אם תגיעו לשוק הכרמל בערב, לאחר שעות הפעילות, לא תמצאו זכר לצבעוניות והססגוניות שמאפיינת את השוק המרכזי של תל-אביב בשעות היום. דוכני המזכרות והירקות סגורים, המדרכות הצפופות בדרך כלל מרוקנות ומרגישות גדולות יותר, והזכר היחיד הוא ריח הדגים והתבלינים שעדיין נשאר מרחף באוויר. אם תגיעו אחרי השעה 20:00 ותלכו בעקבות המוזיקה התוססת שנשמעת בין הרחובות, תמצאו קרן אור שבוקעת מבין הסמטאות האפלות, ומקורה במסעדת השף המסתורית שהפכה בשנה האחרונה את שוק הכרמל למקום בילוי אטרקטיבי למחפשים ערב איכותי בלב תל-אביב.
שוק הכרמל הוא המקום האחרון שציפיתי לחוות בו ערב קולינרי עילאי, אבל אחרי שעתיים וחצי של אלכוהול, אווירה שמחה ואוכל גורמה, "דואה TLV Doha" הוכיחה שכדאי לבוא לאזור השוק בשעות הערב. דואה TLV היא מסעדת שף שנפתחה בשנת 2020 בלב שוק הכרמל בת"א, ולמרות שנת בכורה בחסות הקורונה, היא מצליחה להביא לשוק הכרמל הריק כ- 130 אנשים מדי ערב. המסעדה מציעה תפריט מצומצם של מנות שף נהדרות וכשרות המוכנות במטבח הפרונטלי הפתוח, קוקטיילים ייחודיים מבר המקום ואווירה תוססת שהופכת את שוק הכרמל למקום הכי שמח בת"א בשעות הערב.
"הלכתי לקנות דגים ומצאתי מסעדה"
מי שאחראי על הצד הקולינרי הוא שף שקד פחימה, שעבר במסעדות המוכרות והגדולות בתל-אביב והקים חברת קייטרינג מצליחה, לפני שמצא את עצמו פותח מסעדת שף בשוק. "הגעתי לשוק כדי לקנות דגים לקייטרינג שלי, וליד הדוכן הקבוע שאני קונה ממנו עמד מקום ריק שעמד להשכרה. מיד דמיינתי בראש את המסעדה וראיתי את המטבח הפתוח, הבר הארוך והשולחנות המלאים בסועדים שבאים ליהנות. החזון היה לי ברור והבנתי שזאת התחנה הבאה שלי בחיים".
פחימה מיד הרים טלפון לחבר ילדות שלו, מאור רווח, והשניים הקימו את דואה TLV, מסעדת שף כשרה בתל-אביב והראשונה מסוגה בשוק הכרמל. "הרעיון לפתוח מסעדת שף ששמה דגש על אווירה הגיע מתוך הניגודיות של השוק בשעות היום לעומת מה שראינו בחזון שלנו שהוא יהיה בלילה. רצינו להציע שילוב בין חווית גורמה עילאית לבין אווירה שמחה ותוססת. היום אנחנו מציעים את האפשרות היחידה באזור ליהנות מחוויית אכילה יוקרתית וכשרה באזור".
"בהמשך נפתח מסעדת אווירה נוספת בשם "OLA OLA", גם היא ממוקמת בשוק הכרמל, שתציע תפריט איכותי המבוסס על דגים וגבינות. המטרה שלנו היא להפוך את שוק הכרמל למוקד משיכה לאנשים שרוצים ליהנות מבילוי תל-אביבי בשעות הערב".
בינתיים נראה שהתוכנית שלהם מצליחה. הסמטה הארוכה, שבדרך כלל מאכלסת אנשים עם סלים ודוכני דגים ועופות, מלאה בשולחנות וכיסאות הנמתחים ממש עד סוף הסמטה, בתאורה נוצצת ובצלחות וכוסות מלאות שלא מפסיקות לצאת מכיוון המטבח. העיצוב האלגנטי והמנות המפונפנות אמנם מסגירים את העובדה שמדובר במסעדת שף יוקרתית, אבל המוזיקה, האווירה השמחה והשירות החם מזכירים את העובדה שאנחנו בכל זאת נמצאים בשוק. הניגודיות בין הדברים יוצרת ערב קולינרי בלתי נשכח וטעם של עוד.
מנה מסתורית שאסור לדבר עליה וקוקטיילים ייחודיים
האווירה השמחה מצליחה להסית קצת את הפוקוס מהדבר האמיתי לשמו התכנסנו: האוכל. התפריט הבשרי והכשר של דואה TLV מצומצם מאוד, כיאה למסעדת שף, אבל יש בה מספר כוכבים שאסור לפספס. מעל כולם תופסת את הפוקוס מנת ברולה כבד אווז, שאף הומלצה על ידי הבעלים וכל המלצרים. בפירוט המנה כתוב "על זה אנחנו לא מפרטים", אך אני מרשה לעצמי לפזר מעט את ערפל המסתורין ולספר לכם שמדובר בקרם כבד אווז עשיר ששוכב על וופל בלגי פריך, ושכל ביס שלקחתי מהמנה לווה בקריאות התפעלות כמו "וואו", "OMG" ו- "מה זה הדבר המושלם הזה?"
טעמתי גם את סלט "ירוק מסולסל ושמח" הטרי למנה ראשונה ולמה עיקרית אנטריקוט "לא מתחכם ולא נעליים!"- 250 גרם של בשר איכותי המוגש לצד שש-בש תפו"א. כל המרכיבים וחומרי הגלם, אגב, מגיעים באותו היום מהדוכנים הצמודים, ואכן ניתן להרגיש את הטריות ואת כף ידו של השף פחימה בכל ביס.
לצד כל האוכל הטעים הזה התפנקתי בקוקטיילים הביתיים שמוכנים בבר של דואה TLV. תחילה הלכתי על "קוקטייל שוק" המרענן (מחייה 13, סירופ אשכולית אדומה, סירופ מוחיטו ומיץ לימון), אבל לא וויתרתי על משקה הדגל, "קוקטייל דואה" האינסטגרמי, שמורכב מוודקה סטולי בטעם וניל, מחית תות, סירופ אלרי וליים. לא רק מצטלם יפה, אלא גם טעים ברמות והולך טוב עם כל המנות שבתפריט.
אם גם אתם מחפשים מסעדה כשרה בתל-אביב ורוצים ליהנות מארוחת שף ברמה גבוהה לצד אווירה טובה ושמחה, בקרו בשוק הכרמל בפעם הבאה שתהיו בעיר האורות. לא תתאכזבו.
דואה TLV Doha, מסעדת שף כשרה, תרמ"ב 37, שוק הכרמל, תל-אביב.
פתוח בימים ב'-ה' ובמוצ"ש משעה 12:00 עד הלקוח האחרון.