אם היינו מבקשים מכם לתת לנו טעם אחד שמייצג את שנת 2020, סביר להניח שהייתם בוחרים בחמוץ או אולי מר, אבל כשאנחנו נמצאים עם הפנים אל שנת 2021, אין ספק שאנחנו מייחלים לתחושה של קצת טעם מתוק שיתפשט לנו על הלשון. אז איך עושים את זה נכון? מפנקים את עצמנו עם דרינק מתוק, איך עושים את זה ממש נכון? פשוט מוסיפים בייליס. ואם כבר בייליס, אז ממליצים לכם על Baileys strawberry & cream שהגיע ממש עכשיו לארץ והוא במהדורה מוגבלת. כי טעם של תותים ושמנת במרקם קטיפתי וחלומי זה תמיד טוב.

הטעם האהוב של ״Baileys Irish Cream״ מגיע מדאבלין, אירלנד. בשנת 1973 דייויד דאנד, מי שמכונה ״הסנדק של Baileys״, חזה אל מול עיניו משקה חדש, לא מתנצל ומלא בתשוקה, כזה המשלב בין שמנת אירית מחוות מקומיות ו-וויסקי אירי משובח. קאט לשנת 2020, כבר כמעט יובל שהמותג ״Baileys Irish Cream״ הוא מותג האייריש קרים המוביל בעולם.

אז לכבוד השנה החדשה, הכנו עבורכם מתכונים ל-7 דרינקים מבוססי ״Baileys Irish Cream״ שלא תבינו איך חייתם בלעדיהם עד היום. 

שימו לב: כל המינונים עובדים גם לפי יחסים וגם במ"ל כך שתוכלו להשתמש בכל כלי מדידה שיש לכם בבית: שאט, צ'ייסר, כוס אספרסו ולמתקדמים ממש אפילו ג'יגר.

1. הדרינק: ״שחיתות על הקרח״ - הדרך הקלאסית לשתות (המלצה שלנו – נסו את התותים!)

מרכיבים:
בייליס אייריש קרים או בייליס תותים ושמנת

קרח 

אופן הכנה: 

לכוס נמוכה (לואו-בול) מוזגים בייליס או בייליס תותים ושמנת לפי הטעם ומוסיפים מעט קרח.

בייליס קלאסי (צילום: באדיבות דיאגיו )
בייליס קלאסי | צילום: באדיבות דיאגיו

2. הדרינק: "אפו-בייליס" - תוספת אלכוהולית שתקפיץ לכם את הגלידה  

מרכיבים: 

כדור גלידה וניל

חצי מנה (15 מ"ל) אספרסו קצר

רבע מנה (15 מ"ל) בייליס (או לפי הטעם)

אופן הכנה:  

בכוס נמוכה הניחו כדור גלידה קפוא בטעם וניל. מזגו מעליו חצי מנת אספרסו קצר (15 מ"ל)

והוסיפו נגיעה (15 מ"ל לערך) של בייליס אייריש קרים. 

בייליס גלידה (צילום: באדיבות דיאגיו )
אפו-בייליס | צילום: באדיבות דיאגיו

3. הדרינק: "לאטה בייליס" - לקפה של סוף היום

מרכיבים:

מנה (30 מ"ל) אספרסו קצר

מנה (60 מ"ל) בייליס אייריש קרים 

חלב חם 

חצי כוס קרח (ללאטה בייליס קר)

אופן הכנה:

בכוס הקפה (רצוי כזאת שאתם אוהבים) מזגו מנה של אספרסו קצר, הוסיפו חלב (עד 3/4 מגובה הכוס) ולסיום הוסיפו מנה של בייליס (60 מ"ל) או לפי הטעם 

אפשר גם בגרסה קרה: 

בכוס מלאה בקרח מזגו מנה של אספרסו קצר,  הוסיפו חלב עד 3/4 גובה הכוס וסיימו עם 

מנה של בייליס (או לפי הטעם).

**ניתן גם להכניס את הכול לבלנדר עם כוס קרח. אז תקבלו אייס קפה בטעם מפנק ומושחת במיוחד.

בייליס קפה (צילום: באדיבות דיאגיו )
קפה קר בתוספת בייליס | צילום: באדיבות דיאגיו

4. הדרינק: "שוקו-בייליס" - ליהנות כמו ילדים (גדולים)

 מרכיבים:

חצי מנה (30 מ"ל) בייליס אייריש קרים

4-6 פרלינים/ קוביות שוקולד

חלב חם

קצפת 

אופן הכנה: 

בכוס מפנקת שימו 4-6 פרלינים/ קוביות שוקולד, מעל מזגוחלב חם וערבבו עד להמסת הפרלינים. 
הוסיפו כ-30 מ"ל (או לפי הטעם) של בייליס אייריש קרים וקשטו.

