לסביח של עובד בגבעתיים עולים לרגל מכל רחבי הארץ, ולא בכדי. הסביח המפנק הוא מנה עשירה וטעימה שתחזיק אתכם שבעים עד היום שלמחרת. ברחבי ישראל פרושות עשרות מסעדות המגישות סביח מעולה עם חצילים, פיתות וביצים שיוצרות מנה מפנקת שתמיד כייף לאכול. בין אם תוסיפו תפוחי אדמה וחריף ובין אם אתם רוצים רק חומוס וטחינה בסביח שלכם, אי אפשר שלא להתאהב במאכל הישראלי שאפשר לאכול בכל שעות היום ושמתחרה עם החומוס על המנה המושלמת לצהרי שישי ישראלי. בתיאבון!
הוראות הכנה:
מצרכים:
2 פיתות
1 תפוח אדמה מבושל פרוס לפרוסות
1 חציל פרוס מטוגן
3 כפות לימון כבוש
2 ביצים קשות פרוסות
טחינה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
ההכנה:
1. פורסים את הפיתה.
2. מורחים לימון כבוש ו/או חומוס
3. מסדרים בתוך הפיתה את התוספות.
4. מפזרים מעל טחינה ופטרוזיליה קצוצה.
קרדיטים:
צילום ובימוי: רועי ברקוביץ'
עריכה: שחר זלצמן
מתכונים: אינס שילת ינאי
הפקה בפועל: דנה כלדיאן, מורן שלו, עירית צוקר
הפקת פוסט: אורטל דהן
עוזר הפקה: שי מדמון
סו שף: בתיה הס
תודה רבה לדנה בר-אל על הסיוע בהכנת הכתבה