"אין צורך למרוח משחה בכל החתלה" | צילום: istockphoto הפחד הכי גדול של כל הורה טרי, במיוחד אם לא השכיל להתגלח על ישבנם של אחיינים ולהשתפשף קצת כבייביסיטר, הוא החלפת חיתול. הפעולה האינטימית הזו, שדורשת קואורדינציה פלאית (וחוש ריח סלקטיבי) מרכזת את כל החששות וחוסר הניסיון שמגלם בתוכו הסטטוס החדש "אבא/אמא של".
ואם על הניגוב או השטיפה אפשר עוד להשתלט בעזרת הרבה נחישות וקצת קומון-סנס, עניין מריחת המשחה הוא תורה בפני עצמה, עם חסידים של זרמים שונים. אז מה הדרך הכי נכונה למרוח משחה? והאם באמת כל "החלפת פיפי" פשוטה צריכה להיות כרוכה בניקוי ומריחת שכבה נוספת? מדריך מריחות במיוחד עבורכם.
האם צריך למרוח רק כשיש אודם?
1. מדוע בכלל יש צורך במשחת החתלה? "תינוקות מבלים את רוב שעות היממה בתוך החיתול, והעור לא נושם", מסביר ד"ר בוריס צוקרוב, רופא עור ויועץ למותג מוסטלה. "מכיוון שכך, אצל ילדים רגישים מתפתח תפרחת ואדמומיות, וכדי למנוע ולטפל במצב צריך לחצוץ בין העור לבין ההפרשות – וזה בדיוק התפקיד של המשחה".
2. האם יש צורך במריחת משחה בכל החלפת חיתול? "ממש לא, יש ילדים שבפירוש לא זקוקים לזה. לילדים עם עור רגיש כן מומלץ למרוח בכל החתלה, וכמובן להקפיד על החלפה תכופה, גם בלילה".
3. ואחת ולתמיד: האם זה נכון שמשחות החתלה סותמות את הנקבוביות? "זה לא נכון. אם יש אודם והתינוק סובל, אין סיבה להימנע מלמרוח משחה, מכיוון שהמצבים האלו לא משתפרים מעצמם. אני כן יכול לסייג, ולומר שלפעמים אומרים להורים למרוח משחה עם קורטיזונים, שלא רק שלא משפרת את המצב, אלא עלולה להחמיר אותו".
4. האם יש הבדל באופן המריחה אצל בנים ואצל בנות? "אצל בנות מומלץ למרוח את המשחה מהפות לכיוון הישבן, ולא להפך, כדי לא להעביר חיידקים מפי הטבעת לנרתיק ולשופכן השתן. אצל בנים זה פחות קריטי, אבל עדיין מומלץ לסיים את המריחה בפי הטבעת, וכמובן לשטוף ידיים היטב אחרי כל החתלה".
"לא מומלץ להסיר את משחת ההחתלה עם מגבונים"
5. מה מכילות משחות החתלה סטנדרטיות? "הרכב המשחות משתנה בין החברות השונות. יש שמוסיפות שמנים מינרליים, קמומיל, שיבולת שועל ותמציות טבעיות אחרות. המרכיב הבסיסי, שנמצא כמעט בכל משחה, הוא אבץ, מינרל שנותן למשחה את הסמיכות שלה ומרגיע אדמומיות ודלקת. זה החומר הפעיל, ואין הרבה משחות שלא מכילות אותו".
מאיזה כיוון למרוח? תלוי אם יש לכם בן או בת | צילום: אימג'בנק / Thinkstock6. איך הכי מומלץ להוריד משחת החתלה? "אצל ילדים עם עור רגיש, שנוטים לתפרחות ואדמומיות, מומלץ לא להשתמש במגבונים לחים, גם לא בהיפו-אלרגנים, מכיוון שהם מחריפים את המצב. את המשחה מומלץ להוריד בשמן כלשהו, ולא לשפשף במים וסבון. בכלל, אצל תינוקות עם נטייה לאדמומיות, עדיף להמעיט בשימוש בסבון, ולהעדיף ניקוי בעזרת שמן".
7. עד איזה גיל צריך להשתמש במשחה? "ההמלצה שלי היא לא לפי גיל, אלא לפי מצב העור. מותר להשתמש במשחה ממש מיום הלידה, ואפשר להשתמש עד שנגמלים מחיתולים, הכל לפי המצב של הטוסיק".
8. האם יש פתרונות טבעיים? קיימות בשוק משחות החתלה אורגניות וטבעיות, שלא מכילות חומרים שנחשבים מזיקים. כאשר מופיע אודם, אפשר לטפל בעזרת פיזור שיבולת שועל או קורנפלור באמבטיה ו"השריית" התינוק בתוכה, או פשוט להתיז קצת חלב אם על הטוסיק.