חוגגים אהבה - בראנצ'ים - מונא (צילום: רן בירן)
צילום: רן בירן


בין אם אתם אוכלים כשר ובין אם לא, בין אם אתם נמנעים מגולטן או ממוצרים מן החי, לא תוכלו לסרב לבראנצ' מפנק עם קוקטייל בוקר. יש בארוחה הזו סמל סטטוס, היא מסמנת את ההדוניזם, את החיים הטובים ואת הפינוק של סופ"ש. בראנצ' טוב ורווי אלכוהול יכול לשלוח אותנו לשנ"צ ולסגור לנו את הפינה עד סוף אותו היום, זה הרבה יותר מסתם ארוחת בוקר וגם מארוחה עסקית של צהריים.

אם תשאלו את המסעדנים לעומת זאת, עבורם ארוחת השחיתות עם הביצים העלומות היא בעיקר כאב ראש ובכל זאת הם נענים לאתגר כי לכולם ברור שאין ארוחה שאנחנו הישראלים אוהבים יותר מבראנצ'.

הדבר המעניין בגזרת הבראנצ'ים בארץ הוא שבעוד תל אביב רוויה בהם, ערים כמו חיפה וירושלים דווקא דלות. אם תחפשו ארוחת בוהריים טובה בירושלים סביר להניח שתמצאו את עצמכם בסוף בסיבוב בשוק מחנה יהודה עם פיתה ביד.

מושיק גמליאלי (צילום: אורית פניני)
צילום: אורית פניני

"זה עניין תרבותי" מסביר מושיקו גמליאלי, השף והבעלים של מסעדת מונא – מוסד ירושלמי שמוביל את הקולינריה בעיר הבירה שלנו כבר מעל עשור. "גם ירושלמים אוהבים להתפנק ובכל זאת תרבות שישי ירושלמי זה ללכת לשוק ולשתות משקה".

החל משבת הקרובה ולמשך חודש פברואר גמליאלי הולך להגיש במסעדה שלו בראנצ' שהוא בגדר בלתי נתפס. מצד אחד אלגנטי, מצד שני מאוד מושחת, עם מנות פיין עונתיות ומקומיות שהן הוד ופאר למטבח המוערך של מסעדת מונא.

למה החלטתה שדווקא עכשיו זהו הזמן הנכון להגיש לראשונה בראנצ'?
כי פתאום התפנה לנו קצת זמן. סיימנו עם הקורונה וזה הטיימינג המושלם לצקת תוכן חדש למסעדה.

מונא - בראנצ' של חודש אהבה (צילום: רן בירן)
צילום: רן בירן

אתה מאמין שבראנצ' שבת יתפוס בירושלים?
גם ירושלמים אוהבים להתפנק ויצרנו ארוחה מאוד מיוחדת ומפנקת אז למה שלא תהיה לזה הצלחה?

למה כל כך נדיר למצוא בראנצ' בירושלים בעוד שבתל אביב יש בראנצ'ים בכל פינה?
תל אביב תמיד נתפסה יותר כעיר של חופש ופינוקים. ולא שבירושלים אין אנשים שיודעים ליהנות, פשוט עד עכשיו לא היה מישהו שהרים את הכפפה וניסה לעשות את זה.

מונא - בראנצ' של חודש אהבה 2 (צילום: רן בירן)
צילום: רן בירן

גמליאלי לא מאמין בלהגיש משהו שהוא עצמו לא היה רוצה לאכול והבראצ' הראשון שיוגש במסעדה שלו נוצר על פי השקפת עולמו. יש בו מנות שלא תטעמו בשום מוסד ירושלמי אחר וגם לא במסעדת שף אחרת בארץ.

דמיינו ארוחה שתתחיל עם לחמים ומאפים הום מייד שיוגשו לצד סשימי טונה עם אפונת שלג וסלט חסות עם ויניגרט טרגון וצ'דר מיושנת, צלחת חריפים וגבינת דולצ'ה חבושים עם קרקר דגנים. אחרי זה יגיעו לשולחנכם העיקריות: פיצטה ארטישוק ירושלמי, גבינת דליס דה בורגון וטארטלט מטורף מבצק פריך רווי פרמז'ן עם מקושקשת סרטנים מעל. יש גם טייק אוף למנת סטייק אנד אגס רק עם נקניקיות מושחתות הום מייד שמונחות לצד ביצי עין יחד עם פטריות צלויות.

מונא - בראנצ' חודש אהבה (צילום: רן בירן)
צילום: רן בירן

"זה יופי של סיומת שבת לסיור בשוק של שישי", מסכם גמליאלי "וזה יהיה מהודק ומדויק כמו כל ארוחה אחרת שאני מגיש במסעדה".

מחיר הבראנצ' 300 שקלים לזוג ולגולשי mako יש קופון מיוחד  LOVE12 מתנת toMix עם הטבה בסך 50 שקלים! הארוחה תוגש בימי שבת של חודש פברואר בלבד וזה יקרה בין 12:30-16:30, אז הנה לכם סיבה טובה לעלות לבירה שלנו דווקא בחורף ובמיוחד ביום שבת.

להזמנת מקום בבראנצ' >> היכנסו

לבראנצ'ים מיוחדים נוספים שיוגשו במסגרת חודש של אהבה במסעדות שף ברחבי הארץ >> היכנסו