוקה, המורכבת מרוטב עגבניות וביצים המבושלות בתוכו נחשבת לארוחת הבוקר הישראלית המושלמת. הביצים יכולות להיות רכות או קשות, הרוטב יכול להיות מקופסא או מעגבניות טריות, ואולי ביכולת להרכיב את השקשוקה האישית שכל אחד אוהב - טמון קסמה. תענוג להזמין שקשוקה חרפרפה במחבת בבית קפה מפנק כשלצידה מוגש סלט טרי מירקות רעננים ועוד יותר כייף להכין אותה בבית עם כל התוספות המושחתות שאנחנו אוהבים. קבנוס, חצילים, תרד, גבינות - הכל הולך. יחד עם זאת, אנחנו מציעים לנסות גם גרסאות טבעוניות של שקשוקה, מבטיחים שיהיה לכם לא פחות טעים. בתיאבון!

הוראות הכנה:

מצרכים:

3 כפות שמן זית

4 עגבניות קצוצות

4 שיני שום פרוסות

1 פלפל חריף חתוך לקוביות

3 ביצים (או תחליף ביצים)

כפית מלח

מעט פלפל שחור

1 כף רסק עגבניות

ההכנה:

1. מניחים במחבת שמן זית, פלפלים ושום, מערבבים ומוסיפים עגבניות ותבלינים.

2. מערבבים ומוסיפים רסק עגבניות.

3. מערבבים ושוברים את הביצים לתוך המחבת.

4. מגישים לצד לחם טרי.

 

קרדיטים:

צילום ובימוי: רועי ברקוביץ'
עריכה: שחר זלצמן
מתכונים: אינס שילת ינאי
הפקה בפועל: דנה כלדיאן, מורן שלו, עירית צוקר
הפקת פוסט: אורטל דהן
עוזר הפקה: שי מדמון
סו שף: בתיה הס

תודה רבה לדנה בר-אל על הסיוע בהכנת הכתבה

 

המאכלים הישראלים שכולנו אוהבים - חומוס