קניית ציוד לתינוק יכולה להיות חוויה לא פשוטה ומבלבלת, במיוחד בזמנים קשים אלה, כאשר לא ניתן לצאת לקניות ולחפש מוצרים בחנויות השונות. לפיכך, כדאי ליצור מראש רשימה מסודרת שתעזור לרכוש אונליין בצורה מרוכזת וחכמה. הנה כל הציוד שצריך להכין לקראת סוף ההיריון:
ריהוט וציוד לבית
מיטת תינוק – קיימים סוגים רבים של מיטות תינוק אולם יש כמה עקרונות בסיסיים שחשוב לשים אליהם לב כאשר בוחרים מיטה. חשוב שהמיטה תהיה פונקציונאלית ותאפשר טיפול נוח בתינוק ושהעיצוב שלה יתאים למצעים ולשאר הרהיטים בחדר. כדי שהמיטה תהיה בטיחותית, יש לוודא שיש לה תו תקן של מכון התקנים הישראלי שמוכיח שהחומרים מהם יוצרה המיטה עברו בדיקת איכות קפדנית. בנוסף לכך, יש לבדוק שאין פינות חדות ושעל גלגלי המיטה יש מעצורים.
מזרן – כדי לאפשר לתינוק לנשום בחופשיות ולהפחית את הסיכוי למוות בעריסה, חשוב לקנות מזרן איכותי שיוצר על פי תו התקן. אם רוצים לחסוך כסף, עדיף לחסוך על משהו אחר ולא על מזרן.
סדין למיטה
שמיכה
שעוונית – מגן מזרן, שמכונה גם שעוונית, יציל אתכם באמצע הלילה אם פיפי או קקי יברחו החוצה מהחיתול. בהמשך, אותה שעוונית גם תסייע כאשר הילד יגדל וייכנס לגמילה מחיתולים (עם בריחות ופספוסים שהם חלק בלתי נפרד מהתהליך, אז תהיו סבלניים).
מגן לראש – חשוב לשים מגן לראש כדי למנוע מהתינוק לקבל מכות מהסורגים כשהוא זז מתוך שינה
עריסה – הקומפקטיות של העריסה מאפשרת לשים אותה לצד מיטת ההורים בחודשים הראשונים לחייו של התינוק ובנוסף לכך – לגרום לתינוק הקטנטן להרגיש נעים בתוך מקום שמתאים למידותיו. מכיוון שהיא משמשת רק לכמה חודשים, ניתן לשכור עריסה בשילב או ביד שרה במקום לקנות.
מחפשים משהו טרנדי יותר? כדאי שתכירו את האופציה של עריסה שמתלבשת אל מיטת ההורים באמצעות אביזרי חיבור ייעודיים.
ל"עריסה מתלבשת/מתחברת" יש 3 צלעות והפתח הוא לכיוון מיטת ההורים כדי להבטיח גישה בטוחה ונוחה אל התינוק גם במהלך השינה. עם זאת, ניתן להלביש בהמשך גם צלע רביעית ולהשתמש בה כעריסה רגילה לכל דבר ועניין. מעדיפים לא להתחייב? אין בעיה, את העריסה אפשר לשכור לתקופה של 3 חודשים ולהאריך דרך חלק מהחברות גם לחצי שנה.
צילום: Africa Studio, shutterstockשידת החתלה – מומלץ שתהיה רחבה מספיק כדי שיהיה מקום לאביזרים הדרושים לטיפול בתינוק. וגם כי התינוק לא נשאר באותו גודל לאורך זמן, ושידת החתלה צרה תהפוך מהר מאוד לקטנה מדי
מגש טיפולים
משטח החתלה
פח מיוחד לחיתולים
סל כביסה
לול – שימושי בסביבות גיל 6 חודשים, כאשר התינוק מתחיל לשבת ולאחר מכן – לעמוד
מוצצים – לא כדאי לקנות יותר מדי לפני הלידה. אולי התינוק לא יאהב את סוג המוצץ הספציפי, או שבכלל לא ירצה מוצץ ואז חבל על הכסף. ניתן לקנות אחד-שניים לניסיון ולהשלים בהמשך לפי הצורך.
צילום: istockphotoמד טמפרטורה לחדר
אינטרקום (מכשיר שמשמיע אזעקה קולית אם יש ירידה בנשימה של התינוק)
מכשיר אדים קרים
חיתולי בד "טטרה"
מנורת לילה
טרמפולינה – מנוחה בטרמפולינה מקנה לתינוק תחושת הגנה, חום ותנועתיות. הטרמפולינה לא מיועדת כמובן רק לחדר ותוכלו בקלות להזיז אותה ממקום למקום ברחבי הבית, אך חשוב שיהיו בה מצבים שונים למעבר בין זוויות ישיבה ושכיבה.
