אתמול, ב-6.11 לאחר עשור שנות תכנון והקמה, ובהשקעה של כ-130 מיליון שקל חנכה קרן קיימת לישראל את מרכז המבקרים החדש באגמון החולה, על שם סטיבן ג'יי הארפר. המרכז החדש מציע למבקריו שלל אטרקציות טכנולוגיות מתקדמות אשר מאפשרות למבקר לחוות את אגמון החולה ועולם הצפרות בצורה מעניינת, ייחודית ומלמדת.
את מרכז המבקרים חנכו יו"ר קק"ל, דניאל עטר וראש ממשלת קנדה לשעבר, סטיבן ג'יי הארפר. הארפר נרתם לקידום הפרויקט ותרם לו באופן אישי עוד בזמן כהונתו כראש ממשלת קנדה ועל שמו נקרא המרכז. יחד הם גזרו את הסרט אשר פתח רשמית את מרכז המבקרים החדש של קק"ל באגמון החולה, שנחשב לאתר הצפרות הגדול ביותר בישראל ואחד הגדולים בעולם.
״המרכז החדש יפַתֵח את תיירות האזור וישפיע בצורה משמעותית על מעגלי התעסוקה וההכנסה באזור הצפון כולו", הסביר עטר, והדגיש: "אחוז אחד נוסף ממיליוני הצפרים בעולם שיגיעו לבקר במרכז יהוו תרומה אדירה לכלכלת הגליל .עבורנו, כמי שגדלו על סיפורי החלוצים וייבוש הביצות ההרואי של קק"ל בשנות ה-50 של המאה הקודמת, תהיה זו גם סגירת מעגל מרגשת״.
"הפארק הזה הוא אחד מסיפורי השיקום הגדולים, ממש כמו שהמדינה הזו היא לעם היהודי" אמר הארפר, והוסיף כי זה כבוד גדול שהמרכז ייקרא על שמו.
בשורה לתושבי הצפון
במרכז תוכלו למצוא אטרקציות רבות וביניהן: תחנת VR שכוללת מיטות וכורסאות מונגשות עם משקפי מציאות מדומה בעזרתם ירגישו המבקרים איך זה להיות חלק מלהקת עגורים ולנדוד לאורך השבר הסורי אפריקאי, גלובוס לדים המציג את נתיבי הנדידה העולמיים, קיר הציפורים הגדול ביותר במזרח התיכון, "מיני אגמון"- מיצג אשר ממחיש את השינויים שעבר אגמון החולה, פינת קק"ל- בה תוצג ההיסטוריה של קק"ל על מסכי לד חדשניים, ואולם הכנסים - בו תוצג תערוכת צילומי טבע. בנוסף, קיים במרכז אודיטוריום מפואר הכולל כ-200 מקומות ישיבה, וישמש כבית קולנוע עבור תושבי הצפון אשר עד כה היו צריכים לנסוע מעל לשעה בכדי לצפות בסרטים. מעת לעת, יוקרנו סרטים המתארים את ההיסטוריה של האגמון.
בחודשיים הראשונים יפתח מרכז המבקרים לתקופת "הרצה" במהלכה הכניסה למרכז תהיה ללא עלות. לאחר מכן, הכניסה תהיה בתשלום סמלי כאשר מחצית מהתשלום יועבר לחקלאיים המקומיים והמחצית השנייה לתחזוק השקעה וטיפוח במרכז המבקרים ע"י קק"ל.
מרכז המבקרים החדש נחנך כחלק מפעילותה של קק"ל למען הפריפריה כחלק מתוכנית רילוקיישן ישראלי- קק"ל בונה את ארץ המחר, שמטרתה להביא מיליון תושבים חדשים לנגב וחצי מיליון תושבים לגליל עד לשנת 2040. קק"ל רואה בחיזוק הפריפריה מבחינת כלכלית, חברתית, תיירותית ותרבותית ערך עליון ופועלת בכל העת למען מטרה זו.