מתחילת הלחימה, קווי הסיוע של עמותת נט"ל הוצפו באלפי פניות של אזרחים מודאגים. עקב כך, הרחיבה העמותה את המענים וכיום היא מספקת תמיכה נפשית לנפגעי טראומה בכל רחבי הארץ – אזרחים, חיילים ומילואמניקים כאחד. אלו, חזרו הביתה, אך נפשם הפגועה נותרה בשדה הקרב.
במשדר התרמה מיוחד שנערך היום עבור העמותה, המטפלת בנפגעי טראומה על רקע לאומי ואירועי טרור, שוחחו נסלי ברדה ומעיין אדם עם הרב דורון פרץ, אביו של רס"ן דניאל פרץ ז"ל. בשבעה לאוקטובר, דניאל הציל אנשים רבים סמוך לקיבוץ נחל עוז, אך נפל בקרב ועתה גופתו מוחזקת בעזה. מרגע היוודע לו על גורל בנו, פרץ ומשפחתו נמצאים תחת ליווי צמוד של עמותת נט"ל, המעניקה להם את הסיוע הנפשי שהם כה זקוקים לו, בתיווך של משרד הביטחון.
בראיון עמו, סיפר פרץ כי מעולם לא דמיין שמשפחתו תהיה חלק ממשפחות השכול ותיאר את הקושי שבהתמודדות עם המצב אליו נקלעו, בפרט שגופת בנו עדיין מוחזקת בעזה. פרץ נשאל על הסיוע של עמותת נט"ל, אותו תיאר כעבודת קודש. פרץ הרחיב והתייחס לליווי הצמוד שהוא ומשפחתו מקבלים מטעם העמותה והדגיש את הרגישות הרבה בה פועלת העמותה "כדי לשמור על המשפחה", כך לדבריו.
עוד התייחס פרץ לטראומה ולעובדה שמדובר ב"פציעה שקופה", שקשה להבחין בה ואינה נראית כלפי חוץ, בדומה לפגיעה פיזית. כאמור, מטרת העל של נט"ל, מעבר לטיפול בנפגעי טראומה ופוסט טראומה, היא לעורר את המודעות בקרב הציבור לפגיעות אלו ובמקביל לעודד נפגעים רבים להסתייע בטיפול תומך שיעזור להם לחזור למסלול חיים תקין ולהתמודדעם הטראומה בצורה מיטבית.
לצד הטראומה וכשברקע הידיעה על בנו החטוף, 10 ימים לאחר פרוץ הלחימה, חיתן הרב פרץ בן אחר, שנפצע בלחימה. "החופה הייתה עצובה אבל בעיקר משמחת. החיים יותר חזקים מכל האתגרים שלנו ולמרות הקשיים אפשר לשמוח" סיכם פרץ במסר מעודד.
לטיפול נפשי בטראומה ממלחמה וטרור, חייגו 1800-363-363, הקו של נט"ל פעיל 24/7
לתרומות לעמותת נט"ל: היכנסו לאפליקציית ביט או לאתר עמותת נט״ל- natal.org.il