הרשתות החברתיות ואתרי האינטרנט הם הזירות החדשות בהן מתקיימים מאבקים משמעותיים על תדמיתה של ישראל. זה לא מפתיע אף אחד, אבל תשמחו לדעת שרק לאחרונה הקצתה ממשלת ישראל כמעט 26 מיליון דולר כדי להילחם במה שהיא מגדירה כ"מאמצים עולמיים לדה-לגיטימציה כלפי ישראל", שמבקשים לבטל את זכותה של ישראל להתקיים כמדינה יהודית ודמוקרטית. חלק מהכספים שהוקצו מיועדים לפיתוח טכנולוגיות ישראליות מתקדמות, רבות מהן בראשות קצינים לשעבר מאגף המודיעין של צה"ל, והם מועברים לטובת יוזמות דיגיטליות שמטרתן איסוף מודיעין וכן יצירת קבוצות פעילות ומאבק.
"אני רוצה לייצר קהילה של לוחמים" אמרה תא"ל במיל' סימה וואקנין-גיל, ששימשה עד לאחרונה כצנזורית הראשית והיום מכהנת כמנכ"לית המשרד לעניינים אסטרטגיים ודיפלומטיה ציבורית, למפתחי הטכנולוגיות הישראליים בפורום שהתקיים בחודש שעבר בנושא סייבר ולוחמה אלקטרונית. לצידה פועלת בתחום גם סימה שיין, בכירה לשעבר במוסד אשר נבחרה להשיא משואה ביום העצמאות האחרון בשל תרומה המשמעותית לביטחון ישראל.
יחידות לוחמת הסייבר של ישראל נחשבות למצוינות. הן הצליחו לבסס את מעמדה של ישראל כאחת השחקניות הבולטות בתחום ועומדות מאחורי כמה מההתקפות המתקדמות בעולם, שאולי לא מוכרות לרובנו (לדוגמא וירוס Stuxnet שתקף באיראן) אך אין ספק שהצליחו לגרום לנזק משמעותי למי שמנסה להרע לנו.
השינוי שמתרחש כעת באגפי הביטחון והלוחמה האלקטרונית הוא הרחבת טווח הפעולה. אם בדרך-כלל יחידות הסייבר פעלו במישור הביטחוני בלבד, כעת הן יפעלו גם במישור ההסברתי. גלי ההסתה, האנטישמיות והשנאה ברשת מוכרים לכולנו אך כעת, באמצעות שחקני החיזוק של קהיליית לוחמי הסייבר, ישראל מנסה להתמודד טוב יותר עם האיומים על תדמיתה הבינלאומית.
>> חוטובלי: אין כיבוש על-פי המשפט הבינלאומי
>>האיש שנאבק על איך שהחיים שלנו מוצגים בעולם
דפי BDS שנעלמים באופן מסתורי
וואקנין-גיל מסבירה כי המשרד עליו היא ממונה חושף את המימון של פעילים אנטי-ישראליים ובמקביל מייצר קמפיינים שמנסים "להציף את האינטרנט" עם תוכן חיובי על ישראל. כידוע, תנועת החרם על ישראל, ה-BDS הולכת ומתרחבת בכל יום שעובר. מובילי החרמות טוענים שהם מפעילים אמצעים לא אלימים כדי לקדם את המאבק של פלסטין לעצמאות, אך למעשה מדובר בתנועה שפוגעת באופן ישיר באזרחי ישראל.
תנועות החרם מונות כיום עשרות אם לא מאות אלפי מתנדבים ברחבי העולם ועורכות שלל אירועים אנטי-ישראליים. החל מכנסים והרצאות לסטודנטים בקמפוסים וכלה בשכנוע אמנים לא להופיע בישראל. המטרה היא לנתק את היחסים עם ישראל, של כל גוף או ארגון בעל השפעה.
ולמרות ההצלחה היחסית של תנועות החרם, ישראל מצליחה לקצור הצלחות בהתמודדות האלקטרונית איתן. תשאלו את עומר ברגותי, אחד מהמייסדים והשותפים של תנועת ה-BDS שאמר ש"לא מעט דפי אינטרנט של ה-BDS, נעלמו מהאינטרנט באופן מסתורי". ברגותי מכיר ביכולות החבלה הקיברנטיות של ישראל ובהשפעה המזיקה שלה על תנועות החרם השונות וגורמים ישראלים מוסיפים כי יש כבר דיבור על קידום חקיקה להגבלת פעולות פייסבוק מסיתות בישראל.
אז אולי אחרי הכל, דווקא נראה שיש תקווה כנגד ההסתה ברשת ובהחלט מעודד לראות כי ישראל משקיעה לא מעט משאבים במאבק בתנועות החרם האנטי-ישראליות. הצלחה משמעותית היא רק עניין של זמן.