כשגאספרה קמפרי רקח את קמפרי - הליקר האדמדם שנקרא על שמו, אי שם במילאנו של שנת 1862, הוא לא ידע שאנשים יתענגו על ההמצאה שלו גם שתי מאות קדימה. המתכון הסודי, שכולל עשרות צמחים, פירות ותבלינים, ידוע לשני אנשים בלבד בעולם כולו, אבל את הטעם המתוק-מר מכירים ואוהבים רבים על כל פני הגלובוס.
קמפרי הוא אפריטיף המעורר את התיאבון, וככזה שמור לו מקום של כבוד גם בעולם הקוקטיילים. הקוקטייל המפורסם ביותר שמבוסס על קמפרי הוא הנגרוני. כמאה שנים חלפו מאז שהוא נוצר בפירנצה של שנת 1919, וכיום הוא נבחר לקוקטייל השני הפופולרי ביותר בעולם, ונכלל ב״רשימת המשקאות הבלתי נשכחים״ של איגוד הברמנים הבינלאומי, הידוע גם כתנ״ך של הברמנים. הנגרוני הפך לקוקטייל נערץ כל כך בזכות השילוב המאוזן של שלושת מרכיביו: ורמוט אדום, ג׳ין לונדון יבש, וכמובן - קמפרי, הלב האדום של הנגרוני.
יצירה אדומה מדהימה - ואייקון תרבות של ממש
הקוקטייל נקרא על שמו של הרוזן קמילו נגרוני, שביקש להכין לו את הקוקטייל האהוב עליו, האמריקנו - אבל בגרסה חזקה קצת יותר. לשם כך, מי הסודה הוחלפו בג׳ין, וביחד עם פלח תפוז כקישוט, נוצר משקה חדש והיסטרי. המעמד החברתי הגבוה של הרוזן גרם לכך ששמו של הקוקטייל החדש התפרסם בכל האזור, באיטליה כולה - ובהמשך ברחבי העולם.
עם השנים הפך הנגרוני לאייקון תרבותי: מהקוקטייל הזה נהנה ג׳יימס בונד בסרט ״לעיניך בלבד״; ארנסט המינגווי קרא לאחד מכלביו על שמו; הוא כיכב בסדרות כמו ״מיליארדים״ ו״מד-מן״, התחבב על אורסון ווילס ואודרי הפבורן, ואף כונה על ידי השף המפורסם אנתוני בורדיין ״המשקה המושלם״.
שבוע מיוחד של חגיגות נגרוני - ואתם חייבים להיות שם
בין אם אתם מעריצי נגרוני מושבעים ובין אם מעולם לא טעמתם אותו אבל עשינו לכם חשק - יש לנו חדשות גדולות בשבילכם: המותג קמפרי משיק פעילות נגרוני ב-50 מסעדות וברים בישראל, במהלך חג החנוכה, החל מה-28.11 ועד ה-5.12.
במסגרת הפעילות יוגש במקומות הנבחרים תפריט מיוחד של שלושה סוגי נגרוני: קלאסיק נגרוני, ברבדוס נגרוני ובולוורדייר. הקוקטייל הקלאסי מורכב מקמפרי, ורמוט מתוק וג׳ין; גרסת הברבדוס מורכבת מקמפרי, ורמוט מתוק ורום מיושן; והבולוורדייר מורכב מקמפרי, ורמוט מתוק ובורבון. שלושת הסוגים הם הגרסאות המשובחות ביותר של נגרוני שתוכלו למצוא בישראל - אירוע שאסור לפספס.
בנוסף, במקומות נבחרים יתקיימו ערבי ברמן אורח - בהם המומחים יזמינו אתכם לערב עם אווירה מיוחדת בו תוכלו להכיר תפריט גדול יותר של נגרוני. לפרטים נוספים על הפעילות, רשימת המקומות המשתתפים ותאריכים של ערבי הברמן המיוחדים לחצו כאן - ובינתיים, סמנו לכם את התאריכים ביומן.
קבלו כמה טיפים: איך יוצרים את הנגרוני המושלם?
המתכון עצמו פשוט: מוזגים לכוס נמוכה 30 מ״ל קמפרי, 30 מ״ל ג׳ין טנקרי ו-30 מ״ל ורמוט צינזאנו רוסו. ממלאים את הכוס בקרח ומערבבים היטב עד שהכוס מתקררת. מקשטים בטוויסט קליפת תפוז ומגישים. אבל עם כל הפשטות, הכנת נגרוני היא אמנות - ולמומחים יש טיפים שיעזרו לכם להכין משקה משובח ואיכותי יותר.
- קרח
"יש להקפיד להשתמש בקרח צלול ממים באיכות מושלמת".
- לוקה פיצ'י, סופר, ברמן ומומחה לנגרוני. - איזון
"אם אתם מאבדים את האיזון אתם מאבדים את הכול, ולכן כאשר יש לכם שלושה מרכיבים בלבד, ניתן לאבד את האיזון בקלות רבה. יש לקיים בקפידה את כל שלבי המתכון".
- ג'סיקה סנצ'ז, ברמנית ברזילאית. - מרכיבים איכותיים
"מרכיבים טובים וקרח טוב: זה נשמע מובן מאליו, אבל אם אין לכם ורמוט טרי, אם אינכם משתמשים במשקאות חריפים איכותיים, או אם אינכם משתמשים בקרח טוב מאוד, עליכם לשנות את הדרך שבה אתם מכינים את הקוקטייל. אם תזכרו את זה, תוכלו להכין נגרוני טוב בקלות".
- סטייסי סוונסון, ברמנית אמריקאית. - לא לדלל יותר מדי
"מה שאני אוהב בנגרוני הוא החוזק והאינטנסיביות של הטעמים. לעתים קרובות אני מגלה שאם מזמינים נגרוני בבאר, המוזג ייתן לו לשקוע במשך זמן רב מדי. יש להכינו ישר בתוך הכוס, להוסיף קרח, לבחוש במהירות - ואז, מכיוון שלא דיללנו אותו יותר מדי, ניתן ליהנות מטעמיו העשירים במשך זמן רב יותר".
- ג'ו שופילד, ברמן בריטי.