המרכיבים:
לעוגה:
3 ביצים
150 מ"ל שמן קנולה
150 מ"ל יוגורט
4 כפות רכז רימונים
2 כפות טחינה גולמית
3/4 כוס סוכר
1/4 1 כוסות קמח לבן
4 כפות קקאו מסוג טוב
1/3 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
להגשה ולקישוט :
מיכל אחד של שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
כ-50 גרם פיסטוקים קצוצים
מעט גרגרי רימון
תבנית עגולה מתפרקת בקוטר של 24-26 ס"מ או תבנית קוגלהוף
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. מערבבים בקערה ביצים, שמן, יוגורט, רכז רימונים, טחינה וסוכר. מערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה וחלקה.
3. בקערה נוספת מערבבים את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סודה לשתייה ואבקת אפייה.
מאחדים את התערובות ונזהרים לא לערבב יותר מדי | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים4. שופכים את היבשים אל תוך הרטובים ומקפלים בעדינות רק עד איחוד התערובות. משתדלים שלא לערבב יותר מדי.
בדרך לתנור. אם תהיתם מה זה קוגלהוף, זאת התבנית שבתמונה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות. כאשר בודקים את העוגה עם קיסם, הוא צריך לצאת יבש.
6. מצננים ומשחררים את העוגה מהתבנית.
7. מעטרים את העוגה: מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם רך. לאחר שהעוגה קרה ומחוץ לתבנית מצפים אותה מלמעלה בחלק מהקצפת, וזורים עליה חלק מהפיסטוקים והרימונים. מאחסנים בקירור.
8. את שארית הקצפת והרימונים מאחסנים בקירור עד להגשה. את הפיסטוקים שומרים בכלי אטום עד להגשה. בעת ההגשה מקשטים בעוד קצפת, רימונים ופיסטוקים.
מוסיפים את שארית הקצפת, הרימונים והפיסטוקים לפני ההגשה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקיםאהבתם את המתכון? תנו לו בלייק