יקב הרי גליל עבר מהפכה ושינוי עצום לפני כעשור כאשר הוחלט להפוך אותו ליקב בר קיימא הראשון בארץ. זה דרש מהיקב בנייה של מערכת חשמל סולארית, הקמת מערכת לטיפול במי שפכים, שימוש באנרגיה סולארית, דישון הכרמים בקומפוסט משאריות קפה של נספרסו, שיטות גידול בר קיימא בכרם אשר מאפשר לעבוד בהרמוניה עם הטבע הפראי, צמצום הריסוסים והשקיה וכו'.

יקב הרי גליל מיוחד גם בזכות המהפכה הנשית שקוראת בו. אחוז הנשים העובד בו גבוה וכמות הנשים בתפקידי מפתח גבוה אף הוא, מהמנהלת, דרך מנהלת השיווק ומנהלת מרכז המבקרים ועד הכורמת האגדתית של היקב.

שניה לפני סוף הבציר והשנה החדשה, הבאנו לכם 3 סיפורים של שלוש נשים המייצגות את הענב, השזרה והטרואר של יקב הרי גליל.

 

יקבי הרי הגליל - קשת (צילום:  לאוניד נוביקוב ודור שרון)
קשת רזילי-מיכאלי | צילום: לאוניד נוביקוב ודור שרון

קשת רזילי-מיכאלי // המנהלת של יקב הרי גליל

עם תואר בכלכלה וניהול וחיבה ענקית ליין ואוכל, הגיעה קשת רזילי אל היקב במסגרת סמינריון ושם הבינה שמטר מהבית שלה יש מקום עשיר בידע ויין שהיא חייבת לעבוד בו גם אם זה אומר לצאת מהמסלול אותו היא תכננה לעצמה. עם אמביציה לעבוד בכל דבר שיתפנה, התחילה קשת כמדריכת יין ביקב ולאט לאט התקדמה יותר ויותר, התאהבה יותר בתחום, למדה ללא הרף את עולם היין עד שהגיעה להיות מנהלת היקב ב-2014 כשהיא בת 42 בלבד.

"באותה תקופה היו ביקב לא מעט נשים חזקות כגון המנכ"לית ענת המדהימה, מנהלת השיווק  ואפילו סמנכ"לית הכספים, שזיהו מישהי צעירה שרוצה ללמוד ועזרו לי להתקדם. המעגל הנשי הזה סיפק לי תמיכה נשית חזקה שעזרה לי מאוד והיום אני עושה הכל כדי לזהות את אותן נשים שרוצות ללמוד ולהתקדם, ולאו דווקא באות מתחום היין אבל יש בהן תשוקה וזיק בעיניים.

כיום יש לנו נשים בכל תחום ביקב ואנחנו מאד מפרגנות ביקב לאימהות צעירות ולערך המשפחה, ליוזמות של העובדים והעובדות ואני מנסה לא לקבע אותם לרעיונות שלנו כדי שיוכלו להתפתח עצמאית כמו שנתנו לי.

מבחינת יין, אני קשורה לסדרת AVIV, שנוצרה בהשראת הצמחים הגדלים בכרמים הגליליים שלנו. זו סידרה שיצרנו במיוחד למסעדות, יינות קלילים ומיוחדים הבאים להנגיש את היין לקהלים שונים. כל פעם מחדש אני מתרגשת לשמוע את התגובות של המסעדנים והאורחים שנהנים ללגום את היין".

 

דוריס - יקבי הרי גליל (צילום:  לאוניד נוביקוב ודור שרון)
דוריס פארן | צילום: לאוניד נוביקוב ודור שרון

 דוריס פארן // כורמת

 דוריס פארן היא אגדה מהלכת ביקב הרי גליל, צרובת ניסיון, סיפורים ושמש היא מנהלת וכורמת את כרם יפתח שבקיבוץ יפתח בגליל העליון, אחד משבע כרמיו של יקב הרי גליל.