קישוט: 

לשוקו בייליס מושחת בהחלט מומלץ להוסיף קצפת.  כן.. אפילו סוכריות צבעוניות זה בסדר

שוקו בייליס (צילום: באדיבות דיאגיו )
שוקו בייליס | צילום: באדיבות דיאגיו

5. הדרינק: "Banana-Berry" - הפתיעו את החברים עם מילקשייק אלכוהולי טעים טעים

מרכיבים:

מנה (60 מ"ל) בייליס אייריש קרים בטעם תותים ושמנת

מנה (60 מ"ל) חלב 

כדור גלידה בטעם וניל 

חצי בננה  

חצי כוס קרח

אופן הכנה: 

מזגו לבלנדר את הבייליס תות. הוסיפו את החלב, כדור הגלידה וחצי בננה. הוסיפו חצי כוס קרח והפעילו את הבלנדר למספר שניות עד לקבלת מרקם אחיד. מזגו לכוס גבוהה וקשטו!

משקה טארט לימון - בייליס (צילום: באדיבות דיאגיו )
משקה טארט לימון | צילום: באדיבות דיאגיו

קישוט: 

קשטו בעזרת שלושה גלגלי בננה (לקישוט מושחת בהחלט פזרו מעל פופקורן מתוק/מלוח).

למיטבי לכת

המתכונים הבאים הם דרינקים בהשראת הקינוחים הקלאסיים האהובים, או יותר נכון - קינוחים בצורת משקה.

6. הדרינק: "בייליס טארט לימון"

מרכיבים:

חצי מנה (30 מ"ל) בייליס אייריש קרים 

חצי מנה (30 מ"ל) רום קפטן מורגן מתובל
חצי מנה (30 מ"ל) חלב לבחירתכם (אנחנו השתמשנו בסויה וניל)
רבע מנה (15 מ"ל)  סירופ מייפל
גרדת מרבע לימון 

אופן הכנה:  

מזגו את כל המרכיבים לשייקר או צנצנת (כולל גרידת הלימון), הוסיפו קרח ושקשקו היטב.
סננו לכוס ללא קרח וקשטו בעוד קצת גרידה לימון להשלמת החוויה.

בייליס טירמיסו (צילום: באדיבות דיאגיו )
משקה טירמיסו | צילום: באדיבות דיאגיו

7. הדרינק: "קוקטייל בייליס טירמיסו"

מרכיבים: 

חצי מנה  (30 מ"ל) בייליס אייריש קרים

חצי מנה (30 מ"ל) וודקה קטל וואן 

נגיעה (10 מ"ל) מ"ל ליקר תפוזים גראנד מרנייה

חצי מנה (30 מ"ל) חלב לבחירתכם (אנחנו השתמשנו בסויה וניל)

מנה (30 מ"ל)  אספרסו קצר 

אופן הכנה: 

הכניסו את כל המרכיבים לתוך שייקר או צנצנת עם קרח ושקשקו היטב. מזגו לכוס נמוכה וקשטו. 

קישוט: 

ניתן לקשט בשכבה דקה של אבקת קקאו.

Bye Bye 2020

בייליס והשואורום בייקהאוס מציגים שיתוף פעולה במהדורה מיוחדת שכל חובבי המתוקים חייבים לטעום. במסגרת שיתוף הפעולה משיקים השניים מארז חגיגי לסיום שנת 2020 ופתיחת שנת 2021 בצורה מתוקה ואופטימית תחת השם 'Bye Bye 2020'.

המארז יכלול בקבוק בייליס תותים ושמנת קרונאט במילוי קרם בייליס תותים ושמנת בציפוי גלייז ורוד, עוגיית סמורס שוקולד לבן ומרשמלו ורוד, ברלינר ברולה במילוי קרם וניל וריבת תות, כוס קוקטייל ייחודית וכן מתכון לקוקטייל על בסיס בייליס תותים ושמנת

לרכישת המארז >

 

מארז בייליס לשנה החדשה (צילום: באדיבות דיאגיו)
צילום: באדיבות דיאגיו

לעוד מידע ורכישה באתר>