כמי שגאים בענף החקלאות ובפיתוחים הטכנולוגיים המלווים אותו, אין ספק שסלט קצוץ המורכב מירקות טריים ובריאים הוא מאכל ישראלי פופולרי מאוד. הסלט הישראלי יכול להיות מורכב ממלפפונים, עגבניות ובצל בלבד, אפשר להוסיף לו חומוס או גזר, ירוקים כמו פטרוזיליה וכוסברה או אפילו ירקות שורש שמוסיפים נפח וקראנצ'יות לביסים המרעננים. הרבה ירוק, הרבה אדום, הרבה שמן זית והרבה לימון מייצרים תפזורת ירקות מרעננת שיכולה להשתלב עם כל ארוחה או להיות מנה משביעה בפני עצמה. הסלט הקצוץ הולך מצוין עם השקשוקה, ואם אתם מוסיפים בייגל בצד אז בכלל שיחקתם אותה. בתיאבון!

הוראות הכנה:

מצרכים:

2 מלפפונים חתוכים לקוביות

2 עגבניות חתוכות לקוביות

1 בצל סגול חתוך לקוביות

צרור פטרוזיליה

1 לימון סחוט

צרור נענע

חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים

4 כפות שמן זית

מעט מלח

מעט פלפל

ההכנה:

1. קוצצים נענע ופטרוזיליה ומעבירים לקערה.

2. מוסיפים את שאר הירקות וגרגירי החומוס.

3. סוחטים לימון ומוסיפים שמן זית מלח ופלפל.

4. מערבבים ומגישים.

 

קרדיטים:

צילום ובימוי: רועי ברקוביץ'
עריכה: שחר זלצמן
מתכונים: אינס שילת ינאי
הפקה בפועל: דנה כלדיאן, מורן שלו, עירית צוקר
הפקת פוסט: אורטל דהן
עוזר הפקה: שי מדמון
סו שף: בתיה הס

תודה רבה לדנה בר-אל על הסיוע בהכנת הכתבה

 

המאכלים הישראלים שכולנו אוהבים - חומוס

המאכלים הישראלים שכולנו אוהבים - שקשוקה

המאכלים הישראלים שכולנו אוהבים - סביח

המאכלים הישראלים שכולנו אוהבים - בייגל עם זעתר