אחרי ילדות בבאר שבע היא שירתה בנחל ושם הכירה את בן זוגה, בן קיבוץ יפתח, איתו עברה להתגורר בקיבוץ. עבודות שנשים עבדו בהן באותה התקופה כגון בתי הילדים או במזכירות הקיבוץ היו פחות לטעמה ופארן חיפשה אתגרים בעבודות ה"גבריות" יותר בלול ובשדה. היא הבינה שהיא פשוט חייבת להרגיש את האדמה ולעבוד בחוץ, משם הדרך למטעים ולכרמים הייתה קצרה.

אחרי שלמדה חקלאות בפקולטה לחקלאות ברחובות הגיעה פארן לכרמים והפכה לאחת הכורמות הראשונות בארץ. "הייתה בי תמיד אמונה שאני יכולה לעשות הכל בדיוק כמו הגברים. וגם ביננו, הייתי בחורה די חזקה. זו התמודדות לא פשוטה. למשל עכשיו, בימי חמסין, צריך להיות כל הזמן עם אצבע על הדופק, אבל אני ממש אוהבת את זה. זה הפך להיות חלק ממני ובמקביל כמובן גם החיבור שלי ליין "יפתח" שאנחנו מייצרים כבר מ-2013".

בשנת 1996 קיבוץ יפתח נטע כרם של 100 דונם אותו הציע לפארן והחיבור ביניהם יצר סיפור הצלחה. כיום יש לכרם כ-200 דונם של ענבים איכותיים וכמובן את יין הדגל "כרם יפתח" מענבי פטיט ורדו שנחשב לאחד היינות הטובים של היקב. ממש בימים אלו הושק בציר 2019.

 

דנה - יקבי הרי גליל (צילום: לאוניד נוביקוב ודור שרון)
דנה שרון | צילום: לאוניד נוביקוב ודור שרון

דנה שרון // מנהלת השיווק

האהבה של דנה שרון לבישול וטיולים, גרמה לה לצאת ולטייל בעולם כדי להכיר כמה שיותר תרבויות חדשות, על הדרך היא גילתה את עולם היין וכשחזרה היא החלה ללמוד תואר ראשון בתקשורת וניהול ותואר שני במנהל עסקים עם התמחות בשיווק ופרסום. כשעבדה כמנהלת מותג בחברת "בייגל בייגל" היא גילתה את החיבור בין שיווק לקולינריה וכשעברה לגליל בעקבות לידת בתה הבכורה, היא גילתה מחדש את עולם היין ואת היכולת שלה לחבר בין כשרון השיווק המטורף שלה לעולם שאז היה יחסית בחיתוליו מבחינת שיווק מודרני.

"נכנסתי כשהחלה מהפכת הקיימות ביקב והבנתי את הפוטנציאל הנפלא ביקב הזה. הבנתי שיש כאן משהו גדול שצריך להתפוצץ איתו החוצה וכך עשינו עם פרויקטים שיווקיים פורצי דרך שהגיעו להכרה בארץ ובעולם. אחד מהם הוא קמפיין "תתישנו" שבו מכרנו בחגים, מארזים מושקעים עם יינות מתיישנים, פריטי וינטאג' מהממים – שנגמרו לנו ברגע."

"הכבוד הכי גדול הוא להיות חלק מתהליך יצירת הסדרות ביקב והשקת יינות חדשים. סדרת יראון היא אחת מהגאוות הגדולות שלי – יין הדגל של היקב. כבר מתחילת דרכו הוא הפך להיות סיפור הצלחה וסביבו יצרנו יינות איכותיים ונגישים גם לקהל הצעיר כגון רוזה, סוביניון בלאן ושרדונה לצד יינות עם גוף מלא והמון נוכחות כגון יראון סירה שזכה במדליית הזהב בתחרות Mundus Vini הנחשבת ליוקרתית ביותר בעולם היין ונערכה השנה בגרמניה".

אנו חיים בעולם שבו המהפכה הנשית נעה קדימה ואחורה ואנו חווים פריצות דרך קטנות וגדולות כמעט בכל תחום. יקב הרי גליל מתייחס למהפכות כחלק מהגישה שלו שמתחילה מהשאיפה לשינוי מחשבתי של בני האדם לבני אדם ולאדמה.

אנחנו מאחלים לכולנו שנה חדשה וקצת מהפכנית, כזו שתייצר שינוי קטן שיוביל לשינוי הגדול.