>> לכל המתכונים לראש השנה
ראשונה: סיגרים במילוי כבדים וריבת בצל
עלות: כ-19 שקלים ל-20 יחידות
המרכיבים:
1 קילו בצל חתוך לפרוסות (6-7 בצלים)
3 כפות סוכר
800 גרם כבד עוף
מלח ופלפל שחור
10 דפי סיגרים
2-3 כפות קמח עם מעט מים (להדביק את הסיגרים)
שמן קנולה להברשה
אופן ההכנה:
1. בסיר עם 2 כפות שמן מטגנים את הבצל כ-3 דקות על אש גבוהה. מערבבים, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כ-15 דקות.
2. מוסיפים לבצל את הסוכר ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שצבע הבצל הופך לשחום.
3. במחבת נפרדת מטגנים את כבד העוף כ-7-8 דקות. מתבלים אותו עם מלח ופלפל שחור (זהירות לא לייבש אותו לגמרי, מפני שהוא עוד ייכנס לתנור). שומרי הכשרות יכולים לצרוב את הכבדים על אש גלויה לפני הטיגון במחבת.
4. נותנים לכבד להתקרר מעט ולאחר מכך קוצצים אותו באופן גס עם סכין, ומערבבים עם הבצל המקורמל (שומרים כ-3 כפות בצל מקורמל בצד להגשה עם הסיגרים).
5. מניחים עלה סיגר על משטח עבודה וחוצים אותו באמצע. את החלק הרחב של העלה מניחים כלפינו.
6. שמים כף מהתערובת ומפזרים לרוחב. את שני צידי העלה מדביקים ומגלגלים לסיגר. מדביקים עם תערובת הקמח והמים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. ממלאים בצורה הזאת את כל הסיגרים.
7. מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מברישים את כל הסיגרים בשמן קנולה ואופים כ-15 דקות. מגישים עם כפית של בצל מקורמל.
* מי שלא רוצה לאפות, יכול לטגן את הסיגרים בשמן עמוק עד שהם מזהיבים.
סיגרים במילוי כבדים וריבת בצל. 20 יחידות בעלות מצחיקה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכלעיקרית: שוקי עוף בדבש, תפוחים וסוכר חום
עלות: כ-27 שקלים ל-4 מנות
המרכיבים:
8 יחידות שוקי עוף
2 תפוחי עץ ירוקים, חתוכים לקוביות
2-3 בצלים, חתוכים גס
3-5 כפות דבש
3 כפות סוכר חום
כף שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מניחים את כל המצרכים בתבנית פיירקס, מערבבים היטב ומכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף.
2. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לכ-30 דקות.
3. מסירים את נייר האפייה ונייר הכסף, מורידים את הטמפרטורה בתנור ל-180 מעלות ואופים כשעה נוספת עד שהעוף מזהיב.
שוקי עוף בדבש, תפוחים וסוכר חום. מזה אתם הולכים להתמלא | צילום: אפיק גבאי, mako אוכלתוספת: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ומייפל
עלות: כ-4.5 שקלים לכ-5 מנות
המרכיבים:
קילו וחצי תפוח אדמה אדום, חתוך לרבעים
5 כפות שמן זית
3 כפות מייפל
מלח גס ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מניחים את כל המרכיבים על תבנית אפייה, מערבבים ומכסים עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף.
2. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 50 דקות.
3. לאחר 50 דקות מסירים את הכיסוי ומזהיבים כ-15 דקות נוספות. מוודאים בעזרת מזלג שתפוחי האדמה מוכנים. אם לא, אופים עוד כמה דקות.
תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ומייפל. תופסת מושלמת לתפוחי האדמה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכלקינוח: טארט טאטן מקוצר
עלות: כ-9.5 שקלים לכ-6 מנות
המרכיבים:
50 גרם חמאה או מחמאה
2-3 כפות סוכר
כפית קינמון
5 תפוחי עץ ירוקים, מרוקנים מהליבה וחצויים ל-2
1 יחידות מלאווח
מחבת שאפשר להעביר לתנור
אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את הסוכר והקינמון, מערבבים ומניחים את התפוחים אחד ליד השני. מבשלים על אש נמוכה כ-3 דקות.
2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
3. מותחים מעט את בצק המלאווח, ומניחים אותו מעל לתפוחים. מצמידים היטב לשולי המחבת.
4. מעבירים את המחבת לתנור למשך 15-18 דקות עד שהמלאווח מזהיב.
5. מצננים מעט ומניחים צלחת רחבה מעל המחבת. הופכים בזריזות את המחבת על הצלחת ומשחררים את הטארט.
6. אפשר לפזר מעל כ-50 גרם פיסטוקים או שקדים קלויים, בעלות נוספת של כ-5 שקלים.
טארט טאטן מקוצר. המלאווח עושה את העבודה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכלהכלים באדיבות גילס - דרך השלום 8 תל אביב, 03-562060
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"
>> עזרו לנו לגייס 10,000 ארוחות חג למשפחות נזקקות