הבייגל או הבייג'לה, שאפשר לכנות גם פרעצל למרות שתהליך ההכנה קצת שונה, הוא מאכל בינלאומי אהוב. בישראל הוא מתחבר לנופים, לצבעים, למקומות היפים ובעיקר לאנשים. ריח משכר של בייגל טרי, כזה שבוצעים בעודו חם, הפך לחלק בלתי נפרד מטיול בעיר העתיקה בירושלים. אפשר לפזר על הבייגל זעתר לפני האפייה ואפשר אחריה, מה שבטוח הוא שהמאפה הפשוט הזה מהווה נדבך חשוב בתרבות הקולינרית בישראל. אתם יכולים לאכול אותו נקי בלי כלום ואפשר למרוח בתוכו לבנה כדי להרטיב. אפשר גם שוקולד, אבל שיהיה "השחר". 

הוראות הכנה:

מצרכים:

3.5 כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

3 כפות שמן זית

כוס ורבע מים

1 כפית מלח

לציפוי:

רבע כוס שמן זית

רבע כוס זעתר טחון

ההכנה:

1. מערבבים יחד את כל החומרים מלבד המלח, המים והשמן.

2. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את כל השאר.

3. לשים לבצק גמיש ומשאירים להתפחה של שעה בקערה מכוסה.

4. מחלקים לכדורים בגודל של קלמנטינה.

5. מרדדים כל כדור לרצועה ארוכה ואת הרצועה מלפפים לבורג.

6. יוצרים צורת בייגל.

7. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים רבע שעה.

8. מברישים כל בייגל עם שמן זית ומפזרים זעתר.

9. אופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות.

 

קרדיטים:

צילום ובימוי: רועי ברקוביץ'
עריכה: שחר זלצמן
מתכונים: אינס שילת ינאי
הפקה בפועל: דנה כלדיאן, מורן שלו, עירית צוקר
הפקת פוסט: אורטל דהן
עוזר הפקה: שי מדמון
סו שף: בתיה הס

תודה רבה לדנה בר-אל על הסיוע בהכנת הכתבה

 

 

המאכלים הישראלים שכולנו אוהבים - חומוס

המאכלים הישראלים שכולנו אוהבים - שקשוקה

המאכלים הישראלים שכולנו אוהבים - סביח