חוגגים אהבה - פודאפיל - כוסות יין (צילום: מנחם רייס)
צילום: מנחם רייס


כל היום עמדתם במטבח, שטפתם, חתכתם, קצצתם, טיגנתם, בישלתם ואפיתם - והרמתם סעודה חגיגית שלא תבייש שום אירוע. אבל הרושם שיתקבל מהשולחן עצמו תלוי לא רק באוכל, אלא גם בנראות של השולחן ובהגשה. אז איך מקנים לשולחן האירוח מראה חגיגי ומרשים? בדיוק בשביל זה קיבצנו כמה טיפים בשבילכם.

סכו״ם: זה הזמן להקפיד
הסכו״ם יוגש לשולחן בכל מקרה, בין אם מדובר בארוחת צוהריים במשרד ובין אם מדובר בסעודה רומנטית תוצרת בית - אבל  דרך ההגשה שלו היא שתקבע את האווירה של הארוחה. נתחיל מכך שישנו סדר מקובל לסידור הסכו״ם: הסכין תמיד תהיה מצד ימין לצלחת, כאשר הלהב פונה אל הצלחת. המזג יהיה מצד שמאל של הצלחת. הכף תהיה מצד ימין של הסכין, או מעל לצלחת - ואם זה המקרה, ראשה יפנה לשמאל. הכוס מעל הצלחת, כמובן, ומצד ימין - ממש מעל להב הסכין. את המפית אפשר להניח מתחת לסכו״ם, על גבי הצלחת או בתוך הכוס, אבל אנחנו הכי ממליצים פשוט להניח אותה משמאל למזלג, כדי לשמור על היגיינה ואתסטיות. אם יש כלים נוספים - למשל כמה סכינים או כמה כפות, יש לשים את הכלים שיהיו בשימוש בשלב המוקדם ביותר של הארוחה בצד החיצוני יותר.

הכלים, כמובן, צריכים להיות שייכים לאותו סט - ואם אין לכם סט מהודר בבית, יש לנו את הסט המושלם עבורכם: Black Forest  מבית פוד אפיל כולל 6 סכינים, 6 כפות, 6 מזלגות ו-6 כפיות, מעוצבים בצבע שחור וכסף לשולחן בלוק חגיגי ויוקרתי. פרטים נוספים - כאן.

חוגגים אהבה - צלחות (צילום: בועז לביא)
צילום: בועז לביא

צלחות: העיצוב הוא הכול
צלחת היא כלי גדול יחסית, ומהווה את המשטח עליו מוגש האוכל לא רק מבחינה טכנית אלא גם מבחינה אסתטית. עיצוב הצלחות יקבע במידה רבה את האווירה של הארוחה: קלילה ואופנתית, או מהודרת וחגיגית?

לארוחות חגיגיות כמו ערב שבת או חגים למשל יתאים סגנון קלאסי ונקי, כמו זה של הסט Golden Edge. הסט כולל 6 צלחות מנה ראשונה, 6 צלחות מנה עיקרית ו-6 צלחות מרק, העשויות מזכוכית שקופה עם פס זהב יוקרתי. סט כזה יתאים למשל לשולחן הערוך במפה לבנה עם קווי זהב, מפה בצבע אדום כהה, או, בשילוב עם סט הסכו״ם Black Forest, מפה בצבע שחור. הצלחות אינן מתאימות למיקרו ולתנור, ומיועדות לשטיפה ידנית - מדובר בכלים שלכם לאירוח חגיגי. פרטים נוספים - כאן

אם אתם רוצים ללכת על אופציה באווירה יותר אופנתית וקצת פחות פורמלית, כדאי לחשוב על סט העשויות מזכוכית אופל - זכוכית מחוסמת ועמידה, דקה וקלת משקל, העשויה מחומר אנטיבקטריאלי שאינו סופח נוזלים ושאריות מזון. ההרכב זהה -  6 צלחות מנה ראשונה, 6 צלחות מנה עיקרית ו-6 צלחות מרק - אבל העיצוב שונה לחלוטין: הצלחות הן בצבע לבן בוהק שאינו דוהה, ועליהן עיטור של עלים יפניים מרגיעים באווירה סתווית. הצלחות מתאימות לאירועים חגיגיים או לשימוש יומיומי, ומתאימות גם למדיח ולמיקרוגל. פרטים נוספים - כאן.

