mako
פרסומת

הנשנושים המלוחים הכי טעימים כשל"פ – טיפים פשוטים ומנצחים

בין אם אתם שומרים כשרות או לא, בפסח הרבה מאוד מאכלים שהתרגלנו לאכול יורדים מהפרק, או ליתר דיוק, מהמדפים. אבל אם תשאלו אותנו, זאת דווקא הזדמנות מעולה לרענן את התפריט, להיות יצירתיים ונועזים, ולהתנסות במאכלים ומתכונים חדשים שבמהלך השנה עוד לא הייתה לכם הזדמנות לנסות

פורסם:
בורקס כשר לפסח
בורקס פריך וממכר - בוטיק סנטרל | צילום: טל סיוון ציפורין
הקישור הועתק

מוכנים להפתיע את עצמכם? הנה כמה טיפים שישדרגו לכם את הנשנושים המלוחים במהלך הפסח:

אפשר לכשל"פ הכל: כמעט לכל מאכל שנעלם בפסח יש גרסה כשרה לפסח שאפשר להכין בבית, ותתפלאו – בחלק מהמקרים הן אפילו יותר טעימות. כמה מהמתכונים האהובים עלינו הם לחמניות הפסח הממכרות של עומר מילר, המאפינס גבינה וזיתים האלה, וגם לחמניות גבינה מושלמות שאתם חייבים לנסות החג. זה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים. חפשו בגוגל את שם המאכל שאתם חושקים בו ותוסיפו "כשר לפסח" או "ללא גלוטן". תתפלאו לגלות שברוב המקרים, מישהו כבר דאג לכם למתכון.

טעמים של חירות: שדרגו את מאכלי החג עם תבלינים מפתיעים

עם כל החיבה (והגעגועים) שלנו ללחמניות, קרקרים ופיתות, חייבים להודות שפסח הוא הזדמנות מעולה לגוון בגזרת המרקמים והטעמים. זה הזמן לשלב ירקות פריכים עם דיפים מעניינים, להכין קציצות ממולאות בגבינה רכה עם קריספ מושלם מבחוץ, ואפילו להכין לביבות קראנצ'יות עם קמח תפוחי אדמה. גם התיבול לא חייב להיות שגרתי – נסו תבלינים שאף פעם לא השתמשתם בהם, או שלבו תבלינים מוכרים בדרכים חדשות. תוכלו למשל להכין פופוקורן בטעמים (למשל עם פפריקה ופרמזן, או עם שום, בזיליקום ושמן זית), צ'יפס שום שמיר, וגם לנסות להחליף את התבלינים המיובשים בגרסתם הטרייה, עם ענפי טימין, אורגנו, רוזמרין ועוד.

תבלינים
תבלינים ונהנים | צילום: Sebastian Duda, shutterstock

לא רק בכיסים: אגוזים מיוחדים ובריאים שיעשירו את שולחן החג

כמעט כל החטיפים הישראלים זכו כבר מזמן לגרסאות כשרות לפסח, אבל אם בא לכם לנסות השנה משהו קצת אחר, ואולי אפילו קצת יותר בריא, דוכני האגוזים בשוק או בחנויות הטבע הם הכתובת בשבילכם. לצד הלהיטים המוכרים והאהובים – קשיו, בוטנים, שקדים, פקאנים ואגוזי מלך, אולי תבחרו הפעם גם בכמה פחות שגרתיים, כמו אגוזי מקדמיה, אגוזי ברזיל או שקדים מתובלים (אפשר גם לתבל בבית, למשל בנוסח ספרדי).

אגוזים
מלאו כיסיי באגוזים | צילום: shutterstock

לא רק בחג - נסו חטיפים מושחתים ללא גלוטן

אם בכל זאת בא לכם משהו מושחת יותר אבל עדיין כשר, המדף שאתם מחפשים הוא המדף של החטיפים ללא גלוטן. תגלו שם שלל חטיפים שלא הכרתם, שמורכבים מקמחים ותבלינים שונים, ולכן יש להם טעמים ומרקמים שונים מאלו שאתם רגילים אליהם. מניסיון, אל תתפלאו אם תרצו להמשיך איתם גם הרבה אחרי שפסח מסתיים.

פרסומת

רוצים לארח בגבוה? אין כמו ערב יין וגבינות

מי אמר שחוגגים שפסח רק בליל הסדר? ערבי החג אמנם שייכים למשפחה, אבל ערבי חול המועד הם הזדמנות מעולה להזמין אליכם את החברים הכי טובים להרים עוד כוסית יין או שתיים, או ארבע. במקום קושיות, אנחנו ממליצים על מגש גבינות מפנק וכשר.

יינות וגבינות
גבינות או לא להיות | צילום: Dasha Petrenko | Shutterstock

מומלץ לשלב גבינות קשות ורכות, ולצד הגבינות המוכרות להשקיע גם בגבינות מיוחדות שבדרך כלל לא יוצא לכם לטעום כמו ברי וקממבר, גבינות כבשים ועיזים מיוחדות, או גבינת גאודה עם תוספות (קפה, פסטו, צ'ילי ועוד).

רוצים להפתיע את החברים עם מגש מפנק? שלבו בו פירות עסיסיים כמו ענבים, תפוחים ואגסים, לצד פירות יבשים מתוקים כמו תאנים ושזיפים - שילוב מנצח שיתאים בול לאווירה החברית לצד גבינות ויין.

ואל תשכחו להוסיף את הפינוק האהוב: בורקס בצק עלים במילוי גבינה כשר לפסח, שיוסיף טעם ביתי ומוכר לארוחה.

בורקס כשר לפסח
בורקס כשל"פ פריך וחלומי, בוטיק סנטרל | צילום: טל סיוון ציפורין