מוצרי אמבטיה וכלי רחצה
אמבטיה לתינוק, כולל רגליים, צינור מתאים ופקק
"דפני" – מושב בטיחות לאמבטיה
מדחום לאמבטיה
מגבות
סבון רחצה אל-דמע
קרם אמבט – בגלל שעור התינוק דק פי 5 מעורו של אדם מבוגר ורגיש יותר, חשוב לבחור מוצרים שאינם מכילים מרכיבים כימיים ומותאמים במיוחד לעורו העדין של התינוק. קרם אמבט WELEDA מבוסס אך ורק על רכיבים ממקור טבעי ומומלץ לשימוש במהלך החודשים הראשונים של התינוק. קרם האמבט מנקה את העור, מזין אותו עם שמן שקדים ושמן שומשום טהור ומרגיע את העור עם תמצית פרחי קלנדולה.
משחה לטוסיק (קרם החתלה) –לא מעט מהתינוקות סובלים בתדירות זו או אחרת מגירוי, תפרחת ואדמומיות בישבן וחשוב להצטייד מראש בקרם החתלה המגן על העור. קרם קלנדולה של WELEDA למשל מיועד לאזור החיתול ומונע התפתחות של אדמומיות ותפרחת חיתולים. בזכות שעוות דבורים ולנולין וצירוף של המינרל ZINC OXIDE, הקרם יוצר שכבת הגנה שמבודדת את העור העדין מפני לחות ורטיבות ואף מונע גירויים.
צילום: Weledaחיתולים
מגבונים
אבקת כביסה ומרכך מיוחדים לתינוקות
מספריים לציפורניים
מקלוני אוזניים
אלכוהול וצמר גפן לחיטוי הטבור
קרם פנים – אזור הפנים של התינוק חשוף יותר לרוח וליובש וכן לשינויי טמפרטורות ולכן הוא נוטה להתייבש בקלות ולפתח אדמומיות. בכדי לשמור על עור הפנים, חשוב להקפיד למרוח קרם פנים המותאם במיוחד לעורו העדין של התינוק ושמבוסס אך ורק על מרכיבים מהטבע. הפתרון יכול להיות קרם לחות קלנדולה לפנים של WELEDA שמסוגל לספק גם הזנה וגם הגנה אינטנסיבית. הקרם נספג במהירות ואינו שומני.
תרופות לשיכוך כאבים – בהנחיית רופא
מד חום דיגיטלי
מברשת שיער רכה
פרטי לבוש לתינוק
בגדי גוף
מכנסיים
גרביים
חולצות
כובעים – פלנל או כותנה, תלוי בעונה
כפפות – תלוי בעונה
חליפות אוברול
אביזרים ליציאה מהבית
עגלה – חשוב לבדוק אם העגלה קלה לנשיאה, מתקפלת בקלות, נכנסת לתא המטען של האוטו ושהגובה שלה מתאים לכם, אם אתם גבוהים או נמוכים מהממוצע.
צילום: Rasstock, shutterstockתיק עגלה – קיימים סוגים רבים של תיקי עגלה מעוצבים ואופנתיים, אבל חשוב יותר מכל לוודא שהתיק פרקטי, שניתן למצוא בתוכו במהירות כל דבר ושהוא נוח לנשיאה
שמיכת פליז/פיקה לעגלה – בהתאם לעונה
מנשא – דרך נוחה מאוד לשאת את התינוק מחוץ לבית, ולפעמים גם בתוך הבית כשרוצים זוג ידיים פנויות. עדיף למדוד את המנשא אחרי הלידה – עם התינוק בתוכו, כדי לוודא שהוא נוח. כדי לשמור על הגב שלכם, קנו מנשא נוח ושימו לב שמשקל התינוק מתחלק באופן שווה על פני הגב.
סלקל – אם החלטתם לא לקנות סלקל אלא להשאיל מחברים, כדאי רק לבדוק את תאריך הייצור – לסלקלים אורך חיים קצר ולא כדאי להשתמש בסלקל שיוצר לפני יותר משש שנים.
צלונים לאוטו
משטח החתלה חד פעמי
קרם הגנה מהשמש- - קיימות הגבלות שימוש על רבים מקרמי ההגנה. יש להקפיד להשתמש בקרם הגנה המאושר לשימוש החל מהיום הראשון של התינוק.
אביזרים להנקה והאכלה
פדים להנקה
משאבת הנקה ושקיות לאחסון חלב שאוב
כרית הנקה
חזיית הנקה
תמ"ל אם את לא מתכננת להניק
מחלק מנות לתמ"ל
כסא אוכל
2 בקבוקים קטנים
תינוק שותה מים מבקבוק | צילום: Shutterstockמברשת לניקוי בקבוקים ופטמות
תיק שומר טמפרטורה לבקבוקים
מתקן לייבוש בקבוקים
מתקן לחיטוי בקבוקים
סטריליזטור (ניתן גם לבצע סטריליזציה באמצעות מים רותחים)
סינרים
מעבד מזון – שימושי להכנת פירות וירקות מרוסקים החל מגיל 4 חודשים. במקום מעבד המזון הגדול שעולה הרבה כסף ותופס מקום על השיש, ניתן לרכוש מעבד מזון קומפקטי – עולה פחות ומאוד שימושי
תרמוס למים רותחים (כדי שיהיה לך איך להרתיח בקבוקים, לנקות פטמות ולהכין תמ"ל גם בטיול מחוץ לבית)
משטח פעילות
אוניברסיטה
ספר שחור-לבן
מובייל למיטה
קשת צעצועים שתולים מעל העגלה