חוגגים אהבה - פודאפיל - דקנטר (צילום: mako)
צילום: mako

יין: יופי משכר
אין ארוחה רומנטית בלי יין - אבל איך מטפלים בו כמו שצריך? כמו שאתם כבר בטח יודעים, יין אדום מתאים למנות בשריות או לתבשילים כבדים, ויין לבן מתאים לארוחת דגים או למנות קלות כמו פסטות, פשטידות וגבינות. לפני שמגיעים להגשה שלו, כדאי לדעת איך לשמור על היין: את בקבוקי היין צריך לשמור במקום קריר בבית (לא ליד גז או תנור), ולוודא שהוא לא נחשף לקרני השמש שיחמצנו אותו. אם אפשר, אגב, כדאי לאחסן אותו בשכיבה - כך הנוזל ייגע בפקק השעם ויגרום להתרחבותו, וכך תימנע חדירה של חמצן.

אך בעוד חמצן הוא האויב של יין כשהוא שוכב בבקבוק ומחכה לארוחה החגיגית בה ייפתח, החדרת חמצן ליין לפני ההגשה תוכל לשדרג את הטעם שלו - אבל גם את זה צריך לדעת לעשות בדרך הנכונה. קודם כל, השיטה מתאימה במיוחד ליינות אדומים מתיישנים, להם כדאי לתת ״לנשום״ לפני שתייתם. הכלי המיוחד למשימה נקרא דקאנטר - כלי זכוכית יפהפה במראה יוקרתי שכבר בעצם הצבתו על השולחן יוסיף לארוחה אווירה של תחכום ודיוק. מבנה הדקאנטר מאפשר סירקולציה של אוויר, כך שהיין יתרחב וייפתח עד בשלותו וישחרר את הארומה הייחודית לו. את היין יש למזוג

לתוך הדקאנטר, ולהניח לו לשהות שם בין 20 ל-30 דקות לפני המזיגה לכוסות. פרטים נוספים על הדקאנטר - כאן.

כשזה נוגע למזיגה, אנחנו מקווים שברור לכם שאסור להשתמש בכוסות רגילות, אלא להשתמש בכוסות יין ייעודיות. כוסות אלו באות בדרך כלל בזכוכית שקופה, אבל אם בא לכם להוסיף טאץ׳ של צבע ייחודי לשולחן האירוח שלכם, יש לנו את סט הכוסות המושלם עבורכם: הסט הזה מגיע בצבע זהב אמברי יוקרתי ובעיצוב מודרני, הוא קל לניקוי, וכמו הדקאנטר - מגיע מראש באריזת מתנה, לאהובים או לעצמכם. פרטים נוספים - כאן

_OBJ

עוגה: הקינוח שהפך לכוכב
עם כל הכבוד לאוכל, אין ארוחה חגיגית בלי קינוח. הכלל הראשון להגשת עוגה הוא שעם כל הפיתוי לקלות ההגשה, אסור להגיש אותה חתוכה מראש - או שמגישים פרוסות עוגה חתוכות יפה על צלוחיות הגשה, או שמביאים אותה לשולחן על כלי הגשה עם סכין מתאימה ופורסים במקום. את העוגה כדאי להגיש על צלוחיות, ולא על צלחות או בקערות, בליווי כפיות או מזלגות עוגה - הקטנים ביותר שיש לכם במטבח, ובכל מקרה לא כפות.

אם השקעתם בעוגה ואתם רוצים שהיא תקבל את הכבוד הראוי לה, הדרך להגיש אותה לשולחן היא על מעמד מיוחד. המעמד היוקרתי Golden Edge עשוי מזכוכית מהודרת ומגיע עם מכסה פעמון בקוטר 31 ס״מ, בסיס רגל וידית. בחגים ובימי הולדת הוא יהפוך את הגשת הקינוח לטקסית ומהודרת, לא משנה איך נראה השולחן. פרטים נוספים - כאן.