מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? הכל מכל וכל מחכה לכם פה
מתכונים של מנות עיקריות לראש השנה
מתכונים של מנות ראשונות ותוספות לראש השנה
מתכונים: עוגות של קרין גורן ומיקי שמו
סלט מנגולד. חם וטעים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכלסלט מנגולד
המרכיבים:
1 חבילה עלי מנגולד (כחצי ק"ג)
1/2 כוס שמן זית
1 כף שום כתוש
1/2 כף כמון
1/2 כף פפריקה מתוקה
1 כפית שאטה גרוס
2 כפיות מלח ים אטלנטי
1/2 כוס לימון סחוט טרי
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת רחבה. מטגנים את השום הכתוש עד לקבלת צבע זהוב.
2. מוסיפים לשמן את הכמון, הפפריקה, השאטה ומלח הים.
3. חותכים את המנגולד לרצועות דקות.
4. מבשלים את המנגולד בסיר עם מים רותחים כ-5 דקות, ומסננים.
5. מוסיפים את המנגולד למחבת עם השמן והתבלינים.
6. מטגנים למשך 5 דקות נוספות על להבה בינונית.
7. מוסיפים את הלימון, מערבבים ומגישים.
קציצות שופלר. בפנים: בשר ותבלינים. על הצלחת: פרחי כרובית ברוטב | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכלקציצות שופלר
המרכיבים:
לקציצות:
500 גרם בשר טחון
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
1 צרור כוסברה, קצוץ דק
1/2 חופן עלי נענע, קצוצים דק
1/2 חופן עלי בזיליקום, קצוצים דק
1 שן שום, כתושה
1 כף כמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל
שמן לטיגון
לרוטב:
חצי כוס שמן
3 בצלים, קצוצים דק
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
מלח ופלפל
10 עגבניות מגורדות
להגשה:
150 גרם פרחי כרובית
אופן ההכנה:
1. לקציצות: שמים בקערה את הבשר הטחון, עשבי התיבול, השום והתבלינים. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
2. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג פונג ומשטחים אותן מעט.
3. מחממים שמן במחבת רחבה וצורבים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן מתחילות להזהיב.
4. להכנת הרוטב: יוצקים חצי כוס שמן למחבת עמוקה ומחממים. מוסיפים את הבצל הקצוץ, הג'ינג'ר, מלח ופלפל ומטגנים עד שהבצל מזהיב.
5. מוסיפים את העגבניות המגורדות ומביאים לרתיחה.
6. מוסיפים את הקציצות ומבשלים אותן ברוטב כ-10 דקות על להבה בינונית.
7. במחבת נפרדת מטגנים את פרחי הכרובית עד שהם מזהיבים מעט. מוסיפים לסיר עם הרוטב והקציצות.
8. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה למשך כשעה.
אורז חמוץ. לא לשכוח את הלימון הכבוש | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכלאורז חמוץ עם מנגולד
המרכיבים:
חצי כוס שמן קנולה
2 כוסות אורז בסמטי
מלח ופלפל
1/2 כפית אגוז מוסקט
כף וחצי לימון כבוש
כוס וחצי מיץ לימון סחוט טרי
1 ק"ג מנגולד, חתוך לרצועות דקות
4 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר.
2. מוסיפים את האורז היבש ומטגנים תוך ערבוב למשך כ-10 דקות (אחרי כל ערבוב מכסים את הסיר, כדי שהאורז יקבל אדים), עד שהגרגירים מופרדים זה מזה.
3. מוסיפים את המלח, הפלפל, אגוז המוסקט והלימון הכבוש ומערבבים.
4. מוסיפים את מיץ הלימון והמנגולד ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות.
אמא של אבי לוי. חלק מצוות מסעדת המוציא | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכלשבקייה
המרכיבים:
לעוגיות:
1 קילו קמח
1 כוס מים
1 כוס שמן
1 כפית חומץ
1 כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
לסירופ הסוכר:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
חצי כפית ג'ינג'ר, קצוץ דק
2 פלחי לימון
לציפוי:
200 גרם שומשום
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הקמח, המים, השמן, החומץ והמלח, ולשים לבצק אחיד וחלק (מומלץ ביד).
2. עוטפים את הבצק בניילון ונותנים לנוח למשך שעה-שעה וחצי בטמפרטורת חדר.
3. מרדדים את הבצק לעובי של 1-1.5 ס"מ, וקורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס.
4. צובטים את הבצק מסביב ומלמעלה בצפיפות, לקבלת עוגייה בצורת כתר.
5. מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה, תוך שהופכים את הבצק שוב ושוב כדי לעזור לו לקבל את צורתו.
6. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומצננים מעט. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה את המים, הסוכר, הג'ינג'ר והלימון (זה לוקח כ-7 דקות). מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה 3-4 דקות, עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ סוכר.
7. טובלים את העוגיות בסירופ ומצפים בשומשום.