משרד החינוך מפרסם היום (א') את התכנית החינוכית השנתית "התמודדות עם סובלנות, מניעת גזענות וחיים משותפים במערכת החינוך". התכנית החדשה מהווה המשך למערכי השיעור, בנושא סובלנות וגזענות, אשר פתחו את שנת הלימודים הנוכחית, תשע"ה. התכנית החדשה מיועדת לכל המגזרים ולכל שכבות הגיל, תוך התאמה ליכולתם של התלמידים להתמודד עם הנושא ומשמעותו. במהלך השבוע הקרוב מערכת החינוך תציין את שבוע "האחר הוא אני" בסימן גילויי הגזענות בחברה הישראלית.
תרבות של שיח ערכי, המכיר בשונה ומכבד את האחר. כתובת תג מחיר בירושלים | צילום: חדשות 2 יצויין, כי בשנת הלימודים הקודמת השיק משרד החינוך את התכנית הרב-שנתית "האחר הוא אני", אשר יזם שר החינוך, הרב שי פירון. במסגרת התכנית, המשרד פועל להטמעת שיח ודיאלוג המבוססים על ערכים של אהבת האדם, קבלת האחר, סובלנות וערבות הדדית.
יוזכר, כי בעקבות אירועי "צוק איתן", נפתחו השבועיים הראשונים של שנת הלימודים בסימן של אירועי גזענות, אלימות והסתה במרחב הציבורי וברשתות החברתיות. נוסף על אלה, באחרונה גלשו אירועי האלימות וההסתה גם אל מגרשי הספורט. לנוכח זאת, החליט משרד החינוך על גיבושה של תכנית חינוכית שנתית ומקיפה, הכוללת מערכי לימוד רב תחומיים. התכנית מדגישה את היותה של מדינת ישראל חברת שוויונית המכבדת את האחר ללא הבדל דת, מין וגזע.
אירועי האלימות וההסתה גם במגרשי הספורט | צילום: ערוץ 1 במסגרת התכנית יעסקו התלמידים בתופעות של גזענות והסתה בחברה הישראלית, במטרה להטמיע תרבות של שיח ערכי, המכיר בשונה ומכבד את האחר. התכנית תקנה לתלמידים כלים לצורך התמודדות נכונה עם התופעות האלו. להגביר את המודעות לתופעות גזעניות ופגיעה באחר באמצעות הקניית ידע והכרות עם התרבות, ההיסטוריה, האמונות והשפה של הקבוצות השונות. לפתח כישורים וערכים של הומניזם, כבוד, אכפתיות, סובלנות וחשיבה ביקורתית. לטפח הכרה בערכים דמוקרטיים מהותיים תוך התייחסות לשסעים השונים בחברה הישראלית. להרחיב המפגשים בין קבוצות שונות בחברה הישראלית.
גני הילדים ובתי הספר ישלבו את התכנים לאורך שנת הלימודים, ולקראת ציון ימים מיוחדים, בהם: יום הסובלנות הבינלאומי, יום המאבק הבינלאומי באנטישמיות וגזענות וכן ביום זכויות האדם. כמו כן, ניתן יהיה לשלב את הנושא בתחומי הדעת השונים, בהם: שיעורי מחנך, היסטוריה, שפה, גאוגרפיה, אזרחות, ספרות ואומנות.