השבוע התקיים בבית הנשיא בירושלים אירוע מרגש במהלכו התכנסו כ-30 הוגי דעות ואקטיביסטים יהודים מישראל ומששת יבשות העולם, להשקת מגילת 'הייעוד המשותף שלנו'. מסמך רוחני ואינטלקטואלי שיציג חזון משותף לעתיד העם היהודי.
תוכן המגילה נכתב על ידי משתתפי הפרויקט, אשר מייצגים קשת רחבה של זרמים ודעות מישראל ומקהילות יהודיות בתפוצות, לאחר שאלה קיימו דיונים במשך מספר ימים. המגילה מציעה ׳מפת דרכים׳ לעתיד העם היהודי, במטרה לשמור על אחדותו והיא מציעה ׳מפת דרכים׳ לדיון עתידי בין קהילות יהודיות בעולם ובישראל.
המגילה עתידה להישלח לקהילות יהודיות ברחבי העולם, במטרה שאלה יקיימו במהלך השנה הקרובה דיונים על נוסח המגילה עד לגיבושו. יוזמי הפרויקט טוענים כי המטרה של השיח הגלובאלי היא להביא להסכמה רחבה ככל הניתן על תוכן המגילה. "אנו שמחים להיות בפתיחת התהליך של העברת הטיוטה הראשונית של ההצהרה ליהודי העולם, זאת מתוך האמונה כי דעת ההמונים, השונים זה מזה בגילם, תפיסתם ומוצאם, תביא למעורבות נרחבת" אומר ר' סנפורד קרדין, יו"ר המועצה המייעצת של 'הייעוד המשותף שלנו'.
נשיא המדינה, ראובן ריבלין, ציין באירוע ההשקה כי בראייתו, עתיד העם תלוי בשלושה דברים: האחד - שמירה על ערכי הליבה, המסורת והזהות שלנו. השני - כבוד הדדי להבדלים בינינו והשלישי - אחריות הדדית זה לזה. "עלינו לאמץ את האחדות שלנו ואת המגוון שלנו. עלינו לראות במגוון מקור חוזק ולא חולשה. יקיריי, כשאני אומר שעתיד העם היהודי תלוי בשימור זהותנו, בכבוד והכרה הדדית, אני מתכוון גם לעתידה של מדינת ישראל... היום אנחנו מציינים רק את תחילתו של המסע. מכאן תצא ההצהרה ל'סיור עולמי' יהודי שיוביל לשיח בין קהילות, זרמים ודורות" סיכם הנשיא.
"אנו נרגשים מאוד מהתמיכה והעידוד של הנשיא ריבלין ביוזמת "הייעוד המשותף שלנו". אמר קרדין, "אנו נענים לאתגר שמר ריבלין הציב בפנינו בבית הנשיא - לשתף את 'מגילת הייעוד המשותף' עם העם היהודי וקהילות יהודיות בעולם כולו, כדי שהם יוכלו לקחת חלק בהשלמת המסמך החדש והגורלי הזה. בסיום התהליך נשמח להביא את המסמך הסופי לנשיא ריבלין ולחגוג יחד עימו את ההצלחה של התהליך המיוחד הזה"
קרן "ג'נסיס" העומדת מאחורי היוזמה היא קרן פילנתרופית אותה הקים איש העסקים מיכאל פרידמן במשותף עם אנשי עסקים נוספים. הקרן עוסקת במספר נושאים הקשורים לחיזוק היהדות בעולם ביניהם חיזוק הקשרים בין יהודים החיים בישראל וברחבי העולם, חיזוק הזהות היהודית של יהודים דוברי רוסית ברחבי העולם, ותמיכה בארגונים יהודים בקהילות היהודיות בבריטניה.
"אנו מזמינים יהודים המתגוררים בישראל ומחוצה לה לקחת חלק ביצירת מגילת הייעוד המשותף" אומר איליה סליטה, נשיא ומנכ"ל קרן "ג'נסיס" "זהו שלב חדש לגמרי של ניצול חוכמת ההמונים היהודית והוא יעזור לחיזוק הקשר בין היהודים בישראל ובעולם"