לכבוד חג שבועות, שבינינו, הוא החג הטעים ביותר ועמוס כל טוב, יצאנו לבדוק איזו מנה תככב השנה בשולחנות החג. ספוילר: פיצה. אבל לא סתם פיצה. פגשנו את שיר וקורל גורן, האחיות שעומדות מאחורי הפרעצלים המטורפים של "בבקה בייקרי", הן סיפרו לנו על איך התגלגלו לרשת מצליחה בת חמישה סניפים - פלוס שתי פיצריות, שבימים אלו ממש משיקות פיצות ספיישל ופוקאצ'ה לחג השבועות עם הגבינות המיוחדות של מחלבות גד, וגם הגניבו לנו טעימה ראשונה מהפיצות האלו.
כמעט ואין תל-אביבי שבהיסטוריית ההזמנות שלו בוולט לא הופיע לפחות פעם אחת השם "בבקה בייקרי". המאפייה הקטנה שנפתחה לפני כחמש שנים בשכונת צהלה (משה סנה 21) והתפרסמה בזכות הפרעצלים המושלמים, דילגה בקלילות על משבר הקורונה והיום כבר מדובר ברשת מצליחה ומשגשגת בעלת חמישה סניפים (ועוד שניים בדרך): ארבעה בת"א וסניף נוסף בקניון דרורים בבני דרור. אחד החידושים האחרונים והלוהטים שנוספו לרשת בשניים מהסניפים (סניף כיכר הבימה וסניף צהלה) הוא הוספת תנור פיצות והפעלת הפיצרייה "בבקה פיצה" המוכרת פיצות בוטיק מפתות וטעימות.
מאחורי סיפור ההצלחה עומדות האחיות קורל (29) ושיר (24) גורן, שמבחינתן מגשימות חלום ילדות: "פתחתי את הבייקרי הראשון בצהלה לפני חמש שנים", מספרת קורל. "שיר הייתה אז בצבא וכשהשתחררה היא נסעה ללמוד קונדיטוריה ב'קורדון בלו' בפריז. כשחזרה היא הצטרפה לעסק ומאז אנחנו מפתחות אותו ביחד לפי מתכונים שהיא מייצרת".
מפרעצל לקישים, עוגות, מאפים, כריכים, פוקצ'ות - וגם פיצריות
סימן ההיכר של "בבקה" הוא כמובן לחמניות הפרעצל החמות שאי אפשר להפסיק לאכול מהן, אך לא רק. "התחלנו עם הפרעצלים המפורסמים ולאט לאט התחלנו להכניס עוד מרכיבים לתפריט. יש לנו גם קישים, עוגות, מאפים, כריכים, פוקצ'ות ועכשיו גם שתי פיצריות. אנחנו מייצרות את כל הבצקים במפעל הייצור שלנו ברעננה וחשוב לנו להשתמש בחומרי הגלם הטובים והאיכותיים ביותר שאפשר למצוא.
הניסיונות של השתיים להכניס פיצות לתפריט בסניף הדגל בצהלה הבשילו לפתיחת סניף נפרד של "בבקה פיצה" בצמוד למאפייה. "התפתחנו תוך כדי הקורונה ופתחנו סניפים נוספים. הסניף בקניון דרורים נפתח שנה לאחר הסניף הראשון והסניף האחרון בכיכר הבימה, שכולל גם את "בבקה בייקרי" וגם את "בבקה פיצה", נפתח בנובמבר האחרון".
הפיצות המיוחדות של שבועות
פיצה בבקה משתמשת במהלך השנה במוצרלה פרסקה, מוצרלה טרייה, הטובה והמתאימה ביותר לפיצה נאפוליטנית אמיתית. החג הם הוסיפו עוד מספר גבינות ייחודיות ומיוחדות של מחלבות גד כמו גורגונזולה דולצ'ה, גרנה פדנו, מטבעות גבינת עיזים ומוצרלה בוראטה.
לקראת חג השבועות השיקו "בבקה פיצה" תפריט מיוחד במהדורה מוגבלת לכבוד החג, הכולל שלוש מנות מיוחדות ומעוררות השראה, תוך שימוש בבצק האיכותי המגיע ממפעל הייצור האישי של בבקה, חומרי גלם טריים ואיכותיים:
פוקאצ'ה עיזים – שמן זית, טימין, מטבעות גבינת עיזים, שקדים קלויים וזיגוג דבש. מחיר: 35 ₪.
פיצה גורגונזולה דולצ'ה – רוטב ביאנקה, בצלים סגולים צלויים, מוצרלה מגורדת, גרנה פדנו, גורגונזולה דולצ'ה, עלי ארוגולה טריים ושמן זית. מחיר: 64 (M) / 82 (L).
פיצה בוראטה וירוקים – קרם תרד, אפונה ירוקה, ברוקולי, גרנה פדנו, קרעי בוראטה, מלח אטלנטי ושבבי גרנה פדנו. מחיר: 79 (M) / 92 (L).
את הפיצות ניתן להשיג בסניפי "בבקה פיצה": כיכר הבימה, משה סנה 21 ת"א. ניתן להזמין דרך אתר האינטרנט או בטלפון: 03-6433232.
החג הזה, לצד השולחן העמוס בכל טוב, עשו לעצמכם טובה ותזמינו גם כמה מגשי פיצה מיוחדים. תודו לנו אחר כך.