כמו שאתם כבר בטח יודעים, אנחנו מאלה שמעדיפים להכין עוגת דבש בבית, ולא לקנות עוגה בקונדיטוריה. הריח שמתפשט בבית פשוט שווה בעינינו את העבודה, שהיא מלכתחילה לא רבה במיוחד במקרה של רוב עוגות הדבש. לזה נוסיף את המחיר הלא מספיק נמוך של העוגות הקנויות - ואם עוד הייתה התלבטות אם לרכוש או להכין, הרי שעכשיו כבר אין. מכיוון שגם המצרכים לעוגת דבש עולים סכום לא מבוטל של כסף, החלטנו לבדוק איפה הכי משתלם לנו לקנות אותם. לשם כך בחרנו מתכון לעוגה שאנחנו אוהבים, עוגת הדבש של מאפיית לחמים, והתבססנו על המרכיבים שלו. הנה התוצאות:
מרכיבים שגרתיים, פערי מחירים מטורפיםהנתונים באדיבות האתר my supermarket
לעדן טבע אנחנו סולחים, כי הם אורגניים, עם המחירים של מגה באינטרנט ושופרסל ישיר קצת יותר קשה לנו. המנצח הגדול הוא כרגיל רמי לוי, שלפעמים אנחנו תוהים ממה בכלל הוא חי. ועכשיו, לכל מי שקיבל חשק - המתכון:
עוגת דבש של מאפיית לחמים
המרכיבים (שתי תבניות אינגליש קייק):
200 גרם ביצים (4 יחידות)
200 גרם סוכר (¼1 כוסות)
360 גרם דבש טהור (כוס)
160 מ"ל שמן (3/4 כוס)
20 גרם קפה שחור/תה (כפית גדושה/תיון)
240 מ"ל מים רותחים (כוס)
350 גרם קמח תופח (2.5 כוסות)
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
1/2 כפית הל
4 גרם סודה לשתייה (כפית)
80 גרם אגוזי-מלך קצוצים גס (3/4 כוס)
לקישוט:
אגוזי מלך קצוצים
פרוסות תפוח עץ
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. שמים במיקסר: ביצים, סוכר, דבש ושמן ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה.
2. מערבבים קפה שחור עם מים רותחים.
3. מוסיפים לתערובת הביצים את היבשים (קמח, תבלינים, סודה לשתייה) ולסירוגין קפה שחור, ללא משקעים.
4. מערבבים עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
5. מוסיפים את האגוזים הקצוצים.
6. מחלקים את המסה לשתי תבניות אינגליש קייק או תבנית גדולה.
7. מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. אופים 35-40 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
>> והנה השוואת המחירים של סל שלם לחג
>> מתכונים צמחוניים לראש השנה
>> עוגת הדבש המושלמת
>> 4 עוגות מעולות לראש השנה
>> מתכונים של אביב משה לראש השנה
>> קינוחים פרווה לראש השנה
>> ארוחת חג ב-250 שקל
>> ארוחת חג ב-60 שקל
>> 8 מתכונים טבעוניים לראש השנה
>> מתכוני דגים לארוחת החג
>> ארוחת חג אלג'ירית של אבי לוי
>> ארוחת ראש השנה של פסקל פרץ